Tarih: 05.03.2023 15:33

Anamur'u toz bulutu sardı Peki etkileri Neler?

Facebook Twitter Linked-in

Haber Mithat Ünal/ Fotoğraflar Mustafa Toplar-Anamur'u toz bulutu sardı. Kuru ve rüzgarlı bir havada gerçekleşen toz bulutları, Arabistan çöl bölgelerinde veya arazilerde meydana gelen kuraklık nedeniyle ortaya çıkarak etrafa dağılıyor. toz ve kumların havada yüksek hızlarda taşınması sonucu oluşan toz bulutları, toz bulutları, özellikle solunum problemleri olan insanlar için sorun oluşturabileceğinden, tozlu havalarda açık havada kalınmaması önerilir.
Arabistan çölünden gelen toz bulutları ne kadar uzak olursa olsun Anamur'a kadar geliyor. dünyanın en büyük çöllerinden biri durumundaki Arabistan çölü, bilindiği gibi, toz fırtınaları sık sık yaşandığı yerlerden biridir. Uzmanlar, toz fırtınalarının, rüzgarlar tarafından çölden havaya taşınan toz, kum ve diğer ince partiküllerin oluşturduğunu bunlarında toz bulutlarını meydana getirdiğini belirtiyorlar. 
Öyleki  rüzgarlar bu toz bulutlarını binlerce kilometre öteye taşıyabilir ve bu nedenle Anamur'da da tozlu hava oluşabilir. Ancak, tozlu havanın kesin nedeni belirlenmeden sadece bir tahmin yürütmek doğru değildir. Anamur'da yaşanan tozlu hava durumunu etkileyen faktörler arasında yerel rüzgar koşulları, tarım faaliyetleri, araç trafiği gibi birçok etmen de olabilir.

 

REKLAMLAR
Nomia Trasfer,7/24 TourAnamur7/24 TourLezzet DurağıProfilo Toprak Ticaret, Anamur BalıkeviYılmaz İnşaatAsil GayrimenkulMotorcu Küçük Dayı, Dereköy Alabalık, Anamur EkspresKanal AnamurFoto o anNeval Giyim


Toz bulutları astım hastalarına zor anlar yaşatıyor.
Toz bulutları astım hastaları için çok rahatsız edici olabilir ve bazı durumlarda astım semptomlarının şiddetlenmesine neden olabilir. Toz bulutları, havada yüksek miktarda ince partiküllerin bulunması nedeniyle solunum yollarını tahriş eder ve bu da astım semptomlarının artmasına neden olabilir.  Astım hastaları için tozlu havalarda açık havada kalınmaması önerilir. Eğer mümkünse, evde kalınarak kapalı ortamlarda vakit geçirilmesi önerilir. Ayrıca, astım hastaları doktorlarının önerdiği ilaçları düzenli olarak kullanmalı ve acil durumda kullanmaları gereken ilaçları yanlarında taşımalıdır. Astım hastaları yanı sıra kronik bronşit, KOAH, alerjik rinit gibi solunum yolu hastalığı olan kişilerde de tozlu havanın semptomları arttırabileceği gözlemlenmiştir. Bu nedenle, tozlu havalarda genel olarak solunum yolu hastalığı olan kişilerin dikkatli olmaları ve gerektiğinde doktorlarıyla iletişime geçmeleri önerilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —