Tarih: 22.12.2022 16:04

Anamur’un Neyi Meşhur?

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-(Haber analiz) Günümüzde coğrafi işaret belge müracaatları hızla artış gösteriyor. Her il, hatta her ilçe, kendisinin en meşhur olan ürününü ön plana çıkarmak için yoğun bir mücadele içerisinde. Bozyazı da  Emekli Öğretmen Begüm Balcı’nın başkanlığındaki DOKÜDER’in öncülüğünde gerek Bozyazı kavutu, gerek gölevez ve yöresel bir çok konuda coğrafi işaret belgesi almak için müracaatlarda bulunurken Anamurda akıllara bu soru geliyor.
Anamur’un Neyi Meşhur?
Anamur’un neyi meşhur sorusuna ‘Tabi ki Muzu Meşhur’ diyenlerin çoğunlukta olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama muzu bir işadamımızın tescilletilmesinin dışında Anamur bu konuda maalesef sınıfta kaldı. Türkiye’nin Muz Başkenti olarak adlandırıldığı  ‘Anamur Muzu’nun yıllar önce Bozyazılı İş İnsanı Mustafa Yılmaz tarafından tescillenmesinin dışında hiçbir gelişme yaşanmadı.  Anamur’un yöresel yemekleri de kendisinden söz ettirecek kaliteye sahip. Kapama (börek), Keşkek, (Mısır dövmesi), batırık, gölevez, samsıra, heleş, maş çorbası, bakla, bunlardan bir kaçı. Kaymakamlık başta olmak üzere, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç,  Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna, Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özkan Poçulu ve  tüm siyasi parti başkanlarını göreve davet ediyoruz.
Anamur muzunun yanında şu anda unvanını başka yerlere kaptıran yerfıstığı, Silifke ile revaçta olan çilek, avokado, susam, daha bir çok ürüne 4 mevsim ev sahipliği yapabilen Anamur’un sahilleri bile coğrafi işaret alacak kadar  mavi bayrak belgeli berrak kıyılarını da unutmamak gerekir. Evet Anamur’un ki bunun yanında Bozyazı’yı da unutmamak lazım. Sadece muzu değil, yukarıda belirtilen bir çok değeri mevcut. Ören Antik Kenti, Mamure Kalesi, 17 kilometrelik altın kumsalları, Caretta Carettaları, bir çok değerleri….kurumsal olarak değil, tıpkı iş insanı Mustafa Yılmaz gibi kişisel olarakta yöremizin değerlerine sahip çıkalım.

 

Nomia Trasfer,7/24 TourAnamur7/24 TourLezzet DurağıProfilo Toprak TicaretSaçkan Mersin Tantuni, Anamur BalıkeviYılmaz İnşaatAsil Gayrimenkul,Dereköy AlabalıkAnamur EkspresKanal AnamurFoto o anMotorcu Küçük Dayı


 


 



 


 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —