-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,30% 0,25
-
EURO
50,75% -0,06
-
GRAM ALTIN
6879,35% 0,45
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Aralık Ayı Programı Açıklandı
Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aralık ayında 6 oyunla seyirci karşısına çıkacak. Zengin oyuncu kadrosu ve sahne tasarımları ile her yaştan tiyatroseverin beğenisini kazanan Şehir Tiyatrosu, ‘Ben Mimar Sinan?
Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aralık ayında 6 oyunla seyirci karşısına çıkacak. Zengin oyuncu kadrosu ve sahne tasarımları ile her yaştan tiyatroseverin beğenisini kazanan Şehir Tiyatrosu, ‘Ben Mimar Sinan’ oyunu ile Aralık ayı programını başlatacak.
Yeniden yapılandırılmasının ardından 3. kez sezon açılışı yapan Şehir Tiyatrosu, birbirinden güzel oyunlarla tiyatroseverleri karşılamaya hazır. Yıl boyunca şehir içi ve şehir dışında turnelere katılarak tiyatroseverlerin beğenisini kazanan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aralık ayında yeni oyunlarıyla perdeyi açacak. Oyunlar, kimi zaman ise okullarda sahnelenerek, öğrencilerle buluşturulacak.
Özdülger: “Çocuklarımız için ‘Ben Mimar Sinan’ oyununu hazırladık”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Aralık ayı programı ve programda yeni yer alan ‘Ben Mimar Sinan’ oyunu hakkında bilgi vererek, “Öncelikle Mersin Şehir Tiyatrosu olarak yeni sezonumuzu açmış olmanın ve seyirciyle buluşuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dolu dolu bir programımız var. Fakat bu programda özellikle belirtmek istediğimiz bir nokta var. Biz gençlerimize ve çocuklarımıza çok önem veriyoruz, bunu da her seferinde ifade ediyoruz. Bu doğrultuda yeni bir eser hazırladık; ‘Ben Mimar Sinan’. Turgut Özakman'ın metnini yazdığı bu eseri, okullarımıza giderek ortaokul öğrencilerimize oynuyoruz ve nitekim prömiyerimizi de Mimar Sinan Ortaokulu’nda yaptık. Gerçekten çok etkileyici bir eser. Aynı zamanda Mimar Sinan'ın hayatını, başarılarını, süreci biyografik bir şekilde, Mimar Sinan'ın kendini anlattığı bir eser. Gerçekten çok da etkili oldu. Okuldaki öğrencilerimiz bundan çok keyif aldı” dedi.
“Çocuklarımızı tiyatro ile buluşturmak istiyoruz”
Öğrencileri tiyatro ile buluşturmak adına yapacakları diğer çalışmaları da aktaran Özdülger, “Aralık ayında da bu şekilde devam edeceğiz. Çünkü bizim amacımız, okullara giderek öğrencilerimize tiyatroyu sunabilmek. Aynı şekilde ilkokul öğrencilerimizi de salonlarımıza getirerek, tiyatrolarımızı izletmek istiyoruz. Okuldaki öğretmenlerimizle, müdürlerimizle bağlantı kurarak, çocuklarımıza araçlarımızı da göndererek onların temsillerimize gelmelerini ve izlemelerini istiyoruz” diye konuştu.
Özdülger, sanatı ve özellikle tiyatroyu her yaştan insanla buluşturmak istediklerine de değinerek, “Biz şehirde sanatı herkese yayabilmek, herkesin kalbine dokunmak, herkesi kültür ve elbette ki olmazsa olmaz sanatla buluşturmak istiyoruz. Mersin Şehir Tiyatromuz ile salonda yapacağımız ‘Vahşet Tanrısı’, ‘Ölümü Ardında Gezdirenler’, ‘Buzlar Çözülmeden’, yine bu sezon prömiyerini yaptığımız ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ eserlerinin dışında, çocuk ve gençlik oyunlarımızla da okullara giderek, okulları da bizlere getirerek tiyatro sezonunu dolu dolu yaşamak istiyoruz. Ocak ayından itibaren de hedefimiz, yine yeni eserlerle sevgili sanatseverlerimize, gençlerimize, çocuklarımıza ve yetişkinlerimize, sanatımızı en iyi şekilde sunmak olacak” ifadelerini kullandı.
Sahnelenecek oyunlar ve tarihleri
Aralık ayı programı, 05 Aralık Pazartesi günü ‘Ben Mimar Sinan’ oyununun yerel basın mensuplarına yapılacak özel temsili ile başlayacak. Oyun Mersin Büyükşehir Belediyesi Nevid Kodallı Oda Tiyatrosu’nda saat 18.30’da sahnelenecek.
06 Aralık Salı saat 20.00’de ‘Ölümü Ardında Gezdirenler’ oyunu, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 07 Aralık Çarşamba günü ise ‘Ben Mimar Sinan’ oyunu, Turgut Özal Ortaokulu’nda 2 seans olacak şekilde sahnelenecek. Oyunun 1. seansı saat 11.00’de, 2. seansı ise saat 13.00’te yapılacak.
09 Aralık Cuma günü ise ‘Buzlar Çözülmeden’ oyunu saat 20.00’de Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak. ‘Gökkuşağının Altında’ oyunu Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde 12 Aralık Pazartesi günü sahnelenecek. Oyunu, Mersin genelinden Kongre Merkezi’ne getirilecek öğrenciler izleyecek.
13 Aralık Salı saat 20.00’de ‘Vahşet Tanrısı’ oyunu Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 14 Aralık Çarşamba ‘Ben Mimar Sinan’ oyunu ise Kazım Karabekir Ortaokulu’nda sahnelenecek. Oyunun 1. seansı saat 11.00’de, 2. seansı ise saat 13.00’te olacak.
16 Aralık Cuma günü de saat 20.00’de Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ oyunu seyirciyle buluşacak. 28 Aralık Çarşamba günü ise ‘Ben Mimar Sinan’ oyunu 3 Ocak Ortaokulu’nda 1. seansı saat 11.00’de, 2. seansı da saat 13.00’te sahnelenecek.
Aralık ayında şehir dışı turnesine de çıkacak olan Şehir Tiyatrosu, 21 Aralık Çarşamba saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları İsmet İnönü sahnesine ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ oyunu ile çıkacak.
Sahnelenecek oyunları izlemek isteyen vatandaşlar www.mersin.bel.tr ve Teksin uygulaması üzerinden, oyunların tarih ve saat bilgilerine ulaşabilecek.
Reklamlar
Nomia Trasfer,
Anamur7/24Tour,
Profilo Toprak Ticaret,
Anamur Balıkevi,
Buğra Otomotiv,
Yılmaz İnşaat,
Asil Gayrimenkul,
Dereköy Alabalık,
Motorcu Küçük Dayı

ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
Yükleniyor

