Tarih: 27.09.2022 11:37

Emniyetten Motosiklet Sürücü Adaylarına Trafik İkazı

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Motosiklet sürücü adayları, Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polis memurları tarafından trafik kurallarına uymaları hem de kask takmaları konusunda uyarıldı.
Konu hakkında yapılan uyarıda, motosiklet sürücü adaylarına, motosikletlerin otomobiller gibi demirden kaportalarının olmadığı ve bu nedenle motosiklet kullanırken daha dikkatli olunması gerektiği, hız sınırlarına uyulmasının önemi ve kavşaklarda daha temkinli olunması gerektiği anlatıldı.
Uygulamada ayrıca  kask takmanın öneminden bahsedilerek motosikletlerin teknik özellikleriyle oynanmasının insan hayatını tehlikeye atacağı   vurgulandı.
Motosiklet, bisiklet, motorlu bisiklet ve scooter kullananların gece saatlerinde reflektör olan giysiler giymeleri gerektiğide anlatıldı.
Uygulamada, bu araçlarda kullanımı zorunlu olan kaskın yanında gözleri dış tesirlere koruyacak ve görüşe engel olmayacak renkli ya da renksiz koruma gözlüğü takma şartının getirildiği fakat kaskında koruma gözlüğü olanların bu mecburiyetten istisna oldukları dile getirildi.
Polisler tarafından kuralların birer birer anlatıldığı bu bilgilendirme çalışmasında vatandaşın kurallara riayet etmelerinin öneminin altı çizildi. Kuralların gerek yayaların gerek sürücülerin güvenliğinin sağlanmasında ne kadar etkili olduğunun önemi vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —