• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Başkan Seçer, İstiklal Caddesi Esnafı İle Bir Araya Geldi

Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Perakendeci İş İnsanları Derneği’nin (MEPİAD) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, İstiklal Caddesi esnafı ile bir araya geldi. Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir

GÜNCEL 2.12.2022 05:43:37 1307
Başkan Seçer, İstiklal Caddesi Esnafı İle Bir Araya Geldi
Haberi Sesli Oku

Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Perakendeci İş İnsanları Derneği’nin (MEPİAD) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, İstiklal Caddesi esnafı ile bir araya geldi. Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hem İstiklal Caddesi’nde, hem de kent genelinde yapılan çalışmalar hakkında esnafı bilgilendirdi.

Toplantıda esnafın sorularını da tek tek dinleyip yanıtlayan Başkan Seçer’e İstiklal Caddesi esnafı; hem yaptığı çalışmalardan, hem de esnafla ve halkla sürekli iç içe olmasından dolayı teşekkür ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Mersin Perakendeci İş İnsanları Derneği (MEPİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Demir, toplantının neden düzenlendiği ile ilgili kısaca bilgi vererek, “Başkanımız’dan İstiklal Caddesi’nde yaptığı çalışmalardan dolayı bilgilendirme talebinde bulunduk. Güzel olacağını biliyoruz, ama güzel olan her şeyin de bir bedeli var. Zaman alıyor, hepimiz izliyoruz. Çalışmalar bitmek üzere. Daha sonra 2. etap Özgür Çocuk Parkı’na kadar olacak. Ben şunu kalpten söylüyorum. Sivil Toplum Örgütleri’ne en rahat ulaşan, aradığımız zaman davet eden, konuşan bir belediye başkanımız var” dedi.

Esnafın taleplerine her zaman yanıt verdiklerini ve İstiklal Caddesi ile ilgili bilgilendirme toplantısını bu sebeple düzenlediklerini ifade eden Başkan Seçer, sadece İstiklal Caddesi değil, şehrin geneliyle ilgili soruları her zaman yanıtlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Başkan Seçer: “İstiklal Caddesi 1. etap çalışması, en geç Aralık sonunda bitecek”

Yerel yönetimlerin, tarihe not düşecek çalışmalar yapması gerektiğini kaydeden ve bu bağlamda İstiklal Caddesi’nde yapılan yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Seçer, “İstiklal Caddesi’nin kaldırım taşını değiştirmek, iki tane bank koymak, çöp kovalarını yenilemek değildir amacımız. Böyle bir belediyecilik, bu kadar geri kalmış, vizyon noksanlığı bir belediyecilik olmaz. Yapacağınız proje ile tarihe not düşmelisiniz. Bu caddeler çok özel caddeler. Bizim İstiklal Caddesi’ne çok ciddi bir kaynak ayırdığımızı bilmenizi isterim. Altyapısından üstyapısına, kullanılan taşlara kadar çok özen gösterdik” dedi. İstiklal Caddesi’nin 1. etap çalışmasını en geç Aralık ayının sonunda bitireceklerini ve hemen ardından sırasıyla 2. ve 3. etap çalışmalarını başlatacaklarını söyleyen Seçer, “Elbette bu süreçte esnaf haklı olarak, ‘bir an önce bitsin, işime gücüme bakayım’ diyor. Bizi en çok uğraştıran ise, kentin bir altyapı hafızası olmadığı için, altyapıda karşılaştığımız sürprizler. Fakat, buradaki işleri en kısa zamanda tamamlama gayreti içerisindeyiz. Buranın bitmesiyle de Çamlıbel ve Karaduvar’da yenileme çalışmalarımızı başlatacağız” diye konuştu.

Projenin tamamlanmasıyla İstiklal Caddesi’nin engelli, yaşlı ve çocuklar için erişilebilir bir merkez haline geleceğini ifade eden Seçer, “İstiklal Caddesi yenilenmiş taşıt yolu, geniş kaldırımları, bisiklet yolu ve yaşam alanlarıyla modern bir görüntüye kavuşacak. Mersin kent merkezinin özgün bir kimliğe kavuşması için, çalışmalarımızı son hızla devam ettiriyoruz” diye konuştu.

“Kamu kurumları, yasalar çerçevesinde hareket eder”

Kent merkezinde Kasaplar Çarşısı, Balık Pazarı, Uray Caddesi gibi birçok alanın da yenileme alanı kapsamında olduğu bilgisini veren Seçer, şu an Büyükşehir Belediyesi’nin de birçok biriminin yer aldığı Kırmızı-Lacivert iş hanını, afet riski taşıdığı için yıkmak zorunda olduklarını tekrarladı. Bu gibi can güvenliğini ilgilendiren konuların, siyasete malzeme yapılmaması gerektiğini de ifade eden Seçer, yıkılması gereken Zafer Çarşısı esnafına da, bakanlığın tanıdığı süre içinde tebligatları gönderdiklerini belirterek, “Ben yasalara göre hareket etmek zorundayım. İnsanların ileride zarar görmesinden, ben hukuken de etkilenirim, vicdanen de etkilenirim. Zafer Çarşısı konusunu bir polemik meselesi yapmayın. Çözülmeyecek hiçbir problem yok. Toplum haklıdır, ama kamu kurumları da yasalar çerçevesinde hareket eder. Hukuk devletlerinde bu işler böyledir” ifadelerini kullandı.

Zafer Çarşısı için Öğretmen Evi’nin tahsisini istediklerini de söyleyen Başkan Seçer, “Zafer Çarşısı’nın merkezde olması gerekir. Biz Zafer Çarşısı için Öğretmen Evi’nin yerini düşündük ve hemen Milli Emlak’tan tahsisini istedik. Bakın Nakliyeciler Sitesi’ni Huzurkent’e taşıyoruz. Bu ayın başında da yapım ihalesi var. İsteyince olur, biz de yaparız” dedi.

Balık Pazarı’nın yenilenmesi kapsamında, oranın giydirmesini Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin üstleneceğini ifade eden Seçer, projenin şu anda Koruma Kurulu’nda olduğunu ve izin verilir verilmez, kısa zamanda bu çalışmayı bitirebileceklerini söyledi. Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanında yapımını tamamladıkları 400 araçlık otoparkın açılması ve hemen yakınındaki binaya MESKİ’nin tüm birimleriyle taşınmasının, bu bölgede muazzam bir insan trafiği yaratacağına ve hareketlilik oluşturacağına dikkat çeken Seçer, parkomat uygulamasını da ilk başta esnafı düşünerek başlattıklarını, fakat ilk uymayanın yine esnaf olduğunu hatırlattı.

“Metro konusunda kararlı olduğumuzun bilinmesini isterim”

Gündemdeki yerini sürekli koruyan ve İstiklal Caddesi esnafını da yakından ilgilendiren metro hakkında gelinen süreç hakkında da bilgi veren Seçer, “Kent büyüdükçe ve kente yapılan yatırımlar arttıkça, bu bölgeler daha da hareketlenir. Metro projesi bunlardan birisi. Fakat, hiç istemediğimiz halde, metro siyasi tartışmalara konu ediliyor. Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmış, ihalesi yapılmış ve temeli atılmış bir projeden bahsediyoruz. Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyeleri metro alanını gezmek istedi. 45 kişilik Cumhur İttifakı’ndan sadece 2 meclis üyesi gitti. Şu ana kadar kendi öz kaynaklarımızdan tam 200 milyon lira ödedik. Fakat finans yollarının açılması için Hazine’den beklediğimiz imza, 1 yılı aşkın bir süredir atılmıyor. Maalesef işin içine siyaset girdiği zaman, bundan bütün bir kent zarar görüyor. Fakat, metro konusunda kararlı olduğumuzu bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı. Metronun, mesafeleri daha da kısaltmasının yanı sıra, kültürler arasında bir geçiş ve kaynaşmayı da sağlayacağını vurgulayan Seçer, “Mersin göçlerle kurulmuş ve büyümüş bir kent. Kentimiz, her kültürden insanın yaşadığı kozmopolit bir yapıya sahip. İşte bu farklı kültürlere sahip insanlar, metro gibi ucuz ve süratli bir olanak sayesinde her yere rahatlıkla gidip, kaynaşma imkanına kavuşacaktır. Bu da kent olarak daha fazla sosyalleşmemize neden olacak ve toplumsal barışımıza katkı sunacaktır” diye konuştu.

“Haklı adam dik durur, dik adam da her zaman rakibini zayıflatır”

Mersin’in muazzam bir kent olduğunu ve Türkiye'de de her geçen gün daha fazla konuşulan bir kent haline geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Mersin’le ilgili, çok övgü dolu sözler duyuyorum. Bu da benim çalışma azmimi artırıyor. Mersin tertemiz bir yer. Burası kolay bir kent değil. Buradan bir Türkiye çıkartırsınız. Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e herkes yaşıyor burada. Haklı adam dik durur, dik duran adam da her zaman rakibini zayıflatır. Bu konuda da herkes rahat olsun. Moralinizi yüksek tutun” diye konuştu.

İrde: “Bu bölgede, taşıttan çok yaya hareketliliği ön planda tutuluyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde ise, çalışmalarla ilgili olarak, “Şehrimizin tarihi ve kültürel merkezinde bulunan ve kentsel yenileme alanımızın tam merkezinde yer alan İstiklal Caddesi, Gar ve Özgür Çocuk Parkı istasyonları arasındaki çalışmaya 26 Eylül tarihinde başladık. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şu an parke kaplama çalışmalarımız yarısını geçti. Drenaj çalışmalarımızla ilgili çalışmalar başladı. Burada temel yaklaşım olarak; yaya hareketliliğinin arttırılması, kentin bu noktasının cazibe merkezi haline getirilmesi, taşıttan çok yaya hareketliliğinin ön plan çıkartılması hedeflenmiştir. Tabii ki şehrin en eski noktası olduğu için, altyapı ile ilgili birçok sorunla karşılaşıyoruz. Onları giderdik, şu anda artık işler yoluna girdi. Bundan sonra çok hızlı bir şekilde çalışmamız sona erecek” ifadelerine yer verdi.

 

Reklamlar
Nomia Trasfer,
Anamur7/24Tour,
Profilo Toprak Ticaret,
Anamur Balıkevi,
Buğra Otomotiv,
Yılmaz İnşaat,
Asil Gayrimenkul,
Dereköy Alabalık,
Motorcu Küçük Dayı

 

 

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Anamur ve Bozyazılı Muz Üreticilerinden Ortak Çağrı: "Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulmalı"

Anamur’da Sokak Hayvanları İçin Veteriner Müdürlüğü Kuruluyor

Anamur'da Gençlik Spor Şenliği Heyecanı

Anamur’da Güvenlik Kameraları Artıyor

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Çamalan’da Yangın Nöbeti

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

İç mimarla çalışmak size ne kazandırır İstanbul’daki projelerden gerçek örnekler

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Yerli Otomobil TOGG T10X’e Kur Zammı: Fiyatlar %8 Arttı

Otomobil, Çöp Kamyonuna Çarptı 1 İşçi Öldü, 4 Yaralı

Dereköyü Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurulda Güven Tazeledi

Anamur ve Bozyazı’da Orman Yangını Riski En Üst Seviyeye Çıktı

Yeni Ekonomi Paketi Açıklandı: Memur ve Emekliye Ek Zam Sinyali.

ABD'de Yapay Zeka Yasası Onaylandı:

Kızılay'dan Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Öztaş’a Teşekkür Ziyareti

ABD Senatosu’ndan İran Operasyonlarına Tepki: Kongreyi Bilgilendirmeme Krizi

Kızılay’dan Bozyazı Müftüsü’ne Anlamlı Ziyaret

Yükleniyor

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.