Tarih: 17.08.2022 11:37

Plywood Nedir Nerelerde kullanılır

Facebook Twitter Linked-in

Plywood, inşaat sektöründe sıklıkla kullanılan esnek yapıya sahip ve plywood sayesinde inşaat iskelesi üzerine betonun dökülmesine ve şekillenmesine yardımcı olmaktadır. Plywood esnek bir yapıya sahip ancak inşaat iskeletini kavrayacak kadar sert bir malzemeden üretilmektedir.

Plywood Nedir?

Plywood adından da anlaşılacağı üzere çeşitli ağaçlardan üretilen ahşap malzemesi olarak tanımlanmaktadır. Günümüzdeki tüm inşaat sektörü duvar, yer ve kaplama alanlarında plywood malzemesini tercih etmektedir. Plywood öncesi yerine kullanılan malzeme kontrplak kullanılmaktaydı ancak kontrplak malzemesi plywood malzemesine göre daha ince ve dayanıklılık seviyesi düşük bir malzeme haline gelmiştir.

Plywood malzeme bakımından yine kontrplak olarak bilinmektedir. Plywood ahşap malzemesinden üretilmesi sebebiyle özellikle insan sağlığına oldukça duyarlı bir malzemedir. Çünkü doğal ağaç malzemelerinden ahşaptan oluşmaktadır.

Plywood Özellikleri Nelerdir?

Plywood malzemesi, çok yönlü özellikleri olan ve inşaat sektörü alanında çok yaygın kullanılan malzemedir. Plywood özelliklerine detaylarıyla bakılacak olursa; kalınlık dereceleri seçilecek malzemenin çeşitlerine göre değişkenlik göstermektedir. Plywood özelliklerini değiştiren ana malzeme kullanılan ağaçlardan oluşan ahşabın türüdür. Plywood kalınlıkları, kullanım alanlarına göre farklılık göstermektedir.

Bir binanın duvarına veya merdiven için kullanılan plywood dış cephesi kalın ve sert olmalıdır. Ancak mobilya alanında örnek vermek gerekirse yatak, koltuk kütüphane yapımında daha elastik ve hafif malzeme çeşidi kullanılabilmektedir. Ply wood özellikleri ahşap malzemenin hammaddesi olan ağaçların türüne göre değişiklik göstermektedir. Plywood yani kontrplak sert ve yumuşak ağaç türlerine göre üretilmektedir.

Bu durum plywood malzemesinin hafif veya esnek ya da sert ağaçtan üretilmişse daha kalın malzeme ile üretilmektedir. İyi bir plywood malzemesi özellikleri arasında ıslak zemin veya neme dayanıklı olması, sert ancak kırılmaya karşı elastik olması, dış etkenler olarak sayılan darbe ve aşınmaya karşı korunaklı olmasına dikkat edilmelidir. Korunaklı bir plywood ancak katman sayısının fazla olmasıyla sağlanmaktadır.

Plywood Nerelerde Kullanılır?

 Plywood çeşitlerini incelemek ve satın almak için https://babayapi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —