Tarih: 29.08.2022 10:51

Afyon’dan İzmir’e “Zafer Yürüyüşü” devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında düzenlediği Afyon’dan İzmir’e Zafer ve Anma Yürüyüşü, üçüncü gününde devam ediyor.

Büyük Taarruz’un 100’üncü yıl dönümünde ulusun bağımsızlık simgesi olan Afyon Kocatepe’den İzmir’e doğru yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi kafilesi, yarın sabah Dumlupınar’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılacak.

Zafer yürüyüşünün üçüncü gününde 15 kilometrelik Çiğiltepe, Kırka, Akçaşar parkurunu aşarak Afyon etabının son noktası Yıldırım Kemal köyüne ulaşan kafile, bugün akşam saatlerinde Mustafa Kemal Paşa’nın “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri” emriyle ulusun zaferini müjdelediği Zafertepe’ye ulaşacak.

Karakılçık tohumu dağıtıldı

28 Ağustos’ta sabah saatlerinde Kırka’dan uğurlanan Zafer Yürüyüşü kafilesi, Kırkalı köylülere bolluk ve bereketin simgesi ata buğdayı karakılçık tohumu dağıttı. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay da katıldı.

Alkışlarla karşılandı

Dumlupınar Meydan Muharebesi öncesinde birinci ordu merkezinin kurulduğu Akçaşar köyünü de ziyaret eden kafileyi, köy girişinde Akçaşarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, çocuklar ve köylüler alkışlarla karşıladı. Yürüyüşçülere köy ayranı, katmer ve meyve ikram edildi. Köy evlerine Türk bayrağı ve nutuk dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bayram coşkusunu Akçaşarlı köylülerle yaşadı.

Başkan Tunç Soyer yürüyüşü başlatmıştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 24 Ağustos’ta tarihi yürüyüşün meşalesini yakarak yürüyüşü Afyon Dereçine’den başlatmıştı. Yürüyüşün 14 kilometrelik Çakırözü-Kocatepe etabına ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılmıştı. 400 kilometrelik Zafer ve Anma Yürüyüşü’nün son durağı, 9 Eylül sabahı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek İzmir’in kurtuluş törenleri olacak.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —