Tarih: 11.11.2022 19:27

Türkiye'de Evlenme oranları azalırken, boşanmalar arttı

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizde evlenme oranları düşerken, boşanmalar da artıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı verilerde, evlenme oranlarının son 20 yılda yüzde 20 azaldığı, boşanmaların ise yüzde 47 arttığı kaydediliyor.

Boşanmaların yüzde 33,6'sı evliliğin ilk 5 yılında gerçekleşirken, çiftlerin boşanma nedenleri incelendiğinde sorumsuz ve ilgisiz davranma problemi yüzde 32,2 ile ilk sırada yer alıyor. Onu aldatma yüzde 14,1, evin geçimini sağlayamama yüzde 9,8, şiddet eğilimi yüzde 8,1 izliyor.

Cinsellik hakkında eğitim eksikliğinden kaynaklanan iletişim ve bağ kurma probleminin de çiftlerin boşanmasında etkili olduğunu aktaran İnteraktif Danışmanlık Aile ve İlişki Danışmanı Sevinç Karakaya ise konuya dair yaptığı açıklamada cinsel ve üreme sağlığına dair eğitim alarak cinsel okuryazarlık kazanmanın önemine dikkat çekiyor.

Birleşmiş Milletler'in bireylerin cinsel sağlık ve cinsellik eğitimine erişim olanağı tanıyan yasa ve yönetmeliklere sahip ülkeleri kapsayan verilerinden hareketle, Norveç’in yüzde 100’lük puanla ilk sırada konumlandığını aktaran Cinsel Terapist Sevinç Karakaya, şu bilgileri paylaştı:

Kaynak: NTV




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —