Tarih: 21.09.2022 07:52

ABB’den Dünya Alzheimer Günü farkındalık etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, “Dünya Alzheimer Günü” dolayısıyla Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi üyelerini düzenlediği kahvaltı programında bir araya getirdi.

Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı Daire Başkanı Adnan Tatlısu, ABB’nin Demet mahallesindeki Cemre Parkı’nın içine inşa ettiği Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğinin amacının üyelerin kaynaşması ve keyifli vakit geçirmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Dünyada ve Türkiye'de en sık görülen hastalıkların başında alzheimer hastalığının geldiğini söyleyen Tatlısu, Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi'nde  bu konuda aktif olarak hizmet verdiklerini ifade etti.

Üyelere yönelik; zihinsel, psikomotor, el işi becerileri ve grup çalışmaları konusunda desteklerinden bahseden Tatlısu, “Asıl amacımız hem üyelerimizin kendisini yalnız hissetmesinin önüne geçmek hem de ailesini ve yakınlarını biraz da olsa rahatlatmaktır.” ifadesinde bulundu.

 ABB tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılan merkez üyeleri ve yakınları ABB’ye şu sözlerle teşekkür etti:

-Sevgi Öztürk: “Çok memnunum ve bu merkezin her yerde olmasını isterim. En büyüğünden en küçüğüne kadar tüm çalışanlara teker teker teşekkür ederim hepsini çok seviyorum kendi çocuklarım gibi. Annemi getiriyorum bu merkeze benden daha iyi bakıyorlar ve gurur duyuyorum. Biz Güneşevler’den geliyoruz buraya ama burası dünyanın öbür ucunda da olsa gelirdik.”

-Mahire Özer: “Bu merkezden çok memnunum. Arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz. Benim gibi yaşlılarla ilgilenen tüm herkese çok teşekkür ederim.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —