Tarih: 02.09.2022 17:02

Katar Turizm, Doha'nın İkonik Gökdelenlerini Keşfetmeye Çağırıyor

Facebook Twitter Linked-in

Katar Turizm (Qatar Tourism), ülkenin başkenti Doha'da yer alan mimari ve mühendislik harikası olarak tanımlanan gökdelenleriyle 3 Eylül Dünya Gökdelen Günü'nü kutluyor.

 

Katar Turizm, Gökdelen Günü'nü kutlamak için meraklılarını Doha'daki 40 kattan uzun ve en özgün binaları keşfetmeye çağırıyor. Geçtiğimiz yıllar içinde Katar'ın başkenti Doha, gelişerek değişti. Gündüzleri şehir manzarasını özgün kılan ve geceleri şehir silüetini aydınlatan çeşitli muhteşem yapılar karşısında ziyaretçiler, şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını saklamıyor. 

Katar Turizm Operasyon Direktörü Berthold Trenkel, “Katar'ın eşsiz kültürel ve tarihi mirası, başkenti oluşturan geleneksel kulelerden geleceğe dönük gökdelenlere kadar tüm binalar içinde yaşıyor. Yerel kültür, gelenekler ve coğrafya unsurları buradaki gökdelenlerin tasarımını onlarca yıldır büyük ölçüde etkiliyor ve bu etkenleri bugün inşa edilen yeni yapılarda hâlâ görüyoruz. Gelenek ve modernitenin bu karışımı, tartışılmaz bir şekilde Katar'a özgü ve özünde Doha'ya bağlı bir silüet yaratıyor.”

İşte Doha'da görülebilecek en ilginç 10 gökdelen:

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —