Tarih: 07.10.2022 14:13

İmamoğlu: ″İstanbul yurtla ilgili en ufak düşüncesi olmayan yönetimle baş başaydı″

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında kente kazandırdığı 10 yurttan 3’ünü daha resmi törenle hizmete açtı.

Ümraniye, Esenyurt ve Şişli’de  yapılan erkek öğrenci yurtlarının açılış törenine; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Onursal Adıgüzel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel katılım sağladı.

Ümraniye’deki yurt binasında gerçekleştirilen törende konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “İstanbul'un tarihi gün yüzüne çıkıyor. Bütün engellemelere rağmen bunlar oluyorsa, Ekrem İmamoğlu'nun da avantajı yanları vardır.” dedi.

Altay, “Türkiye'de, Türkiye ikincisi olup da mülakatta elenen gençleri biliyoruz.” diyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu yurtlarda okuyan çocuklar, girdikleri yazılı sınavlarda başarıyı elde ettikleri anda ne Ekrem İmamoğlu'na, ne Seyit Torun'a, ne Onursal Adıgüzel'e, ne Bay Kemal'e başvurmadan devlette işe yerleşecekler. Bunu da herkes böyle bilsin. Ekrem İmamoğlu'nun karşısında, haramiler ve zalimler olabilir. İmamoğlu’nun yanında Allah ve 16 milyon İstanbullu var.”

“Hakkıyla girecek, hak ettiyse girecek”

Yurt konusunda yürüttüğü çalışmalar nedeniyle Başkan İmamoğlu’na teşekkür eden CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, “İstanbul’da barınma ihtiyacı had safhada. Diğer milletvekillerimizi, hepimizi Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarımız arıyor, yardımcı olmamız için, destek istiyor. Gerçekten bu konuda ciddi bir sorun var. Geçmişte İBB’nın tek bir öğrenciyi barındırma imkanı yoktu. Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın eğitime ve gençlere verdiği önem bir kez daha burada da ortaya çıkıyor. Yurtlarımız hizmete giriyor.” diye konuştu.

Torun, yurtlara başvuran öğrencilerin kendilerini aradıklarını belirterek,  “Bizi arayan bütün vatandaşlarımıza şunu söyledik: ‘Başvurusunu yapsın öğrencimiz. Eğer o yurtta barınma kriterlerine uygunsa, barınır. Bizim sözümüzle veya ricamızda olacak bir şey değil. Çünkü, orada bir liyakat söz konusu, ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz veyahut da bu kriterlere sahip öğrencilerimiz ancak barınır.” dedi.

Öğrencilerin yurtlara hakkıyla yerleşeceğinin altını çizen Torun, “Türkiye'de, liyakatı ve hakkı, hukuku gözeteceksek, bu şu andan itibaren başlamış durumda. Ve inanıyorum ki iktidarımıza da bunu hep beraber sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“İyi ki İBB’yi İmamoğlu kazanmış”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, kendisinin de İstanbul’a üniversite öğrencisi olarak geldiğini ve yurtlarda kalmanın önemini bildiğini belirterek, “Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üç yurdu bir arada açtı. 2019’da iyi ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Ekrem İmamoğlu kazanmış. Bugün yurtlar açılabiliyor ve öğrencilerimize gerçekten kaliteli, insanca yaşayabilecekleri hizmetler sunuluyor. Çok değil, 8 ay sonra Türkiye'deki bütün öğrenciler, Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinde aldıkları bu hizmeti, bu kaliteli, insanca yaşayabilecekleri ortamı tüm Türkiye'de yaşayacaklar.” şeklinde konuştu.  

“Yolculuk gençlere saygı duymakla başladı”

Kamu kurumu olarak gençlere sahip çıkma sorumlulukları olduğunu vurgulayan Başkan İmamoğlu, “Etkinliklerine yasak koyarak, gençlere sahip çıkamazsınız. Önce gençlere mutlak saygı duymamız gerekir. Ve gençlere saygı duymakla başladığınız yolculukta, emin olun ki, gençlerin size kattıkları ve katacakları çok üst seviyede olur.” dedi.

“İstanbul, yurtla ilgili en ufak düşüncesi olmayan bir yönetimle baş başaydı”

İmamoğlu, öğrenci yurtlarını bu anlayışla açtıklarına dikkati çekerek, “İstanbul, gençlere yurt imkanı sunmakla ilgili en ufak bir düşüncesi olmayan yönetimle baş başaydı. Biz, bunun çok büyük bir ihtiyaç olduğunu, seçimden önce görmüştük. Vaatlerimizin içerisinde, aynen kreş imkanı gibi öne çıkan unsurlardan birisi de gençlere yurt imkanı sunmaktı. Tamamı kendimize ait binalarla, seneye bunun sayısını belki 15, belki 16’ya çıkartacağız. Bu sayı, seneye 5 bini geçecek yatak sayısına ulaşacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Altay, Torun, Adıgüzel, İmamoğlu, CHP Milletvekilleri İbrahim Kaboğlu, Turan Aydoğan, Gökan Zeybek, Özgür Karabat ve beraberlerindeki heyet tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Yurtta incelemelerde bulunduktan sonra öğrencilerle sohbet eden İmamoğlu, Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyleyen bir öğrencinin, “Çoğu erkeğin olduğu gibi, benim de şöyle bir isteğim var. Avrupa kupası maçları, genellikle olduğu gibi sadece Kadıköy'de. Maçın bitmesi 23.45 civarı. Yurda giriş 00.00 olduğu için, bu konuda sizden bir destek istiyoruz” sözlerine, “Neyse Fener grubu yapın buradan, biz sizi getirir, götürürüz; ayıp ediyorsun.” yanıtını verdi.

İmamoğlu, bir başka öğrencinin, “Öncelikle size buraya hoş geldiniz diyorum. Ben Boğaziçi öğrencisiyim. Okulumuzun çok büyük bir yurt sorunu vardı. Bizi tarikat duygularına mecbur bıraktılar. Ancak sizin sayenizde, oralara gitmeden çok rahat imkanlarla barınabiliyoruz. Teşekkür ediyoruz.” sözlerine de “Sağ ol kardeşim, sağ ol” karşılığını verdi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —