Başkan Yazıcı, TOKİ 'İlk Evim' konutları kura çekiminde konuştu

Başkan Yazıcı, TOKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ projesinin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ projesinin İstanbul’da yapılacak konutları için ilk kura çekimi Tuzla’da yapıldı. Kura çekilişi, Tuzla Marina’ya kurulan çadırda gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene katılan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, engelli kategorisinde ilk kurayı çekti. Tuzla’ya yapılacak 20 bin 920 konut için başvuran 475 bin 330 vatandaş için kura çekimi 29 Mart tarihine kadar Tuzla’da devam edecek.

'Deprem güvenli konutları TOKİ üretecek'

Kura çekim töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Kahramanmaraş ve Hatay Depremlerinden sonra yapılacak kalıcı konutların Cumhurbaşkanımızın söz verdiği gibi bir yılda tamamlanacağını ifade etti. Yazıcı, ”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiği günden itibaren sağlam evler, sağlam şehir için TOKİ’yi dünyanın en çok ev üreten kurumu yaptı. e-muhtıra, darbe girişimleri, ekonomik saldırılar, kovid salgını. 20 yılda çok şey oldu. Bütün bu olanlara rağmen Cumhurbaşkanımız TOKİ’yi bir an olsun dinlendirmedi, biran olsun deprem güvenli evler üretmeyi durdurmadı. Yaşadığımız büyük deprem Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Konutlar bir yılda yapılacak. Yapılacağını biliyoruz. Buna inanıyoruz. Çünkü ainesi iştir kişinin. Çünkü yapan bilir, bilen yapabilir. Allah devletimize, devletimizin dirayetli kurumlarına zeval vermesin” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ eliyle hayata geçirilen ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle kura çekimleri ertelenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim” projesinde kura çekimleri İstanbul için başladı.

'Tuzla’daki konutlar için 475 bin başvuru'

İstanbul için üretilecek 50 bin sosyal konutun kurası Tuzla, Çatalca, Selimpaşa, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerinde 16 Mart - 19 Nisan tarihleri arasında noter huzurunda çekilecek. İlk Evim Projesi kapsamında Tuzla’ya yapılacak 20 bin 920 konutun kura çekilişine Tuzla Marina’ya kurulan çadırlarda başlandı. Tuzla’ya yapılacak 20 bin 920 konut için başvuran 475 bin 330 vatandaş için kura çekimi 29 Mart tarihine kadar Tuzla’da devam edecek. Düzenlenen törene katılan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, engelli kategorisinde ilk kurayı çekti. 

'TOKİ dünyanın deprem güvenli konut üreten en büyük kurumu'

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Bugün icra ettiğimiz kura çekimi yalnızca bir kura çekimi değil. Memleketini, vatanını sevmenin, can için canlar için hizmet etmenin, şehircilik vizyonunun, duyarlılığın göstergesidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiği günden itibaren sağlam evler, sağlam şehir için TOKİ’yi dünyanın en çok ev üreten kurumu yaptı. Bazıları bunu anlamasa da bu ülkeye sağlıklı, deprem güvenli konut üretmekten bir an olsun vazgeçmedi. e-muhtıra, darbe girişimleri, ekonomik saldırılar, Kovid salgını. 20 yılda çok şey oldu. Bütün bu olanlara rağmen Cumhurbaşkanımız: TOKİ’yi bir an olsun dinlendirmedi, biran olsun deprem güvenli evler üretmeyi durdurmadı. TOKİ’ye karşı bütün kara propagandalara, kentsel dönüşüme karşı bütün kışkırtmalara, önüne çıkarılan bütün engellemelere rağmen 20 yılda TOKİ eliyle 1 Milyon 780 bin konut ürettirdi. Bu konutları vatandaşlarımıza teslim etti” ifadelerini kullandı.

'Yeni yuvalar için umudun adı TOKİ'

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Kovid Salgını’nda şehir hastaneleri umudun adıydı, tabi afetlere karşı da TOKİ’nin, yeni yuvalar için umudun adı olduğunu bilmeyen kalmadı. Antalya, Muğla, İzmir, Kastamonu, Sinop, Bartın, Rize, Artvin, Giresun, Elazığ ve Malatya'da son 20 yılda doğal afetler yaşadık. Sel oldu. Yangın oldu. Deprem oldu. Her afetin ardından TOKİ afetzedelerin evlerini, işyerlerini büyük bir hızla yaptı. Sahiplerine teslim etti. Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de 6,8 büyüklüğünde yıkıcı bir derem oldu. Depremin ardından TOKİ 33 Bin 821 evi yaptı, teslim etti. İzmir’de deprem oldu. TOKİ 4601’i konut olan  5061 bağımsız birimi yaptı, sahiplerine teslim etti.  Düzce depreminin ardından da TOKi depremzedelerin yardımına Hızır gibi yetişti.  231 yapıyı üretti, hak sahiplerine teslim etti. Sel felaketi ardından Kastamonu, Sinop, Bartın ve Rize’de 730 konut tamamladı, 400 konutu da etap etap tamamlıyor.  Antalya ve Muğla Yangınlarından sonra TOKİ büyük bir hızla Afetzedelerin evlerini tamamladı.  Şimdi TOKİ tarihin en büyük depreminden sonra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye. Şanlıurfa, Elazığ için depremzedeler için iş başında. Cumhurbaşkanımız talimatı verdi. Depremzedelerin evleri, Allah’ın izniyle bir yılda bitecek, etap etap teslim edilecek. Hepimiz gözümüzle görmüş gibi buna inanıyoruz. Çünkü ainesi iştir kişinin. Çünkü yapan bilir, bilen yapabilir. Allah devletimize, devletimizin dirayetli kurumlarına zeval vermesin” dedi.

'İmamoğlu Kentsel Dönüşümde 4 yıl kaybettirdi'

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Yalnız bir derdimiz var.  Her yerde söylüyorum, burada da söyleyeceğim. Sözüm ona siyaset yapan bazı muhalifler, Belediye Meclis üyeleri, Mimar Mühendis Odaları, Hatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her Kentsel Dönüşüm Projemize çelme takıyor, bizi yavaşlatıyorlar. Kendilerini insafa, vicdana davet ediyorum. Kentsel dönüşüm çalışmalarının önünden lütfen çekilsinler. Kimseyi, telafisi olmayan hayat faturasıyla yüzleştirmesinler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan istirham ediyorum. Bir yapsat firmasına dönüştürdüğünüz KİPTAŞ’ı lütfen asli fonksiyonuna döndürün. Sayın Başkan, çalıştay üstüne çalıştay, toplantı üstüne toplantı yaptı. Toplantı aralarında, İstanbul’umuza 4 yıl kaybettirdi. Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının gerçek anlamda Kentsel dönüşüm işine odaklanmasını istirham ediyorum. Çağrılarımıza kulak tıkadıklarını, maalesef biliyorum. Yine de sesimi duyurabilme ihtimaliyle bu çağrımı tekrarlıyorum, sürekli tekrarlamaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı



Anahtar Kelimeler:

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Muhtar Bolluk’un Hizmetlerini Dinleyen Kaymakam Dereköyün Fahri Hemşerisi Oldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Anamur Gezisine Anamur AGC Ev Sahipliği Yapacak

Traktörle Çarpışan Motosiklet 3 Can Aldı

Tere’den Gençlere Barış Manço Çağırısı

Emre’ye Askerlik Kınası

Anamur’da Aile Yılı Kapsamında Anneler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Anamur’dan Filistin’e Tam Destek

Kaymakam Bozdemir'den Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Anamur Belediyesi Edebiyat ve Kitap Günleri Hızlı Başladı

Ege’de Başlayan Hareket, Türkiye’ye Yayılıyor: Anadolu Elazığlılar Federasyonu Kuruldu

Trafik Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Anamur Belediyesi Edebiyat ve Kitap Günleri Başlıyor

Gençliğin Cumhuriyetin Bekçisi Olması

Atatürk’ün Gençlik Vizyonu ve Eğitim Reformları

Gençliğe Emanetin Tarihsel Arka Planı

Atatürk ve Gençliğe Hitabe’nin Önemi

Atatürk’ün Gençlik Vizyonu ve Eğitim Anlayışı

Gençliğe Emanet Edilen Gelecek: Sorumluluk ve Vazife Bilinci

Cumhuriyetin Kuruluş Felsefesi ve Gençliğin Rolü

Atatürk’ün Gençliğe Olan İnancı ve Güveni

Cumhuriyet Meydanına Kortej Yürüyüşü

Gençliğin Ata’ya Cevabı

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi

Türkiye Cumhuriyetini İlelebet Yaşatacak

“Geçti” kelimesi, bir olayın tamamlandığını, yaşandığını belirtir.

“Renkli” kelimesi, hayatın canlılığını ve çeşitliliğini ifade eder.

Kutlamalar, özel günlerin coşkusunu yaşatan etkinliklerdir.

Bayram, toplumsal birlik ve beraberliği pekiştiren, kutlama ve anma günleridir.

Spor, bireylerin fiziksel sağlığını desteklemenin yanı sıra disiplin, takım çalışması ve mücadele ruhunu da kazandıran önemli bir faaliyettir.

“Ve” bağlacı, iki farklı kavramı birleştirerek bütünlüğü sağlar

“19” rakamı, Türk milletinin kaderini değiştiren yılın ilk adımıdır.

Anamur, Akdeniz'in serin sularına nazır, tarihiyle, doğasıyla ve kültürüyle büyüleyici bir ilçe

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

Balık: Mavi Suların Sessiz Misafiri

Deniz: Sonsuzluğun ve Huzurun Adı

Deniz: Sonsuzluğun ve Huzurun Adı

Gemi: Mavi Yolculuğun Sessiz Kahramanı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.