9668,36%1,33
38,84% -0,03
43,81% 1,06
4045,88% 1,13
6609,50% 0,90
MHA - 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın bu yıl gerçekleştirilen 106. Kutlama törenini, Houston, Texas’ta düzenlenen FIRST Dünya Şampiyonasında ülkemizi baları ile temsil eden Miray Batkı dünyada başarı ile temsil ederek Anamur’u taçlandırdı. Batkı, lise
seviyesinde en büyük yarışma olan ve Hoston Texas’ta düzenlenen yarışmada Amerika Birleşik Devletlerinde düzenlenen Dünya Şampiyonasında, Galilo divisio’u, 2. Sırada tamamlayarak ittifak kaptanı olarak playofflarında Dünya 3. lüğünü aldı. Özel Yalıevleri Çözüm akademi Anadolu Lisesi Öğrencisi Miray Batkı’nın ödülünü Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir verdi. Törene Okul Müdürü Lütfüye Kulmaç ile gelen Öğrencimizi tebrik eden Kaymakam Bilal Bozdemir, hem okula hem de öğrencimize başarılarının devamını diledi. FRC(FIRST Robotics Competition) uluslararası en büyük lise robotik yarışmadıdır. Öğrencimiz Miray Batkı 9483 numaralı İstanbul Wildcats takımı ile Türkiye’deki bölgesel yarışmayı kazanarak Houston, Texas’ta düzenlenen FIRST Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etmiştir. Dünya şampiyonasında Galileo Divisionı 2. sırada tamamlayıp ittifak kaptanı olarak playoffları 3.lük ile bitirmiştir. Aynı zamanda öğrencimiz şampiyona gönüllüleri tarafından Gracious Professionalism(Duyarlı Profesyonellik) rozetine layık görüldü. Çözüm Akademi öğrencisi Miray Batkı, İstanbul Wildcats takımıyla FRC Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ederek Gracious Professionalism ödülünü kazandı.
Anamur Oto Servis
![]() | ![]() |
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.