Tarih: 04.10.2022 10:31

ABD’de faiz oranlarının yükselmesi gelişmekte olan ülkeleri krize sokuyor

Facebook Twitter Linked-in

Birleşmiş Milletler (BM) Ticaret ve Kalkınma Konferansı tarafından dün yayımlanan 2022 Ticaret ve Kalkınma Raporu’nda, gelişmiş ülkelerin para politikalarının 2008’de finansal kriz ve 2020’de Kovid-19 salgınından daha ciddi küresel resesyon ve ekonomik durgunluğa yol açacağı açıklandı.

BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı Genel Sekreteri Rebeca Grynspan verdiği demeçte, bu yıl 90 gelişmekte olan ülkenin para birimlerinin dolar karşısında değer kaybettiğini söyledi. Grynspan, gelişmekte olan ülkelerin üçte birinin para birimlerinin dolar karşısında yüzde 10’dan fazla değer kaybına uğradığına işaret etti.

BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı daha önce, ABD’de faiz oranlarının yükselmesinin Çin haricinde gelişmekte olan ülkelerin 360 milyar dolar tutarında gelirinin azaltılmasına neden olacağı uyarısında bulundu. Konferans, bunun gelişmekte olan ülkeler açısından gelecek dönemde zorluklar doğurabileceğinin altını çizdi.

Halihazırda 46 gelişmekte olan ülkenin çeşitli ekonomik darbeler ile karşı karşıya bulunmasıyla beraber küresel borç krizi riski de artıyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —