Tarih: 15.09.2022 09:56

Çin tüketim malları endüstrisi son 10 yılda belirgin biçimde gelişti

Facebook Twitter Linked-in

Sanayi ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı yetkililerinden He Yakiong, 14 Eylül Çarşamba günü, Çin tüketim malları endüstrisinin geçtiğimiz on yıl içinde boyut ve ve güç olarak önemli ölçüde gelişme kaydettiğini ve gelirinin ve global etkisinin istikrarlı bir büyüme gösterdiğini bildirdi. 
 
Bakanlığın tüketici malları endüstrisi dairesinin başı olan He, sektörün bileşik işletme gelirlerinin ve karlarının, geçen on yıllık sürede sırasıyla yüzde 35 ve yüzde 64,5 oranlarında büyüdüğünü açıkladı. 
 
Söz konusu endüstrinin katma değerinin tüm sanayi sektörleri içindeki payı yüzde 27,9 oranında olup ülkenin hafif sanayi ve tekstil ürünleri ihracatı dünya toplamının yüzde 30'unu aşmış bulunuyor. Çin, geniş bir kapsama ve görece komple yapıya sahip olan ve günlük yaşama gerekli değişik ürünlerin arzını teminat altına almış bir tüketim malları sanayii oluşturmuş bulunuyor. 
 
Bu endüstriyi ülkenin sürekli ve kalıcı avantajlarından biri olarak niteleyen He, söz konusu sanayi dalının ekonomide itici güç rolünü oynayarak halkın refahını desteklediğini, istihdam yarattığını, ihracatı artırdığını belirtti.
 
Öte yandan sektörün, tüketicilerin değişen ve gelişen talebini daha iyi karşılayıp rekabet gücünü de artırmak amacıyla, dijital ve yeşil dönüşümünü destekleme yolunda gerekli çabaların harcanacağı vurgulandı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —