Tarih: 20.08.2022 10:22

Tek Hedefimiz Orman Yangınlarını Önlemek

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Anamur ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü,  orman yangınlarını önlemek ve olası bir yangında erken müdahale yapabilmek için gece gündüz çalışıyor. Orman İşletme müdürü İsmail Gübeş, mahallelerinde yangın riskinin yüksek olduğu gerekçesi ile talepte bulunan Bozdoğan Muhtarı Mevlüt Yılmaz ve Çaltıbükü Muhtarı Nazım Saydam’a basınçlı su atabilen ve normal çıkış yapabilen 2,5 tonluk iki su tankı teslim ederken, bir taraftan da yıl boyunca sürdürdüğü orman gönüllülüğü ve yangınların önlenmesi için eğitim çalışmalarına şimdi de broşür dağıtarak devam ediyor.

İki Muhtarlığa İki Su Tankı
Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş ve teknik ekip, teslim etmeden önce müdürlük bahçesinde yaklaşık iki saat kullanım eğitimi verdi. Verilen eğitimde, önce genel güvenliğe dikkat çekildi. Traktörlerle çekilerek taşınan ve şavt yardımı ile motor gücünü traktörlerden alan mobil arozözler, normal arozözlerin yapabildiği bütün fonksiyonları gerçekleştirebiliyorlar.  Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, su tanklarını vermekteki amaçlarının muhtemel çıkabilecek yangınların Orman İşletme ekibinin gelmesine kadar müdahale edilmesini sağlamak ve sündürülme imkanını arttırmak olduğunu söyledi.  Orman Genel Müdürlüğü olarak iki muhtarlığa su tankı teslim ettiklerini söyledi. Gübeş;  “Bu şekilde köyde çıkabilecek en küçük bir yangında, bizler yangın yerine ulaşmadan, köylülerimizin de elindeki malzemeleri vererek güçlendiriyoruz. Tırmıklarını verdik, su tanklarını verdik. Bu şekilde ilk müdahaleyi yaparak, genel olarak bu konudaki görevliler ulaşmadan, yangınların bir miktarda olsa önüne geçip, gerekirse söndürebilme imkanlarını sağladık.” Dedi. Talepleri üzerine su tanklarını kendisine veren Orman Genel müdürlüğü, bölge ve Anamur Orman İşletme Müdürlüklerine teşekkür eden Bozdoğan Muhtarı Mevlüt Yılmaz ve Çaltıbükü Muhtarı Nazım Saydam tankların anahtarlarını Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeşten aldılar. Eğitimin ardından su doldurulan tanklardan tazyikli su fışkırtıldı, yer sulaması yapıldı.

Eğitim her platformda devam ediyor
 Anamur  Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri öte yandan orman yangınlarını önlemek için eğitim çalışmalarına broşür dağıtarak devam ediyorlar.  Daha önce okullarda öğrencilere ve  mahallelerde halka açık toplantılar  gerçekleştirerek  yıl boyu orman yangınlarına karşı halkı bilinçlendirme çalışmalarını sürdüren Anamur Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, şimdi de ilçe genelinde broşürler dağıtıyor. Orman İşletme Müdürlüğü önünde konuşlandırılan ekiplerde sürücülere hem broşür dağıtıyor, hem de orman yangınlarının önlenmesi konusunda onları bilgilendiriyor. Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, bu çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyledi. Gübeş amaçlarının, Orman yangınları konusunda vatandaşı bilinçlendirmek ve orman gönüllüsü olmaları konusunda telkinde bulunmak  olduğunu kaydetti.  

Eğitimin her platformda devam ettiğini kaydeden Gübeş;  “Anamur Orman İşletme Müdürlüğü önünde trafikteki Şoförler ve yolcularına broşür dağıtıldı, hediyeler veridi. Vatandaşlarımız, dikkatli olmaya davet edildi.” Dedi. Bu eğitimlerin büyük önem taşıdığının altını çizen Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş; “ Orman yangınlarının  Yüzde 95’i insan kaynaklı sebeplere dayanmaktadır. İnsan hareketliliğinin çok olduğu mahallelerde muhtarlıklarımızın dolayısıyla vatandaşımızın kullanabilmesi için kullanım eğitimleri verilerek Bozdoğan ve Çaltıbükü mahallelerimize yangın su tankeri verildi.” Dedi.



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —