Tarih: 16.01.2023 15:23

Zühre’nin “Sürdürülebilir” koleksiyonu yoğun ilgi görüyor

Facebook Twitter Linked-in

Çarpıcı değil “Sürdürülebilir” tasarımlar ile “Doğaya minnettarız” diyen Zühre Tekstil, 2022-2023 Sonbahar-Kış koleksiyonu'nu “Sürdürülebilir olan modadır” mottosuyla hazırladı. Zühre, her sezonun gözdesi olacak tasarım ve kumaş özellikleriyle yine “evladiyelik”  bir koleksiyon tasarladı.

“Fast Fashion”ın dünyayı bir tekstil çöplüğüne çevirmesinden rahatsızız”

Zühre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Ekin, “Dünya 'Fast fashion' akımında sürüklenirken bir yandan da her bir tasarımla tek tek ilgilenme hassasiyetini taşıyan bizim firmalar da var. Kadının polyester içerisinde terlemesi bizi rahatsız eder. Kadınların günün her saatindeki konforuna, rahatlığına ve şıklığına önem verdiğini biliyoruz. Şık aksesuarlarla doğal pamuklu bir kumaşı en şık davette giyilecek tasarım ayrıntılarıyla sunuyoruz. Kadınlar üretim hassasiyetini artık önemsiyor. Kumaşın kimyasına  'duyarlı' olmak önemli. Tekstil çöpü dağları görüyoruz. Bizim Zühre kabanlarımızı en az iki nesil giyiyor. Zühre kabanları özellikle anneden kızına miras kalıyor. Biz 'Fast fashion' modanın dünyayı bir tekstil çöplüğüne çevirmesinden rahatsız milyonlarca kadın olduğunun bilinci ile üretim yapıyoruz. Bilinçli kadınlar da hassasiyetleri olan markaları tercih ediyor. Atık pet şişeler ve atık kumaşlar ve doğal ipliklerden elde edilen kumaşlardan, organik pamuktan, doğal elyaf, geri dönüştürülmüş ve özel dokulu kumaşlardan 'sorumluluk bilinci' ile ürettiğimiz tasarımların yer aldığı koleksiyonlarımızı Türkiye’de hem bayi ve mağaza kanallarımızla kadınlarımıza sunuyoruz ve 45’i aşkın ülkeye de Zühre Tekstil olarak Türk tekstilinin kalitesi ve bilinciyle her yıl yüzlerce tasarımımızı ihraç ediyoruz.” dedi.

Her yıl daha fazla ülkeye 'Made in Turkey' gururuyla ihracat yapıyoruz. 'Made in Turkey' simgemizle “Dünya'nın mutluluğu ve iyiliği için çalışıyoruz, ekosistemin doğal dengesini bozmadan üretmeyi hedefleyen 'sorumlu üretim' için adımlarımızı koşarak attık” diyen Zühre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Ekin, “Zühre olarak koleksiyonlarımızda da öne çıkan trendimiz 'sürdürülebilirlik' ve 'dünyanın iyiliği eşliğinde üretim ve yavaş moda'.  Tüm dünyadan pazaryerleri ile görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Zühre olarak modayı tasarlıyoruz ve 'Made in Turkey' simgemizle her geçen gün artan sayıda ülkeye ihraç ediyoruz ve tüm kadınlarımıza 'şıklık' sunuyoruz. 'Farkını hisset' mottomuz ile kadınlarımızın tekstilde her kategoride aradığı A+ kaliteyi 'sürdürülebilir' moda anlayışı ile bulabileceği koleksiyonlarımızı her sezon sunmak üzere yetenekli ekibimiz ile birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yine en geniş koleksiyonumuzu 2023 yılında da fuarlarla dünyaya tanıtacağız. ABD, Almanya, Irak, İran, Lübnan, Ürdün, Filistin, Kuveyt, Katar, BAE, Rusya, Hollanda, Azerbaycan, Kazakistan, Çeçenistan, Özbekistan, Suudi Arabistan, Mısır, İngiltere, Fransa, Avusturalya, Bulgaristan, Cezayir, Güney Afrika, Malezya, Fas, Libya gibi ülkelere Zühre olarak ihracatımız artarak sürüyor. Bu ülkeler içerisinde bizim de en önemli pazar noktalarımız var. Tekstil sektörümüze fuarların olumlu etkisini bu fuarda da kesinlikle gördük. 2022 yılında da sipariş rekoruna imza attığımızı söyleyebiliriz ' diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —