• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Özdağ: ″Mutabakat metni, “Devletin FETÖ’ye geri verileceğini” söylemektedir″

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bandırma’da Altılı Masa’nın açıkladığı mutabakat metnini değerlendirdi.

GÜNCEL 31.01.2023 09:45:46
Özdağ: ″Mutabakat metni, “Devletin FETÖ’ye geri verileceğini” söylemektedir″

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bandırma’da Altılı Masa’nın açıkladığı mutabakat metnini değerlendirdi.

Mutabakat metninde “tarikat” ve “cemaat” kavramlarının bir sefer bile geçmediğini söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, “AK Partili yıllarda “tarikatlar ve cemaatlerin devlete sızma girişimleri ayyuka çıkmıştır. Cemaat ve tarikatların devlete sızma girişimleri sonucunda Türk Devleti, hain darbe girişimi ile karşılaşmıştır. Biz Zafer Partisi olarak, tüm cemaat ve tarikatları devlet kurumlarından tasfiye edeceğiz derken dün bildirilerini yayınlayan Altılı Masa’nın yayınladığı mutabakat metninde “tarikat” ve “cemaat” kavramları tek bir sefer bile geçmemektedir. Altılı Masa’nın kurmaylarına soruyorum. Sizi, “tarikat ve cemaatleri devletten çıkaracağız” demekten alıkoyan şey nedir? Said-i Nursi denen adamın müridi olan ortağınız Demokrat Parti Başkanı mı? Türkçe olimpiyatlarında boy gösterip cemaatlerin devlete sızmasına göz yuman diğer ortaklarınız Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu mu?” diye konuştu.

Zafer Partisi’nin bir diğer milli duruşu da sığınmacı politikasındadır ve Türk halkı bunu gayet açık şekilde görmüştür diyen Ümit Özdağ, “Zafer Partisi kurulmadan önce “girişimcilik dersi verenler”, “gönüllü giderler” diyenler, “Uluslararası Hukuka aykırı” diyenler, Zafer Partisi kurulduktan ve Türk halkına gerçekleri anlattıktan sonra bu pozisyonlarını görünürde değiştirmek zorunda kalmışlardır. Ancak, ne kadar samimi daha doğrusu samimiyetsiz olduklarını mutabakat metinlerinde görüyoruz. Altılı Masa’nın hazırladığı mutabakat metninin 239. sayfasında aynen şu ifadeler yer alıyor: “Göçmen ve sığınmacıların” bir de “göçmen” diye bir şey yok. Bunlar göçmen değil. Bunlar sığınmacı ve kaçak. Siz daha devlet hukuku kavramlarına hakim değilsiniz.” dedi.

Sığınmacıları vatanlarına yollayacak güya Altılı Masa neden birden Türkçe öğrenmelerine bu kadar önem verdi diyen Ümit Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğitim çağındaki tüm çocuklarının eğitime erişimini sağlayacak, bu konuda hızlandırılmış̧ kurslar ve takviye dersler alınmasını sağlayacak bir mekanizma geliştireceğiz. Sığınmacıların Türkçeyi öğrenmeleri amacıyla bu konuya odaklanan nitelikli eğitim materyalleri, müfredat ve ders programı hazırlanmasını sağlayacağız.” Madem geri yollayacaksınız neden entegrasyon planlarından bahsediyorsunuz? Sizi entegrasyoncu politikalara zorlayan şey nedir? Entegre etme isteğinizin arkasında stratejik göç mühendisliğinin ağababaları olduğunu bilmediğimizi mi zannediyorsunuz? ABD’ye, Avrupa Birliği’ne hoş görünmek için Türk milletine yalan söyleyerek sözde yollayacağız diyorsunuz ama öte yandan saydığınız bütün önlemler entegrasyon önlemleri. Bunların kimseyi geri göndermeye niyeti yok.”

Altılı Masa’nın mutabakat metninde “KHK’dan kaynaklanan mağduriyetlere son vereceğiz” denilerek açıkça Devletin FETÖ’ye geri verileceğini söylemektedir diyen Özdağ, “Zafer Partisi ile Altılı Masa arasındaki bir diğer fark da KHK’lılar hususudur. Zafer Partisi, ihraç edilen FETÖ’cüleri getirmek şöyle dursun, devletin içinde kalan FETÖ artıklarını da teker teker tespit edip derhal ihraç edeceğiz. FETÖ, PKK’dan daha tehlikelidir. FETÖ, terör örgütü olmanın ötesinde bir casusluk örgütü. Bir casusluk örgütü olarak bize içeriden ihanet etti ve ihanet etmeye devam ediyor. FETÖ son haçlı seferidir. FETÖ, Hristiyan dünyasının Türklüğe karşı son bin senede ortaya koymuş olduğu en güçlü ve en etkili araçtır. En büyük ihanet şebekesidir.” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi’nin kurulmasından kısa bir süre önce, 6 Mayıs 2021’de partimizin kurucu kurmaylarıyla birlikte Rize-İkizdere’de yapılması planlanan taşocağı madeni inşaatını durdurma mücadelesi veren İkizderelilere destek vermeye gittik. Tüm vurguncularla hesaplaşacağımızı belirttik diyen Özdağ, “17 Temmuz 2021 Tarihinde kabul edilen orman vasfını yitirmiş orman arazilerinin turizm bakanlığına devri yasasına 14 milletvekiliyle onay veren İyi parti, dün yayınladıkları mutabakat metninde “Yanan orman yerlerinde yeni ormanların orman bilimi çerçevesinde yeniden yetişmesini sağlayacak, buralarda kesinlikle başka bir faaliyete izin vermeyeceğiz” maddesine imza atmıştır. Türk milleti sizin ne kadar samimiyetsiz olduğunuzu böylece bir kez daha görmüş oldu.” dedi.

Parti programımızın 248. Sayfasında “Kıbrıs-Doğu Akdeniz” başlığı altında “Kıbrıs'ın tarihine ve kültürüne, Kıbrıslı Türklerin ve Türkiye'nin bekasına ve güvenliğine en uygun hal tarzının KKTC'nin bağımsız bir Türk devleti olarak devamını ve tanınmasını sağlayacağımızı” açıkça beyan etmiş bulunmaktayız diyen Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Terminolojik hata mutabakat metninde “KKTC’nin ve Kıbrıslı Türklerin kazanılmış haklarını koruma ve iki toplumun egemen siyasi eşitliğini sağlama hedeflerini gözeteceğiz” şeklinde yer almıştır. Bu madde, tarihi ve terminolojik bir hatadan çok Kıbrıs Türklüğüne ve Doğu Akdeniz’deki Türk varlığına açık bir ihanettir. Kıbrıs’ta KKTC’de bütün Türk aydınları bu bildiride Kıbrıs’ta yayınlanan KKTC ile ilgili yayınlanan hususlara isyan ediyorlar. Dün akşam eskiden Genel Kurmay Başkanlığı’nda Kıbrıs dairesinde çalışmış amirallerle görüştüm. Rahmetli Denktaş’ın askeri danışmanlığını yapmış amirallerle görüştüm. Hepsinin ortak olarak söyledikleri şey bu bir ihanet belgesidir ve değiştirilmelidir.”

Altılı Masanın yayınlanan bildirisinde Zafer Partisi programından epeyce bir alıntı yapılmış olduğunu söyleyen Ümit Özdağ, “Köy okullarını açacağız, Türk bayrağımız köylerde dalgalanacak, İstiklal Marşı’mız köylerde okunacak, atanamayan öğretmenlerimiz köylerimize atanacak. Andımız’ı okuyacağız. Köy nüfusu taşımalı eğitim nedeniyle göç etmek zorunda kalmayacak demiştik. Göç etmeyen köy nüfusun tarımsal üretimi çeşitli kalemlerde desteklenecek çiftçilerimize sosyal güvenlik ve alt yapı hizmeti sağlayacağız. Bunun sonucunda Türkiye’de Tarımsal üretim tekrar ayağa kalkacaktır demiştik. Biz bu açıklamayı yaptıktan sonra MEB, Mayıs 2022’de aldığı kararla köy okullarını tekrar açma girişiminde olduğu duyurdu. Altılı Masa dün açıklanan mutabakat metnin de “Kapatılan köy okullarını yeniden açacak, taşımalı eğitim uygulamasına son vereceğiz” demiş. Günaydın arkadaşlar. Aramıza hoş geldiniz.” diye konuştu.

Ülkemizdeki en gerçeklerden birisi de “Kadına Şiddet” ve “Kadın Cinayetleri”dir. Biz, Zafer Partisi olarak, kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini caydırıcı ceza sistemini uygulamaya koyacağız diyen Özdağ, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi doğru bulmuyoruz. İktidara geldiğimiz gün derhal İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya koyacağımızı temin ediyoruz. Ancak Altılı Masa’nın yayınladığı mutabakat metninde “İstanbul Sözleşmesi” ifadesi yer almamaktadır. Tekrar soruyorum, “Meral Hanım, Kemal Bey acaba İstanbul Sözleşmesi’nin konulmasına kimler karşı çıktı?” Tarikatlar ve cemaatler İstanbul Sözleşmesi’ni istemedikleri için mi koyamadınız?” dedi.

Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Gençler En Çok Neyle İlgilenir?

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Çöl Tozu Anamur'u İstila Etti: Normal İnsanlarda Bile Nefes Almayı Zorlaştırıyor

Belediye Başkanı Deniz, Mahallelerde Teşekkür Ziyaretlerini Sürdürüyor

Türkiye de Konut fiyatları Ortalama Fiyat 3 Milyon 264 Bin 430 Tl Oldu

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Dünya Çocukları İstanbul'da Buluşuyor

Anamur’a 4 yıllık Turizm İşletmeciliği Bölümü geliyor

Türkiye de Neden Deniz Canlılarının Fosilleri Var?

100 Milyon Turist, 100 Milyar Dolar Hedefine Ulaşmalıyız!

TÜMOSAN’dan Genç Mucitlere ‘SEN YETER Kİ YAP’Yarışması

Yeşilay’ın Bol Ödüllü Uyuşturucu Temalı Kısa Film Yarışması Cezbediyor

Beyin Ameliyatı Gerektiren Ciddi Sorunlara Dikkat

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Kayıp İlanı

Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

İBB’den Çocuklara Özel Eski Masallar

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

Hazreti Musa’nın Bir Adamı Öldürme Olayı Nasıl Gelişti?

Yükleniyor

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16