Tarih: 23.01.2023 11:43

Zafer Partisi Sözcüsü Şehirlioğlu: “Muhalefet bu dönemi çok iyi yönetmeli”

Facebook Twitter Linked-in

Şehirlioğlu, özellikle Antalya ve çevresi, Mersin, İstanbul, Trabzon gibi illerde yabancıya konut ve arazi satışında artış gözlemlediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

“İlk sırayı sığınmacıların aldığını, Ruslara konut satışının yüzde 158 artığını, Almanların ve İngilizlerin geçen yılların çok çok üstüne çıktığını tespit ediyoruz. Bu spekülatif nedenlerle hem konut fiyatları durdurulamayacak bir seviyeye çıkıyor hem vatandaşımızın alım gücünü eritiyor hem de maalesef vatanımın her köşesini birileri rant elde edecek diye parsel parsel satıyoruz. Bu olayın konut edinme yönü.”

Gazeteci Nagehan Alçı’nın sığınmacılara yönelik açıklamalarını gündeme getiren Şehirlioğlu,  “’Alıştıracaksınız kendinizi, ırkçılık yapmayacaksınız. Özellikle Suriyeli sığınmacılar için de hakim olacaklar, bürokrat olacaklar’ gibi söylemlerine şahit oluyoruz. Bu söylemlerle de bu duruma baktığımızda olayın vahametini net bir şekilde görüyoruz.” dedi.

“Muhalefet bu dönemi çok iyi yönetmeli”

Şehirlioğlu, Altılı Masa’nın bir an önce toplanması ve iradesini ortaya koyması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“İmamoğlu adeta seçim gezisine çıkmış durumda bırakın Altılı Masa içerisindeki Davutoğlu, Babacan isteklerini İmamoğlu’nun adeta kendi adıyla düzenlemiş olduğu bu geziler bırakın 6’lı masayı CHP içinde bile bir yol haritasının olmadığını gösteriyor. Seçime bu kadar az bir süre kalmış olduğunu düşünürsek tekrar söylüyoruz Altılı Masa kendine bir çeki düzen vermelidir. Gerisi iktidar için hukuksuzluklarına yenilerini eklemek, muhalefet içinse bu hukuka ve yasaklara karşı gelmek olur ki sonuçlarını da önümüzdeki süreç gösterecektir.”

“Devlet bürokrasisi bu kadar düşürülmeyi hak etmiş midir?”

“Erkan Yıldırım adıyla arama motoruna girdiğimizde 2002 yılında çok genç yaşta kardeşliyle birlikte 10 bin TL’lik bir sermaye ile bir şirket kurduğunu ve sonrasında ise yüz milyonlarca dolarlık bir iş adamı olduğunu görüyoruz.” diyen Şehirlioğlu, “Ancak Sayın Binali Yıldırım’a da soruyoruz: Son fotoğraf yakışık alan bir fotoğraf mıdır?  Oturuş ve ortam itibari ile devlet bürokrasisi bu kadar düşürülmeyi hak etmiş midir?” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —