Tarih: 28.02.2024 13:47

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal arasındaki dava sonuçlandı.

Facebook Twitter Linked-in

Zafer Partisi Genel Başkanı  Ümit Özdağ ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal arasındaki dava sonuçlandı. Bununla ilgili Av. Sevda Tunçer bir açıklama yaptı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, 1 Şubat 2023 tarihinde X (Twitter) hesabından, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı hedef alarak; "Çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi ile bir ömür boyu alnından, aklından ve ruhundan silemeyeceğin 'bir darbecinin çocuğu olma' travması ve insiyakla zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma iftiralar atıyorsun. Şimdi sana anladığın dille cevap veriyorum; şerefli insanlar iftira atmaz! Yoklukla malul iftiranı sana yedireceğim” şeklindeki nefret söylemlerini , ‘şeref yoksunu Ümit Özdağ’a cevabımdır’ başlığıyla paylaşması üzerine Tweeti, Twitter’da infial yaratmış ve silmek zorunda kalmıştı.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Uysal’ın paylaşımına “ Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yazıp sildiği Tweet. Seviye tespiti açısından burada kalsın ya yazmayacaksın ya silmeyeceksin” şeklinde cevap vermişti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Gültekin Uysal tarafından sarf edilen bu hakaret ne nefret söylemleri nedeniyle manevi tazminat davası açtı. Açılan dava, bugün (27.02.2024) sonuçlandı.

Davada, Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın avukatlığını üstelenen Zafer Partisi Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevdagül Tunçer, kararın açıklanmasının ardından X (Twitter) hesabından açıklama yaptı: “Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Genel Başkanımız Ümit Özdağ'a yönelik olarak 01.02.2023 tarihinde sarf etmiş olduğu, alıntı bile yapmaktan ar edeceğim sözlerden ötürü açtığımız manevi tazminat davasında mahkeme, davalı Gültekin Uysal'ın 40.000,00-TL tazminat ödemesine hükmetti. Karar kısmen yerinde olmakla birlikte İstinaf kanun yoluna başvuracağımı da siz değerli kamuoyuna bildiririm.”

Av. Sevdagül Tunçer

Zafer Partisi Basından Sor. Gen. Bşk. Yrd.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —