Tarih: 06.09.2022 07:49

Fx piyasalar

Facebook Twitter Linked-in

USD/TRY: Dün Labor Day nedeniyle ABD borsaları kapalıydı. Avrupa'da ise Rusya'nın doğal gaz akışını süresiz durdurma kararının yansımaları izlendi. Dolar endeksi (DXY) gün içinde son 10 yılın zirvesi olan 110'un üzerini test ederken kapanış ise 109,4'den gerçekleşti. Fed'den beklenen faiz artışları ile Avrupa'da artan resesyon endişeleri doların güçlü kalmasına destek veriyor.  DXY şu sıralar dünkü kapanış seviyesinin etrafında yatay seyrediyor. Amerikan 2 ve 5 yıllıkları ise sırasıyla 3,48 ve 3,36 seviyelerinde. Türkiye 5 yıllık CDS de 9 baz puan yükselişle 760 baz puan seviyesinde. Dolar TL ise işlemler 18,22'den geçiyor. Teknik seviyelere bakıldığında aşağıda 18,14 ve 18,04 sıralı destekler olarak izlenebilir. Yukarıda ise 18,29 ve 18,37 sıralı dirençler konumunda. Yurtiçinde bugün reel efektif döviz kuru endeksi ve TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu izlenecek. Yurtdışında ise ABD'de ISM imalat dışı PMI endeksi ve Almanya'da üretimin seyrine ilişkin olarak temmuz ayı fabrika siparişleri verileri takip edilecek.


EUR/USD: Dün piyasalar ABD'de Labor Day nedeniyle kapalı olurken, Avrupa'da enerji krizine bağlı olarak hareketli bir gün yaşandı. Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını süresiz olarak keseceğini haberi ardından Avrupa devletleri kış ayları için acil önlemler almaya başladı. Almanya ve Fransa enerjide işbirliği kararı aldıklarını açıkladı. Buna göre Fransa Almanya'ya gaz gönderirken, Almanya ise Fransa'ya elektrik verecek. Paritede ise dün Euro, Dolara karşı 20 yılın en düşük seviyelerini gördü. Şu aşamada EURUSD'de 1,0010 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Aşağıda ise 0,9895 destek seviyesi konumunda.


XAU/USD: Dün ABD'de piyasaların da kapalı olması sebebiyle sakin bir gün geçiren ons altın günü 1.710 seviyesinden kapattı. Dolar endeksinin (DXY) dün son yirmi yılın en yüksek noktasına temas edip geri çekilmesinden sonra ise değerli madende sınırlı da olsa bir yükseliş var. 1.720 yakın direncinin üzerinde 1.737 takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1.704 ve 1.690 izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —