• BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,50% 0,16
  • EURO

    34,64% 0,32
  • GRAM ALTIN

    2489,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16

Akşener: “Topraklarımız göçmen deposuna döndü”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ''Topraklarımız göçmen deposuna döndü'' dedi.

GÜNCEL 6.09.2022 14:12:36
Akşener: “Topraklarımız göçmen deposuna döndü”

Akşener, Ankara'daki bir otelde düzenlenen 'Göç Doktrini ve Stratejik Eylem Planı' lansmanında yaptığı konuşmada, Türkiye'de en az 8 milyon sığınmacı ve kaçak göçmen bulunduğunu söyledi.

2021 Eylül ayından beri Türkiye'ye kaçak giriş yapan Afgan kökenli göçmenlerin ise haklarında hiçbir veri bulunmadığı için bu hesaplamaya dahil olmadığını, yine de bu sayının Birleşmiş Milletler'in tanıdığı 193 ülkenin 91'inin nüfusundan daha fazla olduğunu, bu tablonun AK Parti iktidarında ortaya çıktığını savunan Akşener, 'Mültecilere, göçmenlere, kaçaklara, sığınmacılara, müracaatçılara kızabiliriz, ama bu öfkenin odaklanacağı yer sayın Erdoğan ve AK Parti iktidarıdır.' dedi.

Akşener, bu öfkenin yabancılara odaklanması durumunda, iktidarın beceriksizliklerinin hatta ülkeye bilerek yaptıkları en büyük kötülüklerin perdeleneceğini ileri sürerek, ''Bu hesap ülkemizi bir hendek haline getiren sayın Erdoğan ve iktidarından sorulmalıdır. Nerede sorulmalıdır? Bu iktidarı götürmek üzere sandıkta, demokrasiyle sorulmalıdır.' ifadelerini kullandı.

“En büyük ihanet perdelemek olur”

Tanıtılacak plan için 'İş başına geldiğimizde, Allah nasip ettiğinde, milletimiz teveccüh gösterdiğinde yapacağımız, kararlılığımızı ortaya koyduğumuz bir yol haritası' değerlendirmesinde bulunan Akşener, 'Ama tekrar söylüyorum, Türkiye bir hendek olmuştur, Türkiye'yi bu hendek haline, göç-göçmen havuzu haline ve Avrupalıların neredeyse çöplüğü haline getiren bu anlayışı perdelersek, bu ülkeye yapılan en büyük ihanet olur.'' açıklamasını yaptı.

“Topraklarımız göçmen deposuna döndü”

''AK Parti sayesinde maalesef topraklarımız bir göçmen deposuna dönüşmüştür. Bunu unutmayacağız. AK Parti ve sayın Erdoğan sayesinde' diyen Akşener, şimdiye kadar yapıcı siyaset anlayışları gereği yapılması gerekenler konusunda iktidarı uyarmaktan geri durmadıklarını, Türkiye'nin yönetimini devralmaya hazır bir siyasi partinin sorumluluğuyla hareket ettiklerini vurguladı.

Akşener, şöyle devam etti:

'Nitekim bizzat ben, sayın Erdoğan'a bir çağrıda bulundum. 'Sayın Erdoğan, sinirini yenemiyorsan, rasyonel olamıyorsan ben Suriye'ye gidip Esad ile görüşmeye, bu problemi çözmeye hazırım' dedim. Milletvekillerimiz bu konuda, pek çok arkadaşımız bu konuda Meclis'te ülkemizde kaç sığınmacı olduğunu, kaç kişiye vatandaşlık verildiğini, seçmen listelerinde adı bulunan kaç Suriyeli sığınmacı olduğunu, yabancılara konut satışı yoluyla vatandaşlık verilmesinin detaylarına yönelik olarak defalarca araştırma ve soru önergeleri verdiler.''

Geçen aylarda Meclis kürsüsünden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'a bir çağrıda bulunduğunu anımsatan Akşener, ''Gelin özel bir oturumda, milletimizin gözleri önünde meseleye bakışımızı ve çözüm önerilerimizi ortaya koyalım, milletimizi ve memleketimizi bu cendereden birlikte çıkaralım' dedim.' diye konuştu.

Akşener, bunlara rağmen iktidarın kendilerini duymazdan, sorunu ise görmezden geldiğini iddia ederek, ''Birbiriyle çelişen, tutarsız ve lakayt açıklamalarla insanlarımızı tedirgin etti. Ensar, muhacir kavramları üzerinden konuyu esas bağlamından çıkartıp, kendi ideolojik arayışları içerisinde tarifte bulunarak siyasi tabanlarını konsolide etmeye çalıştı. Ama artık takke düştü, kel göründü.' dedi.

“Her şeyi bilen bir zat-ı muhterem ile karşı karşıyayız”

İçişleri Bakanlığında görev yaptığı dönemde göçle ilgili brifing sırasında kendisine 'Yurt dışından size gelecekler ve bir esneklik talep edecekler' dendiğini hatırlatan Akşener, şöyle konuştu:

'Ne olur olsun, Avrupa Birliği'ne girmek için müthiş çabalar harcanıyor o zaman. Onun için bile 'esnek davranmayın' denildi. Muhtemelen benim öncem, benim sonram bütün İçişleri Bakanlarına bu brifing verilmiştir. Ancak anlaşılıyor ki AK Parti iktidarı, sayın Erdoğan'ın iş başına geçişiyle birlikte bu brifingler, bu bilgiler ortadan kalkmış. Çünkü her şeyi bilen bir zat-ı muhterem ile karşı karşıyayız. Futboldan dış politikaya, dış politikadan tıbbiyeye, her konuda uzman bir insan iş başında olduğu için, Türkiye bugün hendek bir ülke. Ayrıca gözden kaçırılan, Avrupa'nın çöplerinin getirildiği de bir ülke.''

Akşener, AK Parti'den önce istisnasız her iktidarın, özenle ve inatla uyguladığı bir devlet politikası olan, göç yolları üzerindeki Türkiye'nin kaçak göçmenler için bir hendek olmasını engelleme olarak isimlendirecekleri ve ülke için hayati derecede önemli olan bu politikanın, AK Parti'nin vizyon ve planlama yeteneğinden yoksun yönetim anlayışı sayesinde terk edildiğini, bugün gelinen noktada artık sığınmacılar için kaynak ülkenin Suriye, hendek ülkenin Türkiye, hedef ülkelerin Avrupa olduğunu dile getirdi.

İYİ Parti olarak, AK Parti'nin göç politikalarının ortaya çıkardığı ekonomik, toplumsal, insani, güvenlik ve dış politika sorunlarının çözümü için, Cumhuriyetin 100. yılına yakışır, huzurlu ve güvenli Türkiye için bu alandaki çalışmalarının ilk adımını 2019 yılının Aralık ayında düzenledikleri ''Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüş çalıştayı''nda attıklarını anlatan Akşener, şöyle devam etti:

''Çalıştayımız kapsamında, çok boyutlu sorunu çözümlemeye yönelik bir sonuç bildirgesini milletimizle paylaşmıştık. Bildirge kapsamında 3 aşamalı bir plan çerçevesinde tedbirler önermiştik. O zamandan beri de vatandaşlarımızdan gelen şikayetlere kulak vererek, iktidara geldiğimizde farklı sığınmacı tiplerine yönelik uygulayacağımız politikaları geliştirmeye ve çözümlerimizi güncellemeye devam ettik. Nitekim bugün de bu çalışmalarımızın sonucu olan göç doktrinimiz ve stratejik eylem planımızı milletimizle paylaşacağız. Milletimize ve memleketimize hayırlı olsun. Bu vesileyle Milli Güvenlik Politikaları Başkanımız Tolga Aklın bey ve ekibi başta olmak üzere çalışmada emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.''

Akşener, iktidara geldiklerinde Suriyeli sığınmacılar konusunda çalışmalar yürüteceklerine işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''İYİ Parti iktidarında Suriyeli ve diğer ülke uyruklu sığınmacılar ve diğer ülke uyruklu kaçak göçmenler sorununun çözümde uygulayacağımız stratejinin temelinde, insani değerlere ve uluslararası hukuka uygun olarak, uluslararası kuruluşlar, bölge ülkeleri, kaynak ve hedef ülkelerle iş birliğe ve yardımlaşma içinde etkin tedbirle tehdidin büyümesini önlemek, işlemleri hızlandırmak ve geçici koruma kapsamındaki Suriyeli sığınmacıların her hal ve şartta ve mümkün olan en makul sürede, biz bunu 3 yıl olarak ön görüyoruz, ülkelerine dönmelerini sağlamak hedefimiz yer alıyor. Yani 1 Eylül 2026'da iktidarımızın 3 yılının sonunda tüm Suriyeli sığınmacıları memleketlerine kavuşturmuş olacağız.''

Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Anamur’a 4 yıllık Turizm İşletmeciliği Bölümü geliyor

Türkiye de Neden Deniz Canlılarının Fosilleri Var?

100 Milyon Turist, 100 Milyar Dolar Hedefine Ulaşmalıyız!

TÜMOSAN’dan Genç Mucitlere ‘SEN YETER Kİ YAP’Yarışması

Yeşilay’ın Bol Ödüllü Uyuşturucu Temalı Kısa Film Yarışması Cezbediyor

Beyin Ameliyatı Gerektiren Ciddi Sorunlara Dikkat

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Kayıp İlanı

Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

İBB’den Çocuklara Özel Eski Masallar

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

Hazreti Musa’nın Bir Adamı Öldürme Olayı Nasıl Gelişti?

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’tan Bayramı Kutlaması

Diyetisyen Didem Yıldız Küçük Bayram Kutlama Mesajı

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz'i Ziyaret Etti

Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl Dönümü Anamur da Anıldı

Erdal Karan'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Durmuş Yılmazdan Bayram Mesajı

Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen’den Bayram Mesajı

Anamur da Bayanlarımızın Bayram Namazı Kılması İçin Bu Camiler Hazırlandı

Anamur Belediye Meclis Üyesi Aziz Saydam Bayram Mesajı

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali İlhan Ayhan Bayram Mesajı

Başkan Deniz; “Anamur’u Ortak Akıl İle Yöneteceğiz”

Anamur Ticaret Odası’ndan İftar Yemeği

MHP Anamur İlçe Başkanı Mehmet Yayla’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Kaymakam Bozdemir’in “10 Nisan Polis Günü” Mesajı

Anamur İlçe Emniyet Teşkilatından Kaymakam Bozdemir’e, Polis Haftası Ziyareti

Özdemir'den Ramazan Bayramı Mesajı

Yükleniyor

Anamur’a 4 yıllık Turizm İşletmeciliği Bölümü geliyor

TÜMOSAN’dan Genç Mucitlere ‘SEN YETER Kİ YAP’Yarışması

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

İBB’den Çocuklara Özel Eski Masallar

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’tan Bayramı Kutlaması

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz'i Ziyaret Etti

Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl Dönümü Anamur da Anıldı

Erdal Karan'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16