-
BIST 100
17946,70%0,33
-
DOLAR
47,84% 0,10
-
EURO
55,38% 0,31
-
GRAM ALTIN
6736,33% 0,68
-
Ç. ALTIN
10756,50% 0,30
Yüksek volatilite yeniden sahnede
BIST-100 endeksi yılın hemen başında 5700 puanı gördükten sonra yüksek volatilite göstererek 4600 puana doğru geri çekilmiş sonrasında ise kayıplarını telafi etmeye yönelerek daha istikrarlı bir görünüm kazanmıştı.
BIST-100 endeksi yılın hemen başında 5700 puanı gördükten sonra yüksek volatilite göstererek 4600 puana doğru geri çekilmiş sonrasında ise kayıplarını telafi etmeye yönelerek daha istikrarlı bir görünüm kazanmıştı. Ancak son birkaç günde endeksin yeniden volatilitenin etkisine girdiğini ve bunun da gün içinde sert yön değişimlerine neden olduğunu görüyoruz. Piyasaların daha iyimser bir tablo ortaya koyabilmesi için öncelikle gün içi dalgalanmaların azalması gerektiğine inanıyoruz. Haftanın geneline kıyasla veri akışının limitli olduğu günde yurt içinde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi açıklanacak. Ancak bu verilerin anlamlı bir etki yaratmasını beklememek gerekir. Yurt dışında ise piyasalara yön verebilecek önemde bir gündem maddesi bulunmuyor.
Makroekonomik veri tarafında dün ise ABD, Euro Bölgesi ve İngiltere’de PMI rakamları açıklandı. Euro Bölgesi’nde beklendiği gibi hizmet sektörü verisi büyümeyi daralmadan ayıran 50 seviyesini geride bırakırken hem imalat hem de hizmet kalemleri beklentilere kıyasla daha iyimser bir tablo çizdi. İngiltere’de tam tersi bir senaryo oluşurken bunun GBP üzerinde baskı yarattığını gördük. ABD’de ise PMI imalar ve hizmet endeksi beklendiği gibi 50 seviyesinin altında kalmaya devam etti.
Öte yandan Almanya’nın 2023 yılı için daha önce %0,4 olan daralma beklentisini %0,2 büyümeye revize edeceğine yönelik beklentiler Euro Bölgesi’nde resesyon endişelerinin hafiflemesini sağlayacak bir zemin yaratabilir. Hatırlanacağı gibi hafta içinde ECB yetkililerinden yapılan açıklamada ısınan havaların resesyon riskini azalttığına vurgu yapılması dikkat çekmişti. Mevcut durumda Euro Bölgesi’nin resesyona girmesine %65 ihtimal veriliyor. Bu oran yılın hemen başında ise %80 seviyesinde bulunuyordu.
TL: Dolar endeksi ve paritedeki yön değişimlerinden çok fazla etkilenmeyen TL sakin bir seyir izlerken bu kapsamda USD/TL 18,80’nin üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Aynı durum tahvil faizlerine de yansımış durumda. Bu noktada gerek 2 yıl gerekse 10 yıllık vadelerde faizler oldukça sakin bir tablo ortaya koyuyor. Hazine ise dün gerçekleştirdiği ihalelerle Ocak ayı borçlanma programını tamamladı. Bugün ise 13,7 milyar TL’si piyasaya olmak üzere toplam 15,4 milyar TL’lik iç borç ödemesi yapılacak. Son açıklanan programa göre Şubat ayında ise 32,5 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 40 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması planlanıyor.
Borsa İstanbul: Son günlerde volatilitenin belirgin şekilde arttığı Borsa İstanbul bu eğilimini dün de sürdürdü. Açılışın ardından 5450 puana yönelen endeks sonrasında ise %2’yi aşan değer kaybına uğrayarak gün içi dip seviyeleri gördü. Teknik açıdan değerlendirdiğimizde 5500 puanı ilk önemli direnç noktası olarak takip etmeyi sürdürüyoruz. Bu seviyenin üzerinde kapanışlar yapılmadan yukarı yönlü denemelerin tepki niteliğinde kalma riski söz konusu. Aşağıda ise sırasıyla 5330, 5250 ve 5150 puan seviyelerini destek noktaları olarak takip edeceğiz. Öte yandan dördüncü çeyrek bilanço sezonu bugün ARCLK ile başlayacak. Bu da önümüzdeki süre zarfında hisse bazlı hareketliliğin yüksek seyretmesine neden olabilir.
BIST-30 en yakın vadeli VİOP kontratı
Günü 6094.75 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 6053, 6004, 5961 ve 5912 destek olarak izlenebilir. 6138, 6187, 6229 ve 6278 ise direnç noktalarını oluşturuyor.
USD/TL en yakın vadeli VİOP kontratı
Günü 18.8438 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 18.825, 18.7875, 18.7495 ve 18.674 destek olarak izlenebilir. 18.8625, 18.9005, 18.938 ve 19.0135 ise direnç noktalarını oluşturuyor.
Kaynak ÜNLÜ & Co
Hibya Haber Ajansı
Somali Kedisi: Tilki Kuyruklu Uzun Tüylü Habeş
Toptan Mantı ile Geleneksel Lezzeti İşletmenize Taşıyın
18 işçinin ölümünden 21 Yıl hüküm giyen Şüpheli 8 yıl sonra JASAT Operasyonu ile Silifkede Yakalandı
Kesilen Okaliptüs Ağaçlarının Gövdesi Kıpkırmızı Olmuştu
Maslak'ta 7 Gün 24 Saat Kesintisiz Çilingir Hizmeti
Üretici Şah, 2 Yıldır Bir Türlü Yapılmayan Yolu Cimer’e Taşıdı
YENİ Parti Anamur Kurucu İlçe Başkanı Çetin Mutlu Oldu
Bayındır: ‘Marka Kent Anamur’a Bu Manzara Yakışmıyor ’
Telegram Grupları ve Topluluk Keşfi: Telegram Grup Listeleri Ne İşe Yarar?
Hayatımın Mucize Anı O Orman Yangını Haberi
Baget Çanta Günlük Hayatta ve Gece Hangi Kıyafetlerle Kombinlenir? Stilinizi Yükseltecek Öneriler
MHP’li Dr. Levent Uysal: "Çiftçimiz Tapusunu Bekliyor"
MHP Anamur İlçe Yönetiminde Görev Dağılımı
Dereköy de Bu Yılın Aşuresi İle Misafirhane Açıldı
ANKA-DER33 OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
Başkan Deniz CHP'den İstifa Etti.
BU CUMA DEREKÖY’DE ÇİFTE HEYECAN: MUHTAR BOLLUK'TAN AŞURE ETKİNLİĞİ VE MİSAFİRHANE AÇILIŞI İÇİN AÇIK DAVET
YKS Sonuçlarına Göre Nasıl Tercih Yapmalısınız?
Korku Sinemasında "Other Mommy" Rüzgarı
Bütçemi Zorlamadan Nasıl Araba Alırım?
"ANAMURDA MUZ İÇİN 25 YILLIK ÇAĞIRI: İTHAL MUZ YERİNE YERLİ MUZ TÜKETİN"
Emine ve Ali Çiftinin Eskişehir Ve Anamur’u Buluşturan Görkemli Düğünü
Anamur'da Gözler Durmuş Deniz'de! CHP'de Kalacak mı, Yeni Parti'ye mi Geçecek?
İkinci El Rolex Saat Satışı
Güneş Paneli Ölçüleri Ve Kurulum Alanı Hesabı
Etiyopya Kahvesi Tadım Rehberi
Özgür Özel Yeni Parti Kuracağını Açıkladı! Gözler 27 Temmuz'da, TBMM Dengesi Değişebilir
Kırmızı Et Fiyatlarında Son Durum! Dana ve Kuzu Eti Fiyatları Geriledi
Anamur Plajlarında Temizlik Tartışması Büyüyor! Vatandaşlardan Hijyen ve Hizmet Şikayetleri
Emeklilere Müjde! SGK Maaş Farkı Ödemelerinin Tarihini Açıkladı: Hesaplara Yatacağı Gün Netleşti
Yükleniyor


