Tarih: 05.10.2022 13:48

Başkan Soyer: “Bornova’nın kültür mirasını gelecek kuşaklara taşıyacağız”

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi'nin desteği ile hayata geçecek olan Bornova Kültür Adası Projesi için imzalar atıldı.

Bornova'nın tarihi ve kültürel değerlerini turizme kazandırmak için Dünya Kenti İzmir Derneği, Levantenler Derneği, Hizmet Sektörü Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında; Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve mağaralarıyla Levanten köşklerinin kent belleğine kazandırılacağı belirtildi.

Bornova Kültür Adası Projesi için Dramalılar Köşkü'nde yapılan imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Hizmet Sektörü Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülper Ergün, İzmir Levantenler Derneği Başkanı Giuliano Gloghini, Dünya Kenti İzmir Derneği Başkanı Can Ersoy, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar,  meclis üyeleri ve akademisyenler katıldı.

Başkan Soyer, Bornova Kültür Adası Projesi ile Bornova’nın kültür mirası noktalarını koruyarak gelecek kuşaklara taşıyacaklarını ifade etti.

Başkan Soyer, projenin hem bölge hem de kent açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Şehrimiz, insanlık tarihinin 8 bin 500 yılının tek bir günde deneyimlendiği evrensel bir destinasyon haline gelecek. Bu eşsiz alanın dünyada ve ülkemizde daha iyi tanıtılması için var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“Tarih fışkırıyor”

İmza töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Bornova'dan tarih fışkırıyor. Çok değerli bir kentte yaşıyoruz. Sizlerle daha iyi bir noktaya getireceğimizi düşünüyorum. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Hizmet Sektörü Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülper Ergün ise, “Yerel yönetimler halk arasında köprü olması sorumluluğunu taşımamız gerekiyor. Biz de bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —