• BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57

Fotoğraf Çekimi İçin Hamile Takımı Nasıl Olmalı?

TANITIM 20.09.2022 14:55:39
Fotoğraf Çekimi İçin Hamile Takımı Nasıl Olmalı?

 

Hamilelik serüveni her anne adayı için özeldir. Bebeğin ilk hareketleri, tekmeleri annesine ‘Ben buradayım!’ deme biçimidir. Bu nedenle hamilelik dönemi anne ve bebeğin ilk tanışma ve araların güçlü bir bağ kurdukları dönemdir. Bu dönem içerisinde anne adayında çeşitli fiziksel ve duygular değişimler meydana gelir. Hayatının farklı bir evresinde yaşadığı bu bambaşka duygu ve deneyimleri ölümsüzleştirmek, bebeklerine anı kalması adına anne- baba adayları hamilelik döneminde hamilelik çekimi yaptırmak isterler. Bu çekimlerde tercih edilen kıyafetler de anne adayları için bir hayli önemlidir. Vücutlarındaki bu benzersiz fiziksel değişimleri daha da özel gösterecek olan kıyafet seçimini yaparken birbirinden farklı seçenek ve kategori olduğunu fark ederler. Bu da kafa karışıklığına yol açar. Yazının devamında özellikle de anne adaylarının merak ettiği konu olan ‘Fotoğraf Çekimi İçin Hamile Takımı Nasıl Olmalı?’ sorusunun cevabı ve daha birçok merak edilen husus yer almaktadır.

Fotoğraf Çekimi İçin Hamile Takımı Nasıl Olmalı?

Hamile çekimlerinde odak nokta hamile olan anne adaylarıdır. Bu nedenle anne adayını ön plana çıkaran kıyafetler tercih edilir. Genel olarak kıyafetler çok açık veya çok koyu renklerde tercih edilerek fotoğraf karesinde odak anne adayı üzerine çekilir. Elbette bu durum her hamile çekiminde bu şekilde olacak değildir. Anne adaylarının isteklerine göre bu tercihler şekillenebilmektedir. Ancak unutulmaması gerekir ki hamile çekimlerinde fotoğrafların güzelliği kadar anne adayının rahat olması da önemlidir. Çekim sırasında da anne adayının hamile olduğunu unutmamak ve karnını sıkacak, rahatsızlık verecek kıyafetlerden uzak durmak gerekir. Bu nedenle anne adayının hamile vücuduna uygun hamile takımları tercih edilmelidir.

Fotoğraf Çekiminde Hem Şıklığı Hem de Rahatlığı Yakalamak Mümkün

Hamile fotoğraf çekimlerinde kullanılan birçok kıyafet anne adayının hem rahat hem de şık olması için tasarlanmıştır. Ayrıca günümüzde moda olması nedeniyle tek tip hamile kıyafetleri ile karşılaşsak da hamile fotoğraf çekimlerinde yalnızca tek bir elbise tarzı bulunmamaktadır. Anne adayının tarzına, istemiş olduğu konsepte göre hamile takımları çeşitlenebilmektedir. Kısacası yalnızca moda ve çok tercih ediliyor diye tek tip elbise seçilmemelidir. Anne adayı kendi zevklerine göre seçimlerini yapmalıdır.

Hamile fotoğraf çekimlerinde anne adaylarının kullanmış oldukları hamile takımlarının da birçok kategorisi vardır. İşte bu kategorilerden birkaçı:

Birbirinden Şık Hamile Taytları

Hamile fotoğraf çekimlerinde yalnızca uçuş uçuş elbiseler kullanılmasına gerek yoktur. Anne adayı istediği taktirde hamileler için özel üretilen Hamile taytı ve üzerine şık bir tamamlayıcı ile oldukça keyifli bir hamile fotoğraf çekimi gerçekleştirebilir. Özellikle de açık hava fotoğraf çekimlerinde tercih edilen şık hamile taytlarıyla bütünleşmiş hamile takımları anne adaylarının son dönemde oldukça ilgisini çekmeye başlamıştır. Klasik anlayıştan sıyrılıp hamile taytlarıyla da oldukça estetik fotoğraf çekimi yapılabileceğini gören anne adayları tercihlerini bu yönde yapmaktadır.

Masumluğun Simgesi Helenistik Elbiseler

Bolca tülden oluşan ve adeta masumluğu simgeleyen Helenistik model elbiseler birçok çekim konseptinde kullanılmaktadır. Ancak bu çekim konseptleri içerisinde en çok tercih edilen şüphesiz hamilelik çekimleridir. Anne adayının masum ve meleksi bir görüntü elde etmesine olanak tanıyan Helenistik elbiseler özellikle de çiçekli taçlar ile tercih edilmektedir. Genel olarak beyaz, pudra rengi, bebek mavisi gibi soft renklerde tercih edilen Helen elbiseleri üzerine elbiseden birkaç ton koyu renkte kullanılan çiçekli taçlar estetik görüntünün tamamlayıcısı olmaktadır. Son dönemlerde anne adaylarının neredeyse tamamının tercihi olan Helen model elbiseler oldukça popülerdir.

Duru Güzellik Şifon Elbiseler

Özellikle de deniz kenarında, kumsalda hamile çekimi yaptırmak isteyen anneler mekânın atmosferine uygun, rüzgarla dans eden şifon elbiseleri tercih etmektedir. Şifon elbiselerinin masum görüntüsü anne adayının hamile vücudu ile bir araya gelince ortaya mükemmel bir uyum çıkmaktadır. Uzun veya kısa olarak tercih edilebilen şifon hamile elbiseleri genel olarak beyaz renkte tercih edilse de bazı anne adayları bebeklerinin cinsiyetine de mesaj vermek adına pembe veya mavi şifon elbiseler tercih edebilmektedir. Ayrıca şifon elbiseler hamile çekimi sonrasında günlük hayatta da kullanılabileceği için anne adayları tarafından daha kullanışlı bulunmaktadır.

Eğlenceli Mesajlar İçeren Hamile Takımları

Anne baba adaylarının çokça sevdiği konseptlerden biri de şüphesiz eğlenceli mesajlar veren hamile takımlarıdır. Özel olarak tasarlanan yazılı tişörtleri giyen anne babalar takımı tamamlayıcı olarak genellikle Jean pantolon veya bahçıvan tulumu tercih edebilmektedir. Bu takıma aynı zamanda dış çekimlerde mesaj içerikli şapkalar da eşlik etmektedir. Bebeğin cinsiyetini belirten, bebeğin ağzından mesajlar içeren tişört ve diğer çeşitli aksesuarlarla hem eğlenceli hem de keyifli bir çekim yapan anne baba adaylarının birçoğu bu konsepti de tercih edebiliyor.

Vücudu Saran Balık Elbiseler

Hamile çekimlerinde daha asil bir görüntü elde etmek isteyen anne adayları tercihlerini vücutlarını saran balık elbiselerden yana da yapabiliyorlar. Diğer konseptlere oranla daha ağır ve asil bir konsept üzerinde yapılan çekimlerde anne adayı genel olarak sağ veya sol profilden poz veriyor. Böylece bu dönemde oldukça belirginleşen göbeği de ön plana çıkıyor. Daha sade ve asil fotoğraf çekimi yaptırmak isteyen anne adaylarının tercihi olan vücudu saran balık elbiselerde dikkat edilmesi gereken en önemli husus bu elbiselerin anne adayının karnını fazla sıkmayacak kumaştan yapılmış olmasıdır.

Dış Hamile Çekimlerinde Hamile Takımı Nasıl Olmalı?

Açık havada yapılan hamile çekimlerinde genel olarak anne adayları daha uçuş uçuş olan, rahat hamile takımlarını tercih etmektedirler. Bunların yanında hamile taytları ve eğlenceli mesajlar içeren hamile takımları da dış hamile çekimlerine eşlik eden kıyafetler arasında yer almaktadır. Dış hamile çekimlerinde stüdyo çekimlerine oranla daha fazla yürünebileceği ve yer değiştirileceği göz önünde bulundurulursa anne adaylarının tercihlerini rahat şıklıktan yana yapmaları oldukça doğru bir karardır.

Stüdyo Hamile Çekiminde Hamile Takımı Nasıl Olmalı?

Stüdyo hamile çekimlerinde anne adayları genel olarak açık havada tercih edilemeyecek kadar ağır olan veya hareket kapasitesi diğer kıyafetlere oranla daha az olan takımları tercih etmektedir. Stüdyo hamile çekimlerinde kullanılan kıyafetlerin başında Helen model hamile elbiseleri ve vücudu saran balık elbiseler gelmektedir. Bu elbiseler ile stüdyo ortamında anne adayları çok daha rahat bir şekilde çekimlerini gerçekleştirebilmektedir. Bu nedenle stüdyo çekimlerinde tercihlerini bu elbiselerden yana yapmaktadırlar.

Hamile Çekimleri İçin Kıyafetler Ayrı mı Satılır?

Hamile çekimleri için ayrıca tasarlanan kıyafetler bulunmaktadır. Bazı anne adayları daha özel bir çekim yapma düşüncesi ile tercihleri hamile çekimleri için özel olarak tasarlanan elbiselerden yana yapmaktadırlar. Ancak ‘Hamile çekimi için muhakkak ayrı bir kıyafet satın alınmalıdır.’ Düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Günlük hayatta da gayet rahat bir şekilde kullanılabilen şifon elbiseler, Jean pantolonlar, hamile taytları da günümüzde hamile çekimlerine eşlik eden kıyafetler arasında yer almaktadır. Genel olarak stüdyo içerisinde çekim yaptırmak isteyen anne adayları daha ağır bir kıyafet tercih etmek istediklerinde Helen model veya balık elbiseler satın almaktadırlar. Ancak hamile konsepti ile çekim yapan birçok fotoğrafçı da bu elbiseleri bünyesinde barındırabilmekte ve anne adayları bu elbiseleri çekimlerinde kullanabilmektedir.


Anahtar Kelimeler:

TikTok Yetkilileri Türkiye Büyük Millet Meclisine Tekrar Çağırılıyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Yatırımcıların Dikkati, Teknoloji ve Değişim Sektörlerine Yöneldi

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Yükleniyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16