Tarih: 18.08.2022 08:15

Fx piyasalar

Facebook Twitter Linked-in

USD/TRY:Dün Fed'in 26-27 Temmuz tarihli FOMC toplantısına ilişkin tutanakları yayımlandı. Birçok üyenin Fed'in para politikasında gerekenden fazla sıkılaşması riskine dikkat çekmesi tutanaklarda öne çıkarken, gelecekteki faiz artırım hızının ve parasal sıkılaştırma sürecinin kapsamının verilere ve ekonomik görünüme bağlı olduğu vurgulandı. Bu kapsamda tutanaklar, eylül ayı toplantısında 50 veya 75 baz puanlık faiz artırımı konusunda net bir sinyal ortaya koymadı. Fiyatlamalar tarafında ise önemli bir hareketlilik gözlenmezken Dolar günü yatay seviyede tamamladı. Diğer yandan, Dolar'da genel olarak dirençli görüntü korunuyor. Özellikle Euro Bölesine yönelik riskler, Dolar'ı en azından zayıflamasını engellediği söylenebilir. Bugün ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ile konut verileri dışında bazı Fed üyelerinin açıklamaları izlenecek. Euro Bölgesi'nde ise temmuz ayı nihai TÜFE verisi açıklanacak. Yurtiçi tarafa bakıldığında, TSİ 14'te TCMB'nin PPK toplantısı takip edilecek. TCMB geçen ayki toplantısında, politika faizini beklentiler doğrultusunda %14 seviyesinde sabit bırakmıştı. Anket göstergelerine göre bugünkü toplantıda faizlerde değişiklik beklenmiyor. Uzunca bir süredir 17,90 - 18,0 arasında dalgalanan Dolar/TL de, TCMB'den beklentilere paralel bir karar açıklanması durumunda, söz konusu bant arasındaki hareketini sürdürebilir.


EUR/USD: Dünkü Fed toplantı tutanakları parite üzerinde önemli bir etki yaratmazken, aylık ortalamanın geçtiği 1,0207 seviyesinin altında zayıflık devam ediyor. Euro Bölgesi'ndeki enflasyonist baskılar, tüketici güvenindeki rekor düşük seviyeyeler,  enerjide arz kaynaklı devam eden endişeler ve ECB'nin faiz artırım süreci büyümeler üzerinde aşağı yönlü risklerin gündemde kalmasına neden oluyor ki bu gelişmeler de Euro üzerinde baskı oluşturuyor. Teknik olarak paritede aylık ortalamasının altında kalındıkça 1,01 seviyesi gündemde kalabilir. Sonraki hedef ise 1,0040 bölgesinde. Öte yandan, aylık ortalamanın kırılması durumunda 1,0270 direnç bölgesi tekrar hedef olabilir.


XAU/USD: : Satış baskısı altında kalan ve 50 günlük ortalamasının altında kapanışlar yapamaya devam eden değerli madende teknik göstergeler de zayıflıyor. Zayıflayan teknik göstergeler dışında Dolar'daki dirençli görüntü de dikkate alındığında Ons Altın, katalizör eksikliğinde kısa vadeli düşüş eğilimini sürdürebilir. Bu kapsamda, değerli madenin 1.777 direncinin altında kalarak 1.750 seviyesine kadar düşüş kaydedebileceğini düşünüyoruz. Sonraki hedef ise 1.736 bölgesinde.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —