• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,84% -0,03
  • EURO

    43,81% 1,06
  • GRAM ALTIN

    4045,88% 1,13
  • Ç. ALTIN

    6609,50% 0,90

Yetim Gülerse Dünya Güler!

İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile; Kelebek etkisi misali yapacağınız küçük yardımlarla, 49 ülkeden ihtiyaç sahibi bir yetimin ihtiyacını karşılayabilir,hayallerini gerçekleştirebilirsiniz..

GÜNCEL 19.12.2022 07:47:59 705
Yetim Gülerse Dünya Güler!
Haberi Sesli Oku

İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile; Kelebek etkisi misali yapacağınız küçük yardımlarla, 49 ülkeden ihtiyaç sahibi bir yetimin ihtiyacını karşılayabilir,hayallerini gerçekleştirebilirsiniz..

 

Sakarya İHH başkanı Engin Sezer Milli Eğitim Bakanlığı ile İHH ortaklığında yürütülen İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer; İyilikte Yarışan Sınıflar projesi çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve erdemli insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Bu proje; savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık, kaza vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, giyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasını hedeflemektedir dedi.

Sezer; Proje ülkemizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kurslarındaki öğrencilerimizin gönüllü katkılarıyla gerçekleşmektedir. Türkiye dahil 49 ülkede yaklaşık 150 bin yetim çocuğa proje kapsamında destek olunuyor. Yaklaşık 15bin yetim evladımız Türkiye’den ve bunun yaklaşık 250 kadarı da Sakarya’mızdaki yetim evlatlarımızdan oluşuyor şeklinde konuştu. 

Ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve özel okul öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 250 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor.

Yetimlerin ihtiyaçlarının karşıladığı İyilikte Yarışan Sınıflar kampanyası ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri' kuruldu. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise bir projede gönüllü olarak görev almanın ve sorumluluk duygusuyla hareket etmenin farkındalığını yaşadı.

Neden yetimleri destekliyorsunuz?

Bugün dünya üzerindeki siyasi ve sosyal gelişmelere bakıldığında, dünyanın insanlık için arzu edilen iyilik ikliminin bir hayli uzağında olduğu görülmektedir. İnsan tacirleri, organ mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocukların sorumluluğu bütün insanlığa aittir. İHH, bütün insanlığa emanet olan çocukların geleceği için etkili, planlı ve programlı bir faaliyet takvimi yürütmenin gerekliliğinden yola çıkarak yetim destek çalışmalarını başlatmıştır.


Dünyada;
• Birleşmiş Milletler verilerine göre 150 milyondan fazla yetim ve öksüz çocuk var.
• Her yıl yüz binlerce çocuk savaş, afet, hastalık, kaza gibi nedenlerle yetim kalıyor.
• Milyonlarca yetim herhangi bir koruma altında olmadan sokaklarda yaşıyor.
• Binlerce sahipsiz çocuk organ mafyaları tarafından kaçırılıyor.
• Dünyanın bazı bölgelerinde çocuklar savaşmaya zorlanıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yaptığı yetim çalışmalarının temel amacı, yaşamını tek başına idame ettiremeyen yetimlere, kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak, eğitimlerini sağlamak ve onları aile şefkati ile hayata hazırlamaktır. Kendi topraklarından, kültürlerinden koparmadan; aklen, ruhen ve fiziken sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen İHH, yetimlerin bir kısmını evlerinde bir kısmını da açtığı yetimhanelerde desteklemektedir.


İHH bu doğrultuda:

- 120 ülkede 1 milyondan fazla yetime dönemsel yardım sağlıyor.
- Türkiye dahil 49 ülkede yaklaşık 150 bin yetim çocuğa düzenli destek veriyor.
- 12 ülkede açtığı 42 yetimhane, 1 Yetim Eğitim Merkezi ve 1 Çocuk Yaşam Merkezi ile yetimlere sahip çıkıyor.

İyilikte Yarışan Sınıflar projemiz İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başvurusu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla “Türkiye geneli tüm resmi/özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde özel ve devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esası çerçevesinde ilgili projeye desteğin sağlanması” kaydıyla kabul edilmiştir.

Sınıflar/okullar, standart sponsorluk sürecindeki gibi diledikleri herhangi bir vakitte projeye başlayabilir. Çalışmaya ne kadar erken başlanırsa yetim kardeşimize olan desteğimizi o kadar hızlı şekilde tamamlayabiliriz.

250 TL yetim kardeşimizin temel ihtiyaçları olan eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma alanlarındaki gereksinimlerini karşılamaktadır.

Sınıflar bir ya da birden fazla yetim kardeş edinebilirler. Birkaç sınıf bir araya gelip ya da bir okul bir yetime destek olabilir. Bunun için desteklenecek her çocuk için aylık 250 TL’lik bağış göndermek yeterli olacaktır.

Sınıfların projeye başlamaları için belirli bir tarih bulunmamaktadır; standart sponsorluk sürecindeki gibi diledikleri herhangi bir vakitte projeye başlayabilirler. Fakat projeye başladıktan sonra yetim çocuklarımıza gönderilmesi gereken yıllık 3000 TL’nin tamamlanıyor olması oldukça önemlidir. Çalışmaya ne kadar erken başlanırsa, yetim kardeşimize destek olmaya o kadar hızlı başlayabiliriz.

Proje sınıfımızın dilediği süre boyunca devam edebilir. Fakat destek veren sınıfımız en az bir yıl süre ile desteği taahhüt etmek zorundadır. Bir senenin tamamlanması akabinde sınıflarımız dilerlerse kardeşlerini desteklemeye devam edebilirler.

Sınıflar okul idarecilerinin izni dâhilinde yetim kardeşlerine sponsorluk bedelini gönderebilmek için kermes, biletli organizasyon vb. etkinlikler düzenleyebilir. Bu gibi etkinlikler düzenlemeye karar veren sınıfımız/okulumuz yine okul idaresinin bilgisi dahilinde bulunduğu ildeki İHH gönüllülerinden de destek isteyebilir.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Sponsorluk Destek Sistemi içerisine dâhil ettiği her bir çocuğu, üniversite eğitimlerini ya da mesleki eğitimlerini tamamlayıncaya kadar desteklemeye devam etmektedir. Sınıfımızın desteklemeyi durdurduğu yetim kardeşleri bir başka sınıfın öğrencileri tarafından ya da başka bir bağışçı tarafından desteklenebilecektir. Desteklenen çocuğun mağdur olmaması için durdurma kararının vakfımıza vakitlice bildirilmesi gerekmektedir.

Kampanya ile yetim sponsorluk talebinde bulunan her sınıf/okul, destek verdiği yetim kardeşimize ayda 250 olmak üzere senede 3000 TL katkı sağlayacak. Eğitim-öğretimin devam ettiği süre içerisinde toplamda 3000 TL toplamaları beklenmektedir. Eğer miktar bu dönem içerisinde tamamlanamaz ve sınıflarımızın/okullarımızın eksik ödemeleri kalırsa tatil dönemi sonrasında eksik bağışlarını tamamlayabilirler.

Sınıflar yetim kardeşleriyle iletişimlerini mektup yazmak suretiyle sağlayabilirler. Sınıfça bir araya gelerek duygularını kardeşleriyle paylaşabilirler. Fakat mektuplarını İngilizce ya da Arapça lisanlarından biriyle yazmaları gerekir. Sınıflar tüm arkadaşlarının bulunduğu sınıf fotoğraflarını da kardeşleriyle paylaşabilirler. Mektuplarını hazırlamaları akabinde İHH İnsani Yardım Vakfı İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi kaydıyla İHH Yetim Birimi’ne ulaştırabilirler. Mektupların ulaşıp ulaşmadığından emin olmak için merkezi arayıp bilgi almaları tavsiye edilebilir. Mektuplar ulaştıktan sonra İHH tarafından kardeşlerine gönderilecek ve yine aynı şekilde kardeşlerinden bir mektup geldiğinde bu mektup İHH tarafından sınıfımıza ulaştırılacaktır.

İyilik, yardımlaşma, dayanışma, merhamet, şefkat, vefa, diğergamlık, sevgi, sorumluluk, ekip ruhu, işbirliği, empati vb gibi yirmiden fazla değeri içinde bulunduran projemize öğrencilerim


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur Belediyesi Edebiyat ve Kitap Günleri Başlıyor

Gençliğin Cumhuriyetin Bekçisi Olması

Atatürk’ün Gençlik Vizyonu ve Eğitim Reformları

Gençliğe Emanetin Tarihsel Arka Planı

Atatürk ve Gençliğe Hitabe’nin Önemi

Atatürk’ün Gençlik Vizyonu ve Eğitim Anlayışı

Gençliğe Emanet Edilen Gelecek: Sorumluluk ve Vazife Bilinci

Cumhuriyetin Kuruluş Felsefesi ve Gençliğin Rolü

Atatürk’ün Gençliğe Olan İnancı ve Güveni

Cumhuriyet Meydanına Kortej Yürüyüşü

Gençliğin Ata’ya Cevabı

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi

Türkiye Cumhuriyetini İlelebet Yaşatacak

“Geçti” kelimesi, bir olayın tamamlandığını, yaşandığını belirtir.

“Renkli” kelimesi, hayatın canlılığını ve çeşitliliğini ifade eder.

Kutlamalar, özel günlerin coşkusunu yaşatan etkinliklerdir.

Bayram, toplumsal birlik ve beraberliği pekiştiren, kutlama ve anma günleridir.

Spor, bireylerin fiziksel sağlığını desteklemenin yanı sıra disiplin, takım çalışması ve mücadele ruhunu da kazandıran önemli bir faaliyettir.

“Ve” bağlacı, iki farklı kavramı birleştirerek bütünlüğü sağlar

“19” rakamı, Türk milletinin kaderini değiştiren yılın ilk adımıdır.

Anamur, Akdeniz'in serin sularına nazır, tarihiyle, doğasıyla ve kültürüyle büyüleyici bir ilçe

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

Balık: Mavi Suların Sessiz Misafiri

Deniz: Sonsuzluğun ve Huzurun Adı

Deniz: Sonsuzluğun ve Huzurun Adı

Gemi: Mavi Yolculuğun Sessiz Kahramanı

Kaptan: Dalgalara Meydan Okuyan Ruh

Lezzetin Peşinde: Anamur’dan Bir Tabak Mutluluk

Uçuş: Gökyüzüne Açılan Özgürlük Kapısı

Yükleniyor

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Muhtar Bolluk’un Hizmetlerini Dinleyen Kaymakam Dereköyün Fahri Hemşerisi Oldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Anamur Gezisine Anamur AGC Ev Sahipliği Yapacak

Traktörle Çarpışan Motosiklet 3 Can Aldı

Tere’den Gençlere Barış Manço Çağırısı

Emre’ye Askerlik Kınası

Anamur’da Aile Yılı Kapsamında Anneler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Anamur’dan Filistin’e Tam Destek

Kaymakam Bozdemir'den Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.