Tarih: 17.04.2024 15:53

Yeşilay’ın Bol Ödüllü Uyuşturucu Temalı Kısa Film Yarışması Cezbediyor

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Yeşilay, uyuşturucu madde bağımlılığının insan ve toplum sağlığına olan olumsuz etkilerini vurgulamak ve gençler arasında farkındalık oluşturmak amacıyla 8. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması'nı düzenliyor. Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine yönelik olan yarışmaya başvurular başladı.


 Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, en az 30 saniye ve en fazla 5 dakika uzunluğunda Türkçe veya Türkçe altyazılı filmlerle başvurabilecekler. Yarışmanın amacı, gençleri uyuşturucu madde bağımlılığının zararları konusunda bilinçlendirmek ve sanatın gücünü kullanarak bu önemli konuya dikkat çekmek.
 Yarışmanın jürisi, Yeşilay Yönetim Kurulu Genel Başkan Vekili Yasin Erol, Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Yapımcı Birol Güven ve SETEM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güleryüz'den oluşacak.
 Ödül töreni 18 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek ve birinciye 75 bin TL, ikinciye 60 bin TL, üçüncüye 50 bin TL ödül verilecek. Ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü sahibine 75 bin TL, "Halkın favorisi" seçilen eserin sahibine ise 50 bin TL ödül sunulacak.
 Başvurular, kisafilm.yesilay.org.tr adresinden yapılabilecek ve posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Katılımcılar, detaylı bilgi ve duyurular için yarışmanın resmi web sitesini ziyaret edebilirler.
 Yeşilay, 1920 yılında kurulmuş dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biridir. Alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele ederek toplum sağlığını korumayı ve insan onurunu temel alan bir anlayışı benimser.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —