Tarih: 16.08.2022 08:34

Kıymetliler haftaya satıcılı başladı

Facebook Twitter Linked-in

Altın dünkü seansta satıcılı bir günü geride bırakırken, haftaya kırmızıda bir başlangıç yapmış oldu. 1802 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu satıcılı bir seyir içerisinde hareket etti. AB ile İran arasında nükleer anlaşma için yeniden masaya oturmuş olması, piyasalardaki risk algısını azaltırken, altın tarafına satış baskısı görüldü. Altın dünkü seansı 1779 dolar/onstan tamamlayarak hanesine yüzde 1,2 kayıp yazmış oldu.

 

Gümüş ise altına kıyasla daha satıcılı bir günü geride bırakırken, son bir haftadaki tüm kazançlarını geri vermiş oldu. 20,81 dolar/ons seviyesinden güne başlarken, 20,26 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak önceki güne kıyasla yüzde 2,6 kayıp yaşamış oldu.

 

Platin günün en sert satış yaşayan kıymetli madeni olurken, bir süredir sürdürdüğü yukarı yönlü rallisine ara vermiş oldu. 962 dolar/onstan seansa başlayan platin, 930 dolar/onstan gün kapanışı yaparak yüzde 3,2 kayıpla günü tamamladı.

 

Paladyum platinin ardından en çok değer kaybeden kıymetli madeni olurken, 2150 dolar/onstan seansı tamamlayarak önceki seans yüzde 3,2 kayıpla günü tamamladı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda haftanın ilk işlem gününde dünya fiyatlarının üzerinde 6 dolar/onsla gerçekleşirken, işlem hacmi zayıf seyretti. Toplamda 2.361 kg altın, 6.107 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —