Tarih: 03.10.2022 06:01

Emtia ve para piyasası

Facebook Twitter Linked-in

BRENT Brent Petrol’de tepki denemelerine rağmen düşüş trendi etkisini sürdürüyor. Cuma günü %2.55 oranında değer kaybı ile 85.05$ seviyesinden tamamlayan Brent’in kısa vadeli göstergelerinde yaşanan toparlanmayı olumlu buluyoruz. Ancak yükseliş denemelerinin güç kazanabilmesi için 89$ seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde geri çekilme eğiliminin devamını görebiliriz.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons/Altın hafta ortasında tepki denemeleri yaşansada yükseliş denemeleri şimdilik zayıf kalıyor. Cuma gün dar batta hareket eden Ons/Altın’da %0.02 oranında sınırlı değişim ile 1660.90$ günü tamamlarken, teknik göstergelerde toparlanma sürüyor. 1683-1690 bandını kısa vadeli ilk dirençler olarak takip edeceğiz. Tepki hareketlerinin ivme kazanabilmesi 1690$ direncinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Bu direncin aşılması sonrasında ise 1735 $ direncine kadar atağın devamı beklenebilir

GRAM ALTIN Gram/Altın Cuma gününü %0.04 oranında sınırlı değer kaybı ile 987.32 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Orta vadeli düşüş trend etkisini sürdürüyor. Teknik göstergelere baktığımızda kısa vadeli göstergelerde toparlanma görüyoruz. Ancak tepki ataklarının ivme kazanabilmesi için 998TL direncinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Düşüş trend direnci konumunda olan bu direncin kırılması halinde 1042TL zirvesi hedeflenebilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Gümüş’de geçtiğimiz hafta ortasında sonra tepki hareketlerinin güçlenme çabasında olduğu görülürken, %1.09 oranında yükseliş ile 19.03$ kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli desteklerde toparlanıyor olması ve düşüş trendi direncinin kırılması pozitif hafayı güçlendiriyor. 19$ seviyesinin üzerinde gerçekleşen kapanışı olumlu buluyoruz. Bu ara direncin kırılması sonrasında tepki ataklarının ivme kazandığını görebiliriz. 20.00 ve 21.95$ seviyeleri üst dirençler olarak takip edilebilir.

EUR/USD Euro/USD paritesinde Cuma günü dar bantta sıkılış bir seyir izlenirken, %0.15 oranında sınırlı kayıp ile 0.9802 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Orta vadeli düşüş trendi etkisini sürdürürken, kısa vadeli göstergelerin toparlanıyor olması tepki hareketini destekliyor. 0.9550 seviyesi ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin üzerinde etkili olacak tepki denemelerinde ise 0.99 ve 1.0150 seviyeleri ara dirençler olarak takip edilebilir.

DXY DXY endeksi Cuma gününü %0.27 oranında sınırlı değer kazanımı 112.17 seviyesinden tamamladı. Uzun vadeli trend gücünü koruyor. Ancak kısa vadede hızlı yükseliş sonrasında göstergelerde bozulma sürüyor. 109.30 seviyesi ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğe kadar yaşanabilecek geri çekilmeler sonrasında tutunma çabası görebiliriz. Bu desteğinin kırılması ise bozulmayı artıracaktır

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —