Tarih: 24.04.2024 13:01

Yatırımcıların Dikkati, Teknoloji ve Değişim Sektörlerine Yöneldi

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Bugünün başlamasıyla birlikte, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin hisse senetleri yükselişe geçti. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 71,23 puan ve yüzde 0,74 değer kazanarak 9.716,25 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 1,01, holding endeksi ise yüzde 0,28 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında finansal kiralama ve faktoring sektörü yüzde 1,84'lük kazançla öne çıkarken, spor sektörü yüzde 5,30'luk kayıpla dikkat çekti.

Uzmanlar, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi zamanlamasına ilişkin belirsizliğe rağmen teknoloji hisselerinin öncülüğünde pozitif bir seyir izlendiğini belirtiyor. Bugünün önemli bir noktası, IBM, Boeing ve Meta gibi büyük şirketlerin açıklaması beklenen bilançoları olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD ziyaretinde yaptığı açıklamalara göre, ABD'deki yatırımcılar Türkiye'ye büyük ilgi gösteriyor. Şimşek, "Dezenflasyonla, yapısal reformlarla, mali disiplinle makroekonomik temelleri güçlendiriyoruz ve bu çok ilgi çekiyor. Onun için yatırımcı ilgisi tek kelimeyle mükemmeldi." şeklinde konuştu.

Analizciler, bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi, kısa vadeli dış borç istatistikleri ve konut fiyat endeksi gibi verilerin takip edileceğini belirtiyor. Yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi ile ABD'de dayanıklı mal siparişleri verileri öne çıkacak.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puanın destek konumunda olduğunu belirten analistler, yatırımcıların dikkatinin teknoloji ve değişim sektörlerine yöneldiğini vurguluyor. Bu sektörlerdeki gelişmelerin, piyasalardaki yükselişi desteklemeye devam edebileceği ifade ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —