Tarih: 11.10.2022 12:23

Çin ve Almanya liderlerinden 50'nci yıl mesajları

Facebook Twitter Linked-in

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50'nci yıldönümünü kutlamak için karşılıklı tebrik mesajları gönderdi.

Xi Jinping, son 50 yılda Çin ve Almanya'nın karşılıklı saygı, karşılıklı yarar ve kazan-kazan işbirliğini desteklediğine, ikili ilişkileri ilerletmeye devam ettiğine, dünya barışı ve kalkınmasına olumlu katkılarda bulunduğuna dikkat çekti.

Xi şu ifadeleri kullandı:

“Çin-Almanya ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem veriyorum ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50'nci yıl dönümünü, geçmişin üzerine geleceği inşa etmek ve ilerlemek için bir fırsat olarak kabul ediyorum. Çin-Almanya kapsamlı stratejik ortaklığını iki ülke ve iki halkın yararına olacak şekilde yeni bir düzeye taşımak için Cumhurbaşkanı Steinmeier ile birlikte çalışmaya hazırım.”

Steinmeier, son 50 yılda Almanya-Çin ilişkilerinin çeşitli alanlarda derinlemesine geliştiğini ve bunun iki ülke arasındaki alışverişleri ve iki halkın refahını artırdığını söyledi:

“Çin, Almanya'nın en büyük ticaret ortağıdır ve Almanya ile Çin arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği her iki tarafın da çıkarınadır. İki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesini diliyorum.”

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu 
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —