Tarih: 26.02.2024 11:31

YAŞ ALMIŞ VATANDAŞLAR, BÜYÜKŞEHİR İLE YAŞLILIĞI DAHA AKTİF VE SOSYAL YAŞIYOR

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış vatandaşların daha aktif bir yaşlılık süreci geçirmelerini ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Toroslar İlçesi'ne bağlı Halkkent Emekli Evi üyeleri, yaşlılık, aktif yaşlılık ve yaşlılık evreleri hakkında bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Gerontologu Cihan Tanrıverdi'nin katılımcılara yaşlılık süreci, sağlık, hastalık ve artan yaşlılıkla birlikte meydana gelen fiziksel ve zihinsel değişimler hakkında bilgi verdiği etkinlikte, yaş almış vatandaşlar merak ettikleri sorulara yanıt buldu.

Halkkent Emekli Evi Sorumlusu Çağdaş Yeter, yaş almış vatandaşların eğitimlerle bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu evde sağlık ve bakım hizmetleri hakkında da bilgi verildiğini belirtti. Yeter ayrıca, ilerleyen günlerde sinema etkinlikleri gibi keyifli aktivitelerin devam edeceğini söyledi.

Gerontolog Cihan Tanrıverdi ise etkinliklerin sadece Halkkent Emekli Evi'nde değil, diğer emekli evlerinde de süreceğini belirterek, yaş almış vatandaşların daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini desteklemek için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Halkkent Emekli Evi üyelerinden Hüseyin Güler, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu hizmetlerden memnuniyetini dile getirerek, yaş almış vatandaşların keyifli vakit geçirmelerini sağlayan etkinliklerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Emekli Evi üyelerinden Ökkeş Yetim ve Selma Dinçer de, yapılan eğitimlerin faydalı olduğunu ve sosyal etkinliklerin kendilerini memnun ettiğini belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e teşekkür ettiler.

Resul Gül ise, etkinliklerin insanları bir araya getirmek için güzel bir fırsat olduğunu söyledi ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı'nın vatandaşları desteklediği için minnettar olduklarını ifade etti.

Bu tür etkinliklerin yaş almış vatandaşların sosyal hayata katılımını artırması ve daha mutlu bir yaşam sürmelerini sağlaması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —