Tarih: 04.10.2022 13:07

Sokak hayvanlarına özel rehabilitasyon merkezi açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Şişli Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon merkezini, düzenlenen törenle hizmete açtı.

Toplamda 900 metrekare kullanım alanına sahip olan rehabilitasyon merkezinde 130 yatar kapasitesi, 300 yatar hasta kapasitesine çıkarıldı. Tesiste kedi köpek ünitelerinin birbirinden bağımsız olmasının yanı sıra, kendi aralarında da yoğun bakım, kısırlaştırma, sahiplendirme, enfeksiyon hastalıkları ve enfeksiyon taşımayan hastalıklar olarak farklı ünitelere ayrıldı. Böylece enfeksiyon taşıyan hastaların, enfeksiyon taşımayan hastalarla temasını engelleme imkanı yaratıldı.

Rehabilitasyon merkezinin teknik olanakları güçlendirilen ameliyathanesinde ise veteriner hekimler aynı anda 4 ameliyat yapma imkanına sahip olacaklar. Böylelikle daha önce günlük gerçekleştirilen 20 ameliyat kapasitesi, günlük 100 ameliyata çıkarılmış oldu.

13’ü veteriner hekim olmak üzere toplam 50 personelle hizmet verecek olan merkezde, hayvanların konfor ve refahı ön planda tutuldu. Havalandırma, ısıtma ve soğutma sistemleri özel olarak tasarlandı.

Yeni tesisteki önemli yeniliklerden biri de ayrı bir birim olarak tasarlanan sahiplendirme ünitesi. Haftanın yedi günü 10:00 ile 15:00 saatleri arasında Şişlili vatandaşların ziyaretine açık olacak sahiplendirme ünitesinde, hayvanseverler yuva arayan can dostlarla tanışıp, onları sahiplenme olanağına kavuşacaklar.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —