Tarih: 12.01.2023 14:19

Xinjiang, yurtdışından gelen Müslüman heyeti ağırladı

Facebook Twitter Linked-in

Başta Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır olmak üzere 14 ülkeden dünyaca tanınmış Müslüman şahsiyetler ve akademisyenlerden oluşan heyet, 8-11 Ocak günlerinde Çin’in Xinjiang Uygur Bölgesi’nin birçok yerini ziyaret etti.

Heyet, Xinjiang’ın terör ve aşırıcılıkla mücadele etmek, din ve inanç özgürlüğünü korumak ve yüksek nitelikli kalkınmayı ilerletmekte elde ettiği başarılar hakkında bilgi edindi.

Heyet üyeleri, ziyaretle gerçek Xinjiang’ı tanıdıklarını, bölgede reformla kalkınma ve istikrarın sağlanması, dinin sağlıklı gelişmesi ve insan haklarının yasaya göre korunması durumuna tanıklık ettiklerini belirtti.

 

Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Beşari, Xinjiang’da birçok dinin bir arada bulunduğunu, dinler arası hoşgörünün olduğunu ve buradaki Müslümanlara saygı gösterildiğini gördüklerini söyledi.

Xinjiang’da insanların mutlu bir hayat yaşadığını ve kalkınmadan yararlandığını gördüklerini ifade eden Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi Başkanı Ali Raşid El Nuaimi, Çin’in doğru bir yönde geliştiğini, Çin halkının tercihlerine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —