Tarih: 28.09.2022 14:42

Xi’den Çin-Arjantin Kültürel Değişim Forumu’na kutlama mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez, Çin-Arjantin Kültürel Değişim Forumu’na birer kutlama mesajı gönderdi.  

Xi Jinping mesajında, Çin ve Arjantin’in birbirlerinin iyi dostu ve ortağı olduklarına işaret ederek, foruma katılanların görüş birliklerini biriktirmesini, Çin-Arjantin kapsamlı stratejik ortaklığının geliştirilmesinde yeni sayfa açılmasına katkı sağlamasını, yeni çağda Çin-Latin Amerika ortak kader topluluğunun ve insanlığın ortak kader topluluğunun oluşturulmasına dinamizm katmasını temenni ettiklerini kaydetti.   

Fernandez mesajında Arjantin’in Çin ile birlikte işbirliğini derinleştirmeye, iki ülke arasında kapsamlı stratejik ortaklığı geliştirmeye, dünya barışı ve gelişimine katkı sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

Ana teması “Medya kuruluşları arasındaki değişimi derinleştirelim, halklara mutluluk getirelim” olarak belirlenen forumun bugün Beijing’de düzenlenmesi bekleniyor. Forum, Çin Medya Grubu ve Arjantin Kamu Medya İşleri Devlet Sekreterliği Ofisi tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —