• BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29

Türkiye İMSAD'ın yeni dönem başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu: “Ülkemize ve sektörümüze daha yüksek fayda sağlayacağız”

EKONOMİ 2.03.2023 10:09:44
Türkiye İMSAD

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu: “Ülkemize ve sektörümüze daha yüksek fayda sağlayacağız”

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın 38. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda, yeni yönetim belirlendi. Türkiye İMSAD’ın yeni döneminin ilk Yönetim Kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na oy birliğiyle yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi. Uzun yıllar yönetim kurullarında görev aldıktan sonra üst üste ikinci kez Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Tayfun Küçükoğlu, “Önümüzdeki dönemde de sektör içi artan koordinasyonumuz ile hep beraber ülkemize ve sektörümüze daha yüksek fayda sağlayacağız” dedi.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD) 38. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda 2023-2026 dönemini yakabet kapsayan 3 yıl için görev yapacak yönetim ve denetim kurulları belirlendi. 28 Şubat 2023’te Limak Eurasia Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, üst üste ikinci kez Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

 

“Türkiye İMSAD olarak kalıcı ve örnek etki yaratacak projeler için çalışıyoruz”

38. Olağan Seçimli Genel Kurul’un açılış konuşmasında, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizde büyük acılara neden olan depremlerden dolayı üzüntüsünü dile getiren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Maalesef acımız ve kaybımız çok büyük, yaralarımız yakabet giriş çok derin. Depremin ilk gününden bu yana ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımız yardım seferberliği için tek yürek oldu. Ülkemize has eşi benzeri olmayan Çanakkale ruhunu ve dayanışma şuurunu bir kez daha yaşadık. Emsalsiz yardımlaşma gücümüz ile yaralarımızı hep beraber saracağımıza eminim. Türkiye İMSAD olarak depremin ilk gününden itibaren yardımların ihtiyaç noktalarına tek elden ulaştırılması için TOBB, TÜSİAD, Sanayi Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumla iletişim halindeyiz. Bu kurumlardan ve derneklerimizden gelen talepleri, ilgili ürün gruplarındaki üyelerimize ulaştırıyor, gereken bağlantıları ve koordinasyonu sağlıyoruz. Üyelerimizin bölgede yer alan bayi ağları ve saha ekipleri vasıtasıyla bize ulaşan bilgileri ve ihtiyaçları gereken mercilere iletmek için çalışmalar yürütüyoruz. Seferberlik düzeyinde destek sağlayan tüm üyelerimize minnettarım. Türkiye İMSAD olarak kalıcı ve örnek etki yaratacak projeler için çalışıyor ve güçlerimizi birleştireceğimize inanıyorum. Cumhuriyet tarihimizin en büyük afetlerinden biri olan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

“Yüksek dayanışma şuuru ile sektörümüzün ihtiyaçları karşılayacağına eminim”

Deprem güvenliği bilincini, farkındalığı tespit etmek ve geliştirme stratejilerini belirlemek adına uzun vadeli bir seferberlik başlatılması gerektiğini ifade eden Tayfun Küçükoğlu ilk hedefin deprem yaralarını sarmak olduğunun altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Kurtarma aşamasından sonra geçici barınma oluşturma ve kalıcı çağdaş yaşam koşullarının planlanması süreci için tüm ülke olarak seferberlik halindeyiz. Türkiye İMSAD olarak yıllardır deprem felaketine karşı atılması gereken adımlara dair birçok çalışma yaptık ve raporlar yayımladık. Kamu ve medya temaslarımızda bu konulara dikkat çektik. Fakat biliyoruz ki bunlar bugünden yarına uygulanacak çözümler değil. Deprem konusunda topyekûn bir seferberliğe ihtiyacımız var. Deprem güvenliği bilincimizin gelişimini orta ve uzun vadeli kalıcı tedbirler için önemli görüyoruz. İhtiyaç yoksa mücadele olmaz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi benzeri bir yöntemle deprem güvenliği bilincinin farkındalık ve davranışa dönüşme boyutunu tespit etmemiz ve geliştirme stratejilerini belirlemek adına uzun vadeli bir seferberliği başlatmamız gerekiyor. Ama öncelikli hedefimiz depremin yaralarını sarmak. Şu anda kurtarma aşamasından sonra geçici barınma oluşturma ve kalıcı çağdaş yaşam koşullarının planlanması süreci içindeyiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilerine göre ilk etapta 270 binin üzerinde yıkık, ağır hasarlı yapı bulunuyor. Artçı depremler ve kesinleşen tespitler etkisi ile kalıcı konut rakamı yükselebilir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın planladığı çağdaş yaşam nitelikleri ile tasarlanan kalıcı konut oluşturma seferberliği evrensel boyutta büyüktür. İnşaat endüstrimiz kalıcı, çağdaş yaşam konutlarının oluşturulması için ihtiyaç duyulan malzemeleri üretme potansiyeline sahiptir. Burada kritik olan faktör malzeme cinsi, miktarı ve ihtiyaç zamanının koordinasyonu olacaktır. Amacımız koordinasyonun ideal seviyede oluşmasını sağlamaktır. Yüksek dayanışma şuuru ile sektörümüzün ihtiyaçları karşılayacağına eminim.” 

Deprem sonrası ekonomi ve inşaat sektörü öngörüleri aktarıldı

Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel; 38. Olağan Seçimli Genel Kurul’da “Türkiye Ekonomisi ve İnşaat Sektöründe 2023 Öngörüleri” başlıklı bir sunum yaptı. Türkiye’nin ve sektörün 2022 yılına ilişkin verilerin yer aldığı sunumda inşaat sektörü büyümesi, inşaat harcamaları ve inşaat malzemeleri pazarına ilişkin rakamlar katılımcı üyeler ile paylaşıldı. Ayrıca sunumda; yaşanılan elim deprem öncesi ekonomik gelişmeler ve inşaat sektörü için 2023 öngörülerin paylaşılmasının yanı sıra deprem sonrası ekonomi ve inşaat sektörü öngörüleri de aktarıldı.

 “Geleceğin getireceklerini zamanında anlamalı, idrak etmeliyiz”

38. Olağan Seçimli Genel Kurul sonrası gerçekleşen ilk Yönetim Kurulu’nda oybirliği ile yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Tayfun Küçükoğlu, Genel Kurul sonrası gerçekleşen Üye Buluşması’nın açılış konuşması vesilesi ile haziruna teşekkürlerini iletti. Tayfun Küçükoğlu konuşmasında gelecek 10 yılda geçmiş 50 yıldan daha büyük değişim olacağının altını çizerek şu ifadelere yer verdi“Globalleşme ve iletişimin limitsiz gücü, öngörülemeyen olayların etkisi, sıklığı ve çeşitliliğin baş döndürücü hızla arttığı günümüzde yarınlarda başarılı olabilmek için daha çok araştırmak ve hazırlanmak; bir şeye değil, tüm değişkenlere hakim olmak zorundayız. Artık geçmiş tecrübe ve bilgilerimiz ile geleceğe yönelik tahminde bulunmak yetersiz kalıyor. Global ölçüde ve topyekûn büyük değişimin, dönüşümün yaşanacağı, taşların yerinden oynayıp oyunun kurallarının yeniden yazılacağı süreç her gün etkisini artıracak. Bu mutlak ve olağanüstü dönüşüm dönemine hazır olanlar ekonomik ve sosyal alanda öne geçecek. Bu durumun ülkemize etkisinin artacağı bir gelecek bizi bekliyor. Ülkemiz bu güçlü değişimin ortasında kalacak ve çok kritik avantajlar oluşacak. Ülkemiz ve sektörümüz adına büyük gelişim olanakları yolunda geleceğin getireceklerini zamanında anlamalı, idrak etmeli ve yüksek irade ve disiplin ile bu sürece hazırlanmalıyız. Ezbere veya geçmiş alışkanlıklarımızın etkisi ile yaptığımız planlamalar büyük zaaf yaratacaktır. Gelişim yolunda savrulmamak adına daha çok araştırmalı ve hazırlanmalıyız. Bir şeye değil tüm değişkenlere hakim olmak zorundayız. Böylece şoklara karşı direncimizin, fırsatlara karşı değerlendirme kapasitemizin yükseltilebilmesi mümkün olacaktır. Türkiye İMSAD’ın bu süreçte ülkemize ve sektörümüze sorumluluğunun ve katkısının artacağına eminim.” 

Asrın felaketi deprem gerçeği masaya yatırıldı

Türkiye İMSAD Üye Buluşması’nın konuk konuşmacısı Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alper İlki, gerçekleştirdiği sunumda Türkiye'de yaşanan depremlerin bölgede yol açtığı hasarlara ve bina özelliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Depremin ilk günlerinde kalabalık bir ekip ve çeşitli kurum temsilcileri ile birlikte bölgede depremin sebep olduğu hasar konusunda incelemeler yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Alper İlki; izlenimlerinin kabaca tasarım hatası, yanlış malzeme, yanlış uygulama ve yanlış zemin seçimine bağlı olduğunu belirtti. Depremin büyüklüğünün yıkım açısından Anadolu tarihinin gördüğü en yüksek seviyede olduğunu ifade etti. Gündemdeki İstanbul depreminin olası senaryolarına ilişkin verileri de aktaran Prof. Dr. Alper İlki, 2000 yılı öncesi yapılan ve depremde can kaybına yol açabilecek binalar için yeniden yapım ve güçlendirme seçeneklerinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İstanbul’daki tespit çalışmaları neticesinde karşılaşılacak sonuçlara göre ortaya çıkacak olan yıkım, yeniden yapım ve güçlendirme seçenekleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl altıncısı gerçekleşen Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri – Özel Sektör 2022, Üye Buluşmaları’nda sahiplerini bulurken buluşmada yeni üyelere de plaketleri verildi.  

 

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu hakkında:

1961 yılında Ankara’da doğan Tayfun Küçükoğlu, 1984 yılında İTÜ İşletme Fakültesinden mezun oldu. 1988 yılında kurucu üyesi olduğu BETEK bünyesinde çeşitli görevler üstlenen Küçükoğlu, 1995 yılından itibaren BETEK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak faaliyetlerini yürütmektedir. BOSAD-Boya Sanayicileri Derneği’nin Kurucu Üyesidir. 2015-2017 yılları arasında İZODER-Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. Türkiye İMSAD, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını 2020 yılından itibaren yürütmektedir.

2023-2026 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri: 

TAYFUN KÜÇÜKOĞLU                          BETEK BOYA GENEL MÜDÜRÜ

FERDİ ERDOĞAN                                  KALE GRUBU ŞİRKETLERİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

F. FETHİ HİNGİNAR                                              TÜRK YTONG YÖNETİM KURULU BAŞKANI

A. DÜNDAR YETİŞENER                        FİBROBETON YÖNETİM KURULU BAŞKANI

KENAN ARACI                                        ÇUHADAROĞLU GENEL MÜDÜRÜ

EBRU ŞAPOĞLU                                    ŞİŞECAM SATIŞ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

BORA TUNCER                                      SCHNEIDER ELEKTRİK TÜRKİYE, PAKİSTAN VE ORTA ASYA ÜLKE BAŞKANI

OKTAY ALPTEKİN                                  ALUFORM PEKİNTAŞ TEMSİLCİSİ

BATUHAN BESLER                                                GF HAKAN PLASTİK TÜRKİYE VE ORTA DOĞU BÖLGE BAŞKANI 

UFUK ATAN                                           TÜRK DEMİRDÖKÜM YÖNETİM KURULU ÜYESİ

MEHMET TUNAMAN                           SAINT-GOBAIN RIGIPS GENEL MÜDÜRÜ

ATALAY GÜMRAH                                 ECZACIBAŞI HOLDİNG CEO’SU

ÇETİN TECDELİOĞLU                            ÇETİN CIVATA GENEL MÜDÜRÜ

TOLGA DEMİRÖZÜ                               BASF TÜRK GENEL MÜDÜRÜ

UMUT ZENAR                                       ÇİMSA GENEL MÜDÜRÜ

DR. VEYSEL YAYAN                                TÇÜD-TÜRKİYE ÇELİK ÜRETİCİLERİ DER. GENEL SEKRETERİ

MEHMET NAZIM YAVUZ                      ÇATIDER-ÇATI SAN. VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ 

KEMAL YILDIRIM                                  TİMDER-TESİSAT İNŞAAT MALZEMECİLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI

 

MURAT SAVCI                                       İZOCAM GENEL DİREKTÖRÜ VE YÖNETİM KURULU ÜYESİ

CAVİT MOCAN                                       TEPE BETOPAN GENEL MÜDÜRÜ

TURGAY ÖZKUN                                   SİKA GENEL MÜDÜRÜ

ZEYNEP ECEMİŞ                                    DEKOR AHŞAP GENEL MÜDÜRÜ

PROF. DR. ECE CEYLAN BABA               TUCSA-TÜRK YAPISAL ÇELİK DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

SÜLAYMAN BALIBEY                             TÜMMER-TÜM MERMER DOĞALTAŞ VE MAKİNALARI ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ Y.K. ÜYESİ

YAVUZ IŞIK                                            THBB-TÜRKİYE HAZIR BETON BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI

BİREY BAKANAY                                    İSKİD-İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İML. DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

SEFA TARGIT                                         AYSAD-ASANSÖR VE YÜRÜYEN MERDİVEN SAN. DER. YÖNETİM KURULU ÜYESİ

 

2023-2026 Dönemi Denetim Kurulu Üyeleri: 

MURAT TURAN                                     VEZİRKÖPRÜ GENEL MÜDÜRÜ VE YÖNETİM KURULU ÜYESİ

ALP GÜNVARAN                                    EGE PROFİL GENEL MÜDÜRÜ

BURAK GÜRKAN                                   HİNDİSTAN, ORTA DOĞU, AFRİKA, TÜRKİYE VE ORTA ASYA BÖLGE DİREKTÖRÜ

 

MUSTAFA TOLUNAY                             HEKİM HOLDİNG HAZIR YAPI GRUBU GENEL KOORDİNATÖRÜ

ENDER HALİS ÖZATAY                          DOKA GENEL MÜDÜRÜ

ERHAN ÖZDEMİR                                 ODE YALITIM TİCARİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI VE YÖNETİM KURULU ÜYESİ

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13