• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Yılın İlk Meclis Toplantısı 6 Ocak'ta

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı, 6 Ocak Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

GÜNCEL 4.01.2023 08:38:27
Yılın İlk Meclis Toplantısı 6 Ocak'ta

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı, 6 Ocak Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

2023 yılının ilk olağan meclis toplantısı cuma günü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek. Toplantıda 15 ana gündem maddesi ile 16 imar komisyon raporu görüşülecek. Yılın ilk toplantısı olması dolayısıyla önemli gündem maddelerinin görüşüleceği meclis toplantısı, saat 14.30’da başlayacak.

Meclis toplantıları, Milas Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanıyor.

Açılış ve yoklama

 

Belediye Gelirlerinin Kamuya Tahsisinin görüşülmesi, (Mali Hizmetler Müdürlüğü)

 

Meclis Tatil Ayının görüşülmesi. (Yazı İşleri Müdürlüğü)

 

657 Sayılı Kanununa tabi olarak Zabıta görevi yapan personele 2023 yılı Merkezi Bütçe Kanununun K Cetvelinde belirlenen aylık maktu fazla çalışma ücretlerinin ödenmesinin görüşülmesi, (Mali Hizmetler Müdürlüğü)

 

5393 sayılı Yasanın 49 ncu maddesinin 7 nci fıkrası gereğince  Belediye Başkan Yardımcılarına 2023 Mali Yılında verilecek ödeneğin belirlenmesinin  görüşülmesi, (Mali Hizmetler Müdürlüğü)

 

5393 sayılı Yasanın 25 nci maddesi gereğince Denetim Komisyonuna Üye  seçilmesinin görüşülmesi, (Yazı İşleri Müdürlüğü)    

 

Milas Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliğinin 4 Bölüm (Yardım Komisyonu oluşumu) 10 ncu maddesi gereği “Sosyal Yardım Komisyonu Belediye Başkanı ya da görevlendireceği Belediye Başkan Yardımcısı Başkanlığında bir Başkan, Sosyal Yardım İşleri Müdürü ile bir Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli ve Belediye Meclisi tarafından seçilecek olan Meclis Üyesi olmak üzere 5 kişiden oluşması gerektiğinden Sosyal Yardım Komisyonunda görev yapmak üzere 2 Meclis Üyesinin seçilmesi talebinin görüşülmesi, (Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü)

 

Sayıştay Başkanlığının görüş yazısına istinaden; Milas Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliğinde bulunan Ek:1 formundaki nakdi miktarların yeniden düzenlenmesi talebinin görüşülmesi. (Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü)

 

Belediyemiz Atatürk Çok Amaçlı Spor Kompleksindeki turnikelerde kullanılacak kart ücretleri ve diğer ücret tarifelerinin yeniden belirlenmesi talebinin görüşülmesi. ( Mali Hizmetler Müdürlüğü)

 

Akıllı Atık Toplama Ve Kent Temizliği Sisteminin uygulanması ve İlçemizin muhtelif mahallelerinde yaygınlaştırılması amacıyla “Akıllı Atık Toplama ve Kent Temizliği Yönetimi Kapsamında Araç ve Yerüstü Çöp Konteyneri Kiralanması Hizmet Alım İşi' için 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 67. Maddesi gereğince gelecek yıllara yaygın ihale yapılması talebinin görüşülmesi. ( Temizlik İşleri Müdürlüğü)

 

İlçemize bağlı mahallelerimizde Adres Kayıt Sisteminde bulunan verilerin Mekansal Adres Kayıt Sistemine entegresinin daha hızlı yapılabilmesi için sahada gerekli olan cadde ve sokaklara Adres Ve Numaralamaya İlişkin Yönetmeliğin 11. Maddesi gereği numara verilmesi talebinin görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

 

Mustafa GÜMÜL’ün; İlçemiz Selimiye Mahallesi 263 ada 1 ve 2 parseline şuyulu bulunan mülkiyeti Belediyemize ait 263 ada 10  parselde kayıtlı arsa vasıflı 71,10m2 büyüklüğündeki taşınmazı satın alma talebinin görüşülmesi, (Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü) 

 

 

Dursun ÇETİN’in; İlçemiz Selimiye Mahallesi 178 ada 15 parseline şuyulu bulunan mülkiyeti Belediyemize ait 178 ada 20  parselde kayıtlı arsa vasıflı 58,83m2 büyüklüğündeki taşınmazı satın alma talebinin görüşülmesi.(Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü)  

 

Mehmet ÖZER’in; İlçemiz Selimiye Mahallesi 354 ada 18 parseline şuyulu bulunan mülkiyeti Belediyemize ait 354 ada 26  parselde kayıtlı arsa vasıflı 51,77m2 büyüklüğündeki taşınmazı satın alma talebinin görüşülmesi.(Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

 

İlçemiz, Ören Mahallesi 156 ada 254 parsel malikleri ilgi dilekçelerinde mülkiyetlerinin çevresinde 10 m ve 7 m genişliklerinde imar yolları bulunduğu, imar yollarının mülkiyetlerine denk gelen kısımlarının kamulaştırılarak yolların çalışır duruma getirilmesi talebinin görüşülmesi. (Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü)

 

İmar Komisyon raporlarının görüşülmesi

 

Adele KOCAZORBAZ’ın;  İlçemiz Selimiye Mahallesi 177 ada 13 parseline şuyulu bulunan mülkiyeti Belediyemize ait 177 ada 127  parselde kayıtlı 97,12m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazı satın alma  talebinin görüşülmesi.

 

Fen İşleri Müdürlüğünün; İlçemiz Mutluca Mahallesi 1. Soğukkuyu Caddesi üzerinde beton parke taşı ile kaplama işi yapılacağı ancak 155 ada 178 parselin yola terk işlemleri yapılmadığından beton parke taşı ile kaplama işinin yapılamadığı, ekli krokide gösterilen taralı alanın yaklaşık 1119,53 m²lik kısmının yolda kaldığından kamulaştırma işleminin yapılıp yapılamayacağı talebinin görüşülmesi.

 

Banu ÖNER’in; İlçemiz Köşk Mahallesi 562 parsel (126 ada 3 parsel) maliki olduğu ve parselinin yan tarafında bulunan mülkiyeti Belediyemize ait 565 parselden (126 ada 4 parsel) 3,00 metre genişliğinde 32,21 uzunluğunda toplam 96,63 m² bedeli karşılığında geçiş hakkı talebinin görüşülmesi.

 

Ören Mahallesi 156 Ada 840 parsel maliklerinin, taşınmazlarının imar planı içerisinde kaldığını ve taşınmaz sınırları içerisinde bulunan imar yollarının kamulaştırılması talebinin görüşülmesi.

 

Akmercan Muğla Doğalgaz Dağıtım San. Ve Tic.A.Ş.’nin, Doğalgaz dağıtım hatları tatbikat projesi kapsamında 2022 yılında İsmetpaşa Mah. Gençlik Cad. üzerinde ve Mutluca Mah. Yemişlik Sok. üzerinde yer alan imar planında park alanı olarak ayrılan alan Bölge Regülatörü montajı yapılacağı, ayrıca 2023 yılında Mutluca Mah. Dilek Sok. üzerinde ve İsmetpaşa Mah. Kazım Karabekir Cad. üzerinde yer alan imar planında park alanı olarak ayrılan alana Bölge Regülatörünün montajının yapılmasının planlandığı, park alanı olarak ayrılan alanlar içerisine diğer alt ve üst yapılara gerekli olan emniyet mesafelerini sağladıktan sonra Bölge Regülatörlerinin montajlarının yapılarak dışarıdan müdahaleleri önlemek amacıyla etrafının güvenlik için tel çit ile çevrileceği, tel çit ile birlikte her bir Bölge Regülatörünün kapladığı alanın 25 m² olduğu Bölge Regülatörlerinin montajı için gerekli olan izinlerin verilmesi talebinin görüşülmesi.

 

Hüküm ve Tasarrufu Milas Belediyesine ait İlçemiz Akyol Mahallesinde kain tapunun 118 ada 45 parsel, 117 ada 1 parsel ve 118 ada 51 parsel numarasında kayıtlı taşınmazların arasında  kalan 6163,97 m² Park Alanın Ekli Peyzaj ve büfe Projesine göre düzenlemenin Yüklenici tarafından yapılarak, Park İçindeki Büfeyi Ekte belirtilen şartlarda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45 ci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/e maddesi gereği 10 yıl süre ile kira ihalesine çıkartılması talebinin görüşülmesi.

 

Oktay ÇAYIRLI ve diğer imza sahiplerinin; İlçemizde bulunan Menteşe Caddesi'nin Turgut Özal Caddesi ile Müştakbey Caddesi arasında kalan kısmının Ali Turhan GÖRGEN Caddesi olarak isminin değiştirilmesi talebinin görüşülmesi.

 

Mehmet ÖZKAN’ın;  paraşüt kazası sonucu vefat ederek şehit olan oğlu Kıdemli Başçavuş Ali ÖZKAN'ın evinin bulunduğu sokak olan 4. Çaltılık Sokağı'nın isminin değiştirilerek 'Kıdemli Başçavuş Ali ÖZKAN ' Sokak olarak isminin değiştirilmesi talebinin görüşülmesi.

 

İlçemiz  Beçin (Mutluca) Mahallesinde eski 292 parselde bedelsiz olarak tek edilen 945 m2’lik park alanına “Refik ÖNER” isminin verilmesi  konusunun görüşülmesi

 

Kılıç Holding A.Ş. nin, İlçemiz Kemikler Mahallesi'nde yer alan tapunun 107 ada 265 parsel numarasında kayıtlı taşınmaz üzerinde hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin 3194 sayılı Kanunun 8. Maddesi uyarınca Belediyemiz Meclisince incelenerek bir karar alınması talebinin görüşülmesi.

 

İlçemiz sınırları içinde 6360 Sayılı Kanun öncesi köy statüsünde iken mülga Köy Muhtarlığının talebi üzerine tescil harici alanlarda 442 Sayılı Kanun, 3367 Sayılı Kanun ve 2510 Sayılı Kanun kapsamında onaylanan Köy Yerleşme Planlarının niteliğine ilişkin tereddütler yaşanması sebebiyle Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünün görüş yazısı da dikkate alınarak, uygulamaların ne yönde olacağı talebinin görüşülmesi.

 

İlçemiz Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan daha önceki dönemlerde 3194 Sayılı İmar Kanunu gereğince 5 yıllık İmar Programlarına alınmış olan, ancak bütçe imkanları, iş yoğunluğu, ihale sürecinin tamamlanamaması vb. sebeplerden dolayı gerçekleştirilememiş 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi ile ilgili yapılacak imar uygulamalarının gelecek dönemler içerisinde yeniden 5 yıllık İmar Programına eklenmesi talebinin görüşülmesi,

 

İlçemiz Selimiye Mah. 177 ada 126 parselde kayıtlı bulunan imar planında konut alanında kalan taşınmazın zemin katını Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19 ncu maddesinin (f) fıkrasının 1 nci bendine göre ticari alan olarak kullanma talebinin görüşülmesi.

 

İlçemiz Hacıabdi Mahallesi, 101 ada 39 parsel numaralı taşınmaz üzerinde hazırlanan  1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin 3194 sayılı Kanunun 8. Maddesi uyarınca Belediyemiz Meclisince incelenerek bir karar alınması talebinin görüşülmesi.

 

İlçemiz  İsmetpaşa Mahallesi, 465 ada 113 parsel numaralı taşınmaz üzerinde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin 3194 sayılı Kanunun 8. Maddesi uyarınca Belediyemiz Meclisince incelenerek bir karar alınması talebinin görüşülmesi

 

İlçemiz Burgaz Mahallesi, 1004 ada 6-7  parsel numaralı taşınmazlar üzerinde hazırlanan 1/1000  ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin 3194 sayılı Kanunun 8. Maddesi uyarınca Belediyemiz Meclisince incelenerek bir karar alınması talebinin görüşülmesi.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13