• BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,97% 0,06
  • EURO

    48,65% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5397,12% 1,84
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,66

WorldFood Istanbul, gıda sektörünün uluslararası buluşma platformu oldu

Hyve Group tarafından düzenlenen ve 1 Eylül’de TÜYAP’ta kapılarını açan WorldFood Istanbul, sektördeki son ürün, hizmet ve teknolojilerin sergilenmesine, yerli üreticilerin ve girişimcilerin desteklenmesine öncülük etme misyonunu sürd

GÜNCEL 4.09.2022 12:19:15 1863
WorldFood Istanbul, gıda sektörünün uluslararası buluşma platformu oldu
Haberi Sesli Oku

Hyve Group tarafından düzenlenen ve 1 Eylül’de TÜYAP’ta kapılarını açan WorldFood Istanbul, sektördeki son ürün, hizmet ve teknolojilerin sergilenmesine, yerli üreticilerin ve girişimcilerin desteklenmesine öncülük etme misyonunu sürdürüyor.

Avrupa Birliği ve European Institute of Innovation and Technology (EIT Food – Avrupa Teknoloji ve İnovasyon Enstitüsü) tarafından desteklenen; Impact Hub Istanbul, Foodback.co ve Topraktan.co iş birliği ile gerçekleşen 'Empowering Women in Agrifood - EWA' programının 2020-2021-2022 kadın girişimcileri, Food Tech Garage alanında sektöre özel teknolojik çözümlerini içeren yenilikçi projelerini ve hikayelerini dinleyicilere aktardı.

Zeytinyağı üretiminde ortaya çıkan pirina ve karasu atıklarının toprak için oldukça yüksek tehdit oluşturduğunu belirten Anadolive Kurucusu Aysu Gürman, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu ürünleri nasıl yeniden tüketilebilir hale getirebiliriz diye düşündük ve TUBİTAK desteği alarak bir süreç geliştirdik. Bu süreç, atıkları azaltıyor ve katma değerli ürünlere dönüştürüyoruz; toz zeytin üretiyoruz. Hem seçtiğimiz hammadde hem de uyguladığımız teknoloji ile çok daha yüksek bitkisel protein ve lif içeriği sağlıyor. Aynı zamanda kalorimiz ve tuz oranımız düşük, ürün fonksiyonel beslenme kısmında kullanabilecek alternatif bir çeşni olmuş oluyor.”

Arıların insanlık için çok önemli bir yeri olduğunu ve arı sayısının 10 yılda %60 oranında azaldığını belirterek sözlerine başlayan T2B Kurucusu Dilara Üzünlü, “Ürünümüzde yapay zekâ algoritmaları ile kovan içi ortamındaki verilerin takibi ve kontrolü, bal ağırlık durum tespiti, hastalık vb. olumsuz etkenlerin tespiti ile arıcılara destek oluyoruz.” dedi.

SARAPP Kurucusu Ece Cankat ise, “Günümüzün vazgeçilmez parçası mobil uygulamalar ile gastronomi dünyasının vazgeçilmezlerinden şarabı bir araya getirdik; şarap mobil uygulamasını oluşturduk. Fikrimizin çıkış temeli şarap tüketicilerin şarap içmek istediğinde, hangisini içmeliyiz sorusuna çözüm önerisi sunmak. Mobil uygulamamız sayesinde üreticiyi ve tüketiciyi bir araya getiriyoruz. Hedefimiz hem şarap üreticisine hem de tüketicisine dokunmak ve Türk şarapçılığına değer katmak.” dedi.

Erişilebilir su kaynakları hızla tükendiğini bu durumun tarım başta olmak üzere suyun kullanıldığı bütün sektörleri doğrudan tehdit ettiğini belirten Esular Teknolojiden Sorumlu Başkan Fatma Aktaş, “Esular olarak damla başına ürün üretimini arttırmak için verimli su kontrol teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız akıllı sulama teknolojilerine herkesin ulaşması. Bunun için olabildiğince anlaşılır, esnek ve pratik akıllı su kontrol çözümleri üzerine çalışıyoruz.” dedi.

Tüketici beklentilerinin farklılaştığına dikkat çeken Malty Snacks Kurucu Ortağı Merve Yetiş, “Öğünlerimize uzun süreler ayıramıyoruz. Raftaki ürünlere baktığımızda ise beslenme ihtiyacımızı karşılayacak, tok tutacak ürünlere rastlayamıyoruz. Malty olarak bizi tok tutacak besleyici özellikte yüksek lif ve protein değerinde olan atıştırmalık ürünler üretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Freeze Dry yöntemi ile yeni nesil gıda atıştırmalıkları yaptıklarını söyleyen Farmhood Kurucusu Selin Arslan, “Hem atıştırmalıklar hem de sağlıklı ürünler geliştiriyoruz. Bizim çıkış noktamız son zamanlarda artan gıda fiyatlarından yola çıkarak hazırladığımız yeni ürünlerle amacımız, tarımsal kaynaklarımızı koruyup geliştirmek, tarımsal üretim değerini arttırmak ve gıda israfını azaltmak.” dedi.

Sumatrix Kurucusu & CEO Dr. Semra Ünal Yıldırım ise “Sumatrix Biotech olarak gıda atıklarını özellikle meyve atıklarını biyo-selüloza dönüştürüyoruz. Biz bunu yaparken bitkileri değil bakterileri kullanıyoruz. Bakterileri aslında bir işçi olarak kullanarak onlara biyoselüloz dediğimiz atıklarını elde ediyoruz. Onları çeşitli sektörlerde kullanılmak üzere hazırlıyoruz. Bunu yaparken de %90 oranında parayı kurtarmış oluyoruz.” dedi.

Gıda israfı konusunda proje ürettiklerini belirten Biopols Kurucu Ortak & Genel Müdür Sena Tarım, “Bizim çıkış noktamız, kırmızı etlerin özellikle tüketiciye ulaştığı noktada çöpe gidiyor olması. “Biz bu sorunu raflarda nasıl çözebiliriz?” yaklaşımı ile, yeni malzemeleri kullanarak bir çözüm ürettik. Ürettiğimiz teknoloji, bir yılda 500 bin ton çöpe gitmesini engelleyebilir ve etlerin raf ömrünü 20 güne kadar uzatabilir. Mantarlardan ekstrakt ettiğimiz biyopolimerimiz var. Bunu kekik, ada çayı, biberiye özleriyle zenginleştiriyoruz. Daha sonra kâğıt, kumaş, biyoplastik gibi yüzeylere bu kaplamayı uyguluyoruz. Hedefimiz dünyada et atığını azaltmak ve ambalaj malzemelerine yeni bir çözüm bulmak.” diyerek düşüncülerini dile getirdi.

Fonksiyonel beslenmenin önemine parmak basan NFS Fonksiyonel Gıda Kurucu Ortağı Tuğba Özbek, “1970’li yıllarda yani bundan 50 yıl önce elma 400mg C vitamini içeriyorken bugün sadece 4 mg C vitamini içeriyor. Bu işin çözümü fonksiyonel beslenmededir. Fonksiyonel beslenme, vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve hastalıklardan koruyucu gıdalarla beslenmek anlamına geliyor. Biz NFS olarak bu fonksiyonel gıdaları üretiyoruz ve ürünlerimizi 3 ana markada ve 3 ana ürün grubu altında topluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kimyasal gübre sorununu ele aldıklarını söyleyen Soilbiome Girişimci Deniz Sapaz, “Kimyasal gübre problemine bitkiye özgü mikrobiyal preparatlar ile çözüm bulduk. Çay üzerinde çalışmaya başladık. Yaptığımız çalışmalar sonrasında %30-35 oranında çayın verim, renk, koku ve tadında kalite artışları bekliyoruz; kaybı yüzde 15 ile yüzde 30 arasında sınırlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Büyükşehir’in Çocuk Kampüsleri Cumhuriyet Coşkusunda Tek Yürek Oldu

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

Cumhuriyetimizin 102. Yılı Anamur’da Coşkuyla Kutlandı

Neden Bazı Türk Erkekleri Eskortlara Gidiyor? İşin Aslı.

Mide Balonu Nedir? Kimlere Uygun, Nasıl Uygulanır ve Ne Beklemeli?

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

ANAMUR BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, TROPİKAL VE TARIM FUARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Kaşdişlende Feci Kaza Öğretmen Yaşamını Yitirdi, Bir kişi Ağır Yaralı

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Yüzyılın Konut Projesi Açılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Uzman Ortopedist

EcoCar İle Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Deneyimini Yaşayın

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Böyle Açıldı

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Akgünden Dereköy Muhtarı Gürel Bolluk’a Anlamlı Plaket

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

Kaymakam Kemal Duru, Karaağa ve Lale Mahallelerinde Vatandaşlarla Buluştu

Başkan Durmuş Deniz, Muhtarlar ve Din Görevlileriyle 82 Sosyal Tesisleri’nde Buluştu

Kaymakam Kemal Duru’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

KAÇAK AVCILAR JANDARMADAN KAÇAMADI

Karan Ailesinden Anlamlı Bağış

Yükleniyor

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.