Tarih: 16.08.2022 11:01

Wang Yi: ″ABD’nin her provokasyon girişimine gerekli karşılık verilir″

Facebook Twitter Linked-in

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Çin’i ziyaret eden Asya ve Afrika'nın gelişmekte olan ülkelerinin Cenevre’deki elçileriyle video bağlantı yoluyla görüştü.

Wang Yi, salgın durumu, uluslararası arenadaki kargaşalar, Soğuk Savaş zihniyetinin canlanmasına karşı, dünyanın her zamankinden daha güçlü bir Birleşmiş Milletler’e ihtiyacı bulunduğunu, merkezinde BM olan uluslararası sistem ve uluslararası düzenin korunması gerektiğini vurguladı. Çok taraflı kurumların az sayıdaki ülke veya blokun manipülasyon girişimlerinin aleti haline gelmemesi gerektiğine işaret eden Wang, Çin’in BM’deki oyunun geçmişte olduğu gibi gelecekte de gelişmekte olan ülkelere ait olacağını dile getirdi.

Wang Yi, Çin’in eşitlik ve karşılıklı saygı temelinde adı geçen ülkelerle insan hakları konusunda iletişim ve işbirliği yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Wang ayrıca Taiwan sorununun tarihsel boyutu ve Çin’in konuyla ilgili tutumu hakkında bilgi verdi.

Çin'in iç işlerine müdahaleye izin verilmeyeceğine dikkat çeken elçiler, insan hakları sorunlarının siyasallaştırılmaması ve Çin'in meşru haklarını korumak için aldığı tedbirlerin uluslararası toplumun kararlı desteğini hak ettiğini ifade ettiler. Elçiler, Çin’in veya herhangi bir ülkenin içişlerine karışma girişiminin kabul edilmez olduğunu belirttiler.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —