-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
İspanya resmi olarak EXPO 2023’e katılacak
EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş’ın katılımcı ülke sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Ülkeler, gerek temsilcilerinin Kahramanmaraş’ı ziyaretiyle gerekse de resmi yazışmalarla EXPO 2023’e katılacaklarını bildirirken, kat?
KAHRAMANMARAŞ - 11.09.2022 - HİBYA - Kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında olimpiyat olarak nitelendirilen EXPO’yu, 2018 yılında Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) genel kurulunda oy birliği ile 2023 yılında Kahramanmaraş’a kazandıran Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, kentin ulusal ve uluslararası marka değerini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Kahramanmaraş’ın geleceğini şekillendirecek dev projenin açılmasına 7 aydan fazla süre olmasına rağmen özverili çalışmalar sonucunda EXPO Proje Alanı’nın yüzde 75’i tamamlanırken, diğer taraftan da ulusal ve uluslararası katılımcı sayısını artırmaya yönelik dikkat çeken adımlar atılıyor.
Bu kapsamda ulusal katılım anlamında Büyükşehir, İl ve ilçe belediyeleri ile kurumları Başkan Mahçiçek bizzat ziyaret ederek davetlerini iletirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle Dışişleri Bakanlığı’nca atanan EXPO 2023 Özel Danışmanı Büyükelçi Erdoğan Kök ise ülkeleri davet ediyor.
30’a yakın ülkenin resmi olarak katılacağı EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş’a, son olarak ise İspanya’dan olumlu yanıt geldi. EXPO 2023 Özel Danışmanı Büyükelçi Erdoğan Kök’ün davetine resmi olarak yanıt veren İspanya Büyükelçisi Javier Hergueta, İspanya’nın EXPO 2023’e katılacağını bildirdi.
“Varlığımız, EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş’ın başarısına katkıda bulanacak”
İspanya Büyükelçisi Javier Hergueta, Onikişubat Belediyesi’ne gönderdiği yazıda, “İspanya’nın EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş’a katılımını sağlamak için üstlendiğiniz diğer girişimlerle yaptığınız görüşmenin ardından, talebinize olumlu cevabımızı iletmekten memnuniyet duyuyorum. EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş’ta, ülkemiz İspanya’yı temsil edeceğiz. Muhtemel kültürel etkinliğin tanımı ve detayları zamanı gelince kararlaştırılacak ve teyit edilecektir. Varlığımızın EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş’ın başarısına katkıda bulanacağına inanıyoruz. Bu projenin en iyi sonuca ulaşması için çaba gösteren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve EXPO 2023 Özel Danışmanı Büyükelçi Erdoğan Kök’ün kişisel taahhüdünü takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.
.jpeg)
Kaynak
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


