• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2488,08% 1,06
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71

Vali Ali Hamza Pehlivan,  Mersin Kız Yurdu ve Kırkkaşık Kız Yurdunu Ziyaret Etti.

Haber Merkezi- Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Pehlivan beraberindeki heyet ile birlikte kız yurdu içerisinde bulunan kantin, yemekhane, spor salonu, dinlenme alanları, yüzme havuzu ve genç ofisi ziyaret ederek incelemelerde bulundu, öğrencilerle

EĞİTİM 6.10.2022 17:09:22
Vali Ali Hamza Pehlivan,  Mersin Kız Yurdu ve Kırkkaşık Kız Yurdunu Ziyaret Etti.

Haber Merkezi- Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Pehlivan beraberindeki heyet ile birlikte kız yurdu içerisinde bulunan kantin, yemekhane, spor salonu, dinlenme alanları, yüzme havuzu ve genç ofisi ziyaret ederek incelemelerde bulundu, öğrencilerle Floor Curling oynadı.
 Yurtta kalan öğrencilerle de bir araya gelerek çay eşliğinde sohbet eden Vali Pehlivan, öğrencilerin başladıkları yeni eğitim öğretim sezonuna ilişkin değerlendirmelerini, yurtlarda sağlanan barınma ve sosyal imkânlar ile kariyer planları hakkında düşüncelerini dinledi, sorularını yanıtladı. Vali Pehlivan, konferans salonunda Mersin İlimizde yurtların sayısı, kapasitesi ve başvuran öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 Vali Pehlivan; “Bu yıl yurt başvurusunda bulunan 4217 kız öğrencimiz, 3473 erkek öğrencimiz olmak üzere toplam 7690 öğrencimizin tamamını yurtlara çok şükür yerleştirdik. Mutluyuz, yüzümüz gülüyor. 
Çünkü öğrencilerimizin yüzü gülüyor.” dedi.

Vali Pehlivan açıklamalarının devamında; “Bugün sabah Kırk Kaşık Yurdumuzu ziyarete geldik. Ve gördüğünüz gibi yüzümüz gülüyor. Çünkü gençlerimizin yüzü gülüyor. Onlar bizi gülümseyerek, mutlulukla karşıladılar. Bu mutluluk, yurtlarda barınmak isteyen üniversite öğrencilerimizin hepsinin yurtlarımıza yerleştirilmiş olmasından kaynaklanıyor. Gençlerimizi, devletimizin imkânlarından faydalandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ben sözlerimin başında bu imkânların gençlerimizle buluşturulması hususunda her daim desteklerini bütün illerimizde olduğu gibi Mersin İlimizde de sağlayan, bu konudaki çalışmaları, gençlik spor alanındaki hizmetleri himaye edip destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ilimiz adına, gençlerimiz adına Mersin'de eğitim öğretim hizmeti alan gençlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.
İlimize ziyarete gelip yerinde tespitlerde bulunan, akabinde sürekli irtibat halinde olduğumuz ve bu süreci en ince detayına kadar takip edip bizleri destekleyen Sayın Gençlik Spor Bakanımıza ayrıca şükranlarımı sunuyorum.
Mersin İlimizde bu yıl itibariyle yurtta kalmak için başvuran bütün öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları karşılanmıştır. Gerek merkezde gerek ilçelerimizde yurtta kalmak isteyen bütün öğrencilerimiz yurtlarımıza yerleştirilmiştir. Bununla birlikte geçtiğimiz yıl yurda girememiş olan öğrencilerimize de yurtlarımızda imkânlar sağlandı. Biraz önce bu yurdumuzun Kırk Kaşık Kız Öğrenci Yurdumuzun kampüsünde gezdik. Tefrişatı, donanımı sağlanmış durumda. Bunun yanında sosyal tesisleri genişletiyoruz. Biraz önce yüzme havuzunu ziyaret ettik. Tadilatını bitiriyoruz. Bir iki hafta içerisinde bu yurt yüzme havuzlu bir yurt haline gelecek. Aynı zamanda fitness ve spor salonlarımız var. Hem genç ofiste hem bu sosyal tesislerimizde Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği halinde 20 ayrı branşta da kurslar veriyoruz. Bu da burada barınan gençlerimizin; sosyokültürel faaliyetler ve spor yapması, hem bu alandaki var olan yeteneklerinin geliştirilmesini hem de derslerine devam ederken stresten uzak ortamlarda zaman geçirmelerini temin ediyoruz.

Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze bağlı bugün itibariyle 15 öğrenci yurdumuz var. Geçtiğimiz yıl 8 öğrenci yurdumuz vardı. 2022-2023 eğitim öğretim sezonunda öğrenci sayısının ve yurt başvurusunun artacağı öngörüsüyle Gençlik Spor Bakanlığımızla, başta Sayın Bakanımızla da iletişim ve koordinasyon halinde hangi yurda ne kadar talep olacağı ve ne kadar kapasite oluşturmamız gerektiği konularında öngörülerimizi simüle ettik. Bu bağlamda geçen yıl, 8 yurdumuzda 6593 öğrencimizi barındırabilmiştik. Bu yıl gerçekten hummalı bir çalışma ortaya koymak suretiyle artı 7 yurdumuz daha oldu. Bunlardan 5’ini kiralama yöntemiyle 1’ini tamir, tadilat, bakım, onarım yapmak suretiyle 1’ini de tahsis yöntemiyle hayata geçirdik, öğrencilerimizin hizmetine sunduk.
Bu sayede geçtiğimiz yıl barındırdığımız öğrenci sayısı 6.593 iken bu yıl 12.953 oldu. Bu da %100 bir kapasite artışı anlamına geliyor. Bu çalışmaları da çok makul bir süre içerisinde kiralama, tadilat ve tahsis yöntemiyle başarmış olduk. Bir yandan da, kiraladığımız ve bakım onarımını bitirdiğimiz yurtlarımızın Bakanlığımızın desteğiyle hızlı bir şekilde de tefrişatını gerçekleştirdik. Mevcut yurtlarımızda da 2.922 yatak ve barınma kapasitesi artışı sağladık. Bununla birlikte mevcut yurtlardaki kapasitemiz 9.515’e çıkmış oldu.
Hemen yakınımızda sizler de görüyorsunuz, yurt inşaatımız var. Toplan kapasitesi 2500. İlk etapta birinci blok 1500 kapasiteli yurdumuzu da çok yakın bir zaman içerisinde bitiriyoruz. Onun da tefrişatını gerçekleştirip öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Yanındaki bloğun da bitmesiyle daha da büyük bir rahatlama sağlayacağız.
Gençlerimiz dünümüzün olduğu gibi bugünümüzün ve yarınlarımızın güvencesi, teminatı. O yüzden biz gençlerimizi en iyi şekilde yetişmeleri, okullarında en iyi şekilde eğitim almaları, barınma alanlarında da en uygun şartlarda barınabilmeleri için hakikaten devletimiz, hükümetimiz, bakanlıklarımız, başta Gençlik Spor Bakanlığımızdan aldığımız desteklerle Valiliğimizin himayesinde Gençlik Spor Müdürlüğümüzdeki bütün mesai arkadaşlarımızla, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde büyük bir sorumluluk duygusuyla gerekli hizmetleri yerine getirmek için gece gündüz çalışmaktayız. Bundan sonra da bu takibimizi sürdüreceğiz.


Özellikle Mersin dışından gelen öğrencilerimizi aileleri bizlere emanet ediyor. Okullarımıza, yurtlarımıza emanet ediyor. Burada bir aile oluyoruz. Şu an bulunduğumuz yurtta bir aileyiz. Burada devletimiz adına, Bakanlığımız adına görev yapan personelimiz sizlerin zaman zaman ablası, annesi danışabileceği bir arkadaşıdır. Sevgili gençler bunu hiçbir zaman unutmayın. Erkek yurtlarında da aynı şekilde orada görev yapanlar ağabeylik vazifelerini adeta baba şefkatiyle, kız yurtlarında çalışanlar, anne şefkatiyle öğrencilerimize yaklaşmak suretiyle onların her türlü ihtiyaçlarını öncelikle dinlemek ve sonra da imkânları seferber etmek suretiyle taleplerini yerine getirmek için her zaman yanınızdadır. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığı kadar güzel yurtlarımız var ve öğrencilerimiz bu yurtlarda barındırılıyor. Geçmişle kıyasla çok çok daha iyi şartlara sahibiz. Gençlerimiz, öğrencilerimiz her şeyin en güzeline layık, bunu biliyoruz.
Bu süreçte emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, Mersin'imiz genelinde iş birliği yapan kurumlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir kere daha başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Bakanlığımızın bütün birimlerine bağlı kurumlarına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, yurt müdürlerimize, bütün ekibimize teşekkür ediyorum. Sevgili gençlerimize bu yurtların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 2022 2023 eğitim öğretim sezonunda, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm gençlerimize başarılar diliyorum. Mersin'de öğrencisi olan velilerimize de şunu ifade ediyorum. Öğrencilerimiz emin ellerdeki, barınma ihtiyaçları karşılanmıştır. İçiniz rahat olsun. Burada çok güzel bir aile ortamı var ve bu ortam öğrencilerimizin okullarında artan başarılarına vesile olacaktır diyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun.” dedi. Formun Üstü

 


Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Gençler En Çok Neyle İlgilenir?

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Çöl Tozu Anamur'u İstila Etti: Normal İnsanlarda Bile Nefes Almayı Zorlaştırıyor

Belediye Başkanı Deniz, Mahallelerde Teşekkür Ziyaretlerini Sürdürüyor

Türkiye de Konut fiyatları Ortalama Fiyat 3 Milyon 264 Bin 430 Tl Oldu

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Dünya Çocukları İstanbul'da Buluşuyor

Anamur’a 4 yıllık Turizm İşletmeciliği Bölümü geliyor

Türkiye de Neden Deniz Canlılarının Fosilleri Var?

100 Milyon Turist, 100 Milyar Dolar Hedefine Ulaşmalıyız!

TÜMOSAN’dan Genç Mucitlere ‘SEN YETER Kİ YAP’Yarışması

Yeşilay’ın Bol Ödüllü Uyuşturucu Temalı Kısa Film Yarışması Cezbediyor

Beyin Ameliyatı Gerektiren Ciddi Sorunlara Dikkat

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Kayıp İlanı

Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

İBB’den Çocuklara Özel Eski Masallar

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

Hazreti Musa’nın Bir Adamı Öldürme Olayı Nasıl Gelişti?

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’tan Bayramı Kutlaması

Diyetisyen Didem Yıldız Küçük Bayram Kutlama Mesajı

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz'i Ziyaret Etti

Yükleniyor

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Belediye Başkanı Deniz, Mahallelerde Teşekkür Ziyaretlerini Sürdürüyor

Türkiye de Konut fiyatları Ortalama Fiyat 3 Milyon 264 Bin 430 Tl Oldu

Anamur’a 4 yıllık Turizm İşletmeciliği Bölümü geliyor

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16