Tarih: 06.02.2023 13:50

Depremde can kaybı bin 121 oldu

Facebook Twitter Linked-in

Tatar’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Depremlerden sonra oradaki vatandaşlarımızı çok daha tedirgin edecek paylaşımlar yapılarak, sosyal medya üzerinden değişik kanallardan vatandaşlarımıza çok yanlış bilgiler vererek, tedirgin etme yoluna giden insanlar var. Vatandaşlarımızın bunlara itibar etmemesini bir kez daha rica ediyorum. Şu anda sosyal medyada dolaşan ‘Şu büyüklükte şurada bir deprem olacak.’ şeklinde buna benzer değişik iddialar var.  Bunların hepsi akıl dışı, bilim dışı iddialar. Deprem, evet bir bölgede nerede olabileceği, nerelerde aktif fayların bulunduğu, nerelerde potansiyel olarak bir depremin olabileceğini biz bugünkü bilgilerimiz ışığında bilebiliyoruz ama nerede hangi noktada hangi saatte ve ne büyüklükte bir deprem olacağını söylememiz mümkün değil.

Bugün ülke olarak ardı ardına iki büyük deprem yaşadık. Gerçekten son 100 yılda 1939’da yaşadığımız 7,9 büyüklüğündeki Erzincan depreminden sonraki en büyük depremi yaşıyoruz. Bu depremden sonra şu ana kadar 120’nin üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Bu sarsıntılar doğal olarak bugün depremin meydana geldiği bölgede yoğunlaşıyor.

Doğal olarak ülkemizin başka yerlerinde de değişik büyüklerde her günkü olağan şekliyle depremler meydana geliyor. AFAD’ın deprem izleme ve değerlendirme merkezinde her gün ortalama 60-70 civarında deprem kaydediyoruz.

Buralarda görmedikleri, izlemedikleri herhangi bir deprem bilgisine inanmalarını istemiyoruz. AFAD acil uygulaması, tam da bugünlerde gereken bir uygulama. O uygulamanın çok farklı özellikleri var. Özellikle bir afetten sonra toplanma alanlarının nerede olduğunu bu uygulama sayesinde görebiliyorsunuz.

Vatandaşlarımız özellikle bizim buradan vereceğimiz resmi bilgiler dışında hiçbir dedikoduya itibar etmesin. Devlet tüm imkanlarıyla bölgede. Bakanlarımız bölgede. Türkiye Afet ve Acil Yönetim Koordinasyon Merkezi’nin AFAD’ın içerisinde, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında tüm gruplar büyük bir özveriyle çalışıyor.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —