Tarih: 02.02.2024 16:39

Vefatının 10. Yıl dönümünde, İçişleri Eski Bakanı Yücelen İçin Kur’an Tilaveti

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/ (MHA) - İçişleri Eski Bakanı Anavatan Partisi Mersin Milletvekili, Rüştü Kazım Yücelen’in vefatının 10. Yıldönümü nedeni ile bugün Cuma Namazı öncesi, Akdeniz Camiinde Kur’an-ı Kerim okutuldu.  Bugün Cuma Namazı öncesi, Anavatan Partisi Mersin Milletvekili ve İçişleri Eski Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in vefatının 10. yıldönümü nedeniyle Akdeniz Camii'nde anma töreni düzenlendi. 
 Tilavete, Kaymakam Bilal Bozdemir ve Bakan'ın oğlu Yücelen Eğitim Vakıf Başkanı Ali Yücelen'in yanı sıra yoğun bir katılım gerçekleşti. Katılımcılara, Yücelen Vakfı tarafından ikramlarda bulunuldu.  
Rüştü Kazım Yücelen, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 17. 18. 19. 20. ve 21. Dönem İçel (Mersin) Milletvekilliği yapmış, ayrıca 48. Hükûmet Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 55. ve 57. Hükûmet Devlet Bakanlığı, 57. Hükûmet İçişleri Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş bir devlet adamıydı. 66 yaşında vefat eden Yücelen, üç çocuk babasıydı.  
Yücelen, 2 Şubat 1914 tarihinde Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiş ve bir gün sonra devlet töreni ile defnedilmişti. Biz de Rüştü Kazım Yücelen'e Allah'tan rahmet diliyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.


 

  



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —