• BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, depremin merkez üssünde vatandaşlarla buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketini yaşayan bölgede vatandaşlarla bir araya gelmeye bugün de devam etti.

GÜNCEL 8.02.2023 13:51:16
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, depremin merkez üssünde vatandaşlarla buluştu

Dün Adana, İskenderun, Hatay, Samandağ ve Arsuz’a giden Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, bugün sabah saatlerinde Osmaniye’de başlattıkları turlarını, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi ile depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesine taşıdı. Vatandaşlar, acılarına ortak olan Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’na, şikayetlerini ve taleplerini aktardı. Kılıçdaroğlu, Pazarcık ilçesinde enkaz yakınında yaptığı açıklamasında, “Her yerde şikayetler aynı: ‘Yardım var. Makinalar geldi. Bekliyorlar. Yeteri kadar eleman yok. Çalışmıyorlar. Dolayısıyla koordinasyon yok’ diye bir şikayet var. Biz şimdi Halk Koordinasyon Merkezleri’ni kuracağız. Genel Merkez’le bağlantılı olacak bunlar. Şikayetler anında AFAD'a ve ilgili birimlere aktarılacak” şeklinde konuştu. Kahramanmaraş ziyaretinde İmamoğlu’nun yanına gelen bazı depremzedeler de “Burada insanlar çaresizlikten öldü Başkanım. Vallahi bunu lütfen duyurun. Ben, İstanbul’da size oy vermedim ama bunu duyurun” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İBB Başkanı İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, Osmaniye’nin ardından Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde kurulan depremzede kampını ziyaret etti. Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden bilgi alan heyet, Nurdağı ilçe merkezinde de enkaz kaldırma çalışmalarına tanıklık etti. Bazı vatandaşlar ilgisizlikten yakınarak, arama-kurtarma çalışmalarının yetersizliğinden şikayet etti. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, Nurdağı’ndaki incelemelerin ardından depremin merkez üssüne yakın bir konumda bulunan İslahiye ilçesine geçti. Bazı vatandaşlar İmamoğlu’na sarılarak, yaşadıkları acıyı paylaştı. Enkaz bölgesindeki inceleme sırasında da bir vatandaş, Hatay’ın Hassa ilçesine herhangi bir yardım ekibinin gelmediğini söyleyerek, “Çok evler yıkılmış. Orada hiçbir ekip yok. Sizin sesimizi duyurarak oraya bir ekip yönlendirmenizi istiyoruz” Kılıçdaroğlu’ndan yardım talebinde bulundu. Kılıçdaroğlu da vatandaşa, yanında bulunan büyükşehir belediye başkanlarının konuyla ilgileneceğini aktardı.

Kahramanmaraş’ta kabus görüntüleri

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyetin İslahiye’den sonraki durağı, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ana üssü olan ve büyük yıkımı yaşayan Kahramanmaraş oldu. Heyet, İslahiye ile Kahramanmaraş arasındaki ana yol üzerindeki bazı köprülerin depremden dolayı çökmesi nedeniyle, zaman zaman bozuk satıhlı yollara kullanarak şehre ulaştı. Depremin acı ve korkunç izinin tam anlamıyla hissedildiği şehrin en işlek ana arteri olan Trabzon Caddesi’nin tamamına yakınının yıkıldığı görüldü. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş’a büyük darbe vuran depremde yıkılan binalarda gerçekleştirilen arama-kurtarma çalışmalarına tanıklık etti. Kılıçdaroğlu, AFAD yetkililerinden çalışmalarla ilgi bilgi alırken, bazı depremzedeler de İmamoğlu’yla yaşadıkları acıyı ve şikayetlerini paylaştı.

Vatandaşın ‘kahramanmaraş’ isyanı: Acil boşaltılması lazım

İmamoğlu ve depremzedeler arasında şu diyaloglar yaşandı:

1’nci vatandaş: Burada çok büyük vinçlere çok acil ihtiyacımız var. Mevcut olan ekipmanlarla anca bu şekilde çalışabiliyoruz.

İmamoğlu: AFAD’la onu konuşmaya geldik. Biz, Hatay’dan beri geliyoruz. Eksik neyse, ona yardımcı olmak için konuşacağız.

2’nci vatandaş: Yakınlarımızı kaybettik. Kimse müdahale etmiyor enkazda.

3’üncü vatandaş: Acil Maraş’ın boşaltılması lazım. Çok zor durumdayız. Başka yerlerle koordineli olarak boşaltılmamız lazım.

İmamoğlu: Önerilerinizi dinliyoruz.

Vatandaştan İmamoğlu’na: sesimiz olun

4’üncü vatandaş: Başkanım, bizim sesimiz olun. Şehri yağmalıyorlar Başkanım. Asayiş de yok şehirde.

5’inci vatandaş: Düne kadar devlet denen bir şey yoktu burada. İnsanlar kendi imkanlarıyla mücadele ediyor. Biz şu anda cenazelerimizi almak istiyoruz, cenazemizi de alamıyoruz. Kendi imkanlarımız, gücümüz buna yetmiyor. Düne kadar hiçbir şey yoktu burada. Dayım ve yengem şu anda enkaz altında. Kurtaramıyoruz. Bu da bizi daha da bitiriyor.

6’ncı vatandaş: Deprem oldu, saat 5’te yola çıktım. Akşam 8’de buraya ulaştım. Bugün 3’ncü gün. Annem, babam, kız kardeşim içerde. Yardım ekipleri de yeni geldi.

İmamoğlu: Hatay’daydık. Bize, İBB olarak orayı sorumluluk verdiler. Oradan buraya geldik ki, ‘Neyi tamamlayabiliriz?’ AFAD’la konuşuyoruz bunu.

“Ben istanbul’da size oy vermedim ama…”

Yedinci depremzede: Burada insanlar çaresizlikten öldü Başkanım.

Sekizinci depremzede: Vallahi bunu lütfen duyurun. Ben, İstanbul’da size oy vermedim ama bunu duyurun.

İmamoğlu: Önemli değil. Nerede oturuyorsun?

Sekizinci depremzede: Ümraniye.

İmamoğlu: İnşallah güzel haber alırsın.

İlk depremin merkez üssü pazarcık’a gittiler

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve büyükşehir başkanlarının Kahramanmaraş’taki bir başka durağı ise, 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin merkez üssü Pazarcık ilçesi oldu. Pazarcık’ta heyete CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Muharrem Erkek de dahil oldu. Kılıçdaroğlu, ilçedeki bir enkazda devam eden arama-kurtarma çalışmalarına tanıklık ederken, gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

“Belediye başkanlarımızın tümü seferber olmuş durumda”

“Ben, buraya Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla beraber geldim. Onlar da alan gördüler. İhtiyaçlar anında giderilmeye çalışıldı. Ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar zaten. Baktık ki, biraz aksama var. Büyük aksamalar var ve bu aksamaları düzeltmek lazım. ‘Halk Koordinasyon Merkezleri’ kuralım dedik, AFAD'a yardımcı olmak için. Zaten Genel Merkez’de bir koordinasyon birimimiz var. Onlar, aldıkları bütün şikayetleri AFAD'a aktarıyorlar. Ama benim Hatay'da da gördüğüm, Osmaniye’de de gördüğüm, Maraş'ta da gördüğüm, şimdi Adıyaman'a gideceğiz, büyük ihtimalle orada da benzer tabloyu göreceğiz; aynı şikayet var: ‘Yardım var. Makinalar geldi. Bekliyorlar. Yeteri kadar eleman yok. Çalışmıyorlar. Dolayısıyla koordinasyon yok’ diye bir şikayet var. Biz şimdi Halk Koordinasyon Merkezleri’ni kuracağız. Genel Merkez’le bağlantılı olacak bunlar. Şikayetler anında AFAD'a aktarılacak, ilgili birimlere aktarılacak. Aynı zamanda tabii yardımlarda da ciddi bir sorun var. Yardımların dağıtımında da ciddi bir sorun var. Onun için de Genel Merkez’de zaten Hacer Foggo’nun başkanlığında bizim bir birimimiz vardı. O birimi tekrar aktive edeceğiz ve deprem konusunda da çalışmalarını isteyeceğiz. Böylece, her aşamada bir şekliyle var olan sorunları bir an önce çözmek ve gidermek istiyoruz. Hiç kimsenin unutmaması gereken bir şey var: Türkiye zengin ve güçlü bir ülke. Ve bizim belediye başkanlarımız şu anda gerçekten tümü seferber olmuş durumdalar en küçüğünden en büyüğüne kadar. Ben, Büyükşehir Belediye Başkanlarımla geldim. Onların ekiplerinin nasıl çalıştığını gördüm. Nasıl müdahale ettiklerini gördüm. İnsanları nasıl kurtardıklarını gördüm. Dolayısıyla bu çerçevede elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Halkın bundan emin olmasını isterim.”

Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

TikTok Yetkilileri Türkiye Büyük Millet Meclisine Tekrar Çağırılıyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Yatırımcıların Dikkati, Teknoloji ve Değişim Sektörlerine Yöneldi

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Yükleniyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16