• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Van Büyükşehir Belediyesi Deprem Bölgesinde Var Gücüyle Çalışıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

GÜNCEL 22.02.2023 12:58:12 498
Van Büyükşehir Belediyesi Deprem Bölgesinde Var Gücüyle Çalışıyor
Haberi Sesli Oku

Van Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın koordinasyonunda depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinden itibaren afetten etkilenen vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat ile 19 Şubat tarihleri arasındaki 14 günlük faaliyetlerini paylaştı. 

Arama-kurtarmadan, lojistik desteğe, yardım dağıtımından, cenaze nakil işlemlerine,  psikososyal destekten, çadır ve konteyner kentlerin altyapısı ve kurulumuna kadar her alanda canla başla çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremlerden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması için geceli gündüzlü çalışıyor.

İki haftalık süreçte Büyükşehir Belediyesi’nden 946 personel görevlendirilirken, mevcutta 395 personel, 359 iş makinesi ve araç ile çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

ARAMA-KURTARMA EKİPLERİMİZ 67 VATANDAŞIMIZI ENKAZLARDAN SAĞ OLARAK KURTARDI

İlk etapta görevlendirilen 26 kişilik arama kurtarma ekibimiz, 11 enkaz alanında çalışma yaparak, 17 vatandaşımızı sağ olarak kurtardı. Daha sonra Malta ve Filistin arama kurtarma ekipleri ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda ise enkazlardan 50 vatandaşımız daha sağ olarak kurtarılırken, 70 vatandaşımızın ise cansız bedenine ulaşıldı. Büyük bir özveriyle yapılan çalışmalar sonucunda toplamda enkazlardan 67 vatandaşımız sağ olarak kurtarılarak hastanelere nakli sağlandı.

134 BİN 760 YARDIM KOLİSİNİ DEPREMDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRDIK

Bir yandan yardım çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, bir yandan gelen yardımları afetzede vatandaşlarımıza ulaştırmak için adeta zamanla yarıştı. Malatya’da, 62 Pick-up ile 3 bin 749 ring seferi yapan ekipler, 134 bin 760 yardım kolisini afetzede vatandaşlarımıza ulaştırdı. Büyük bir fedakârlıkla çalışan personellerimiz ayrıca 238 TIR, 5 kamyon ile 8 kamyonet yardım malzemesini de depolara boşaltarak, vatandaşlara zamanında ulaşmasını sağladı.

53 TIR MALZEME DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ

Depremden etkilenen vatandaşlarımız için adeta seferlik ilan eden Büyükşehir Beledisi, inşaat malzemesi, temizlik, gıda, tüketim malzemesi, giysi, konteyner, battaniye, yatak, bebek ihtiyaç ve kadın ihtiyaç malzemeleri, çadır, kefen, tabut, branda, soba, ısıtıcı, seyyar WC ve kırtasiye malzemelerinden oluşan 53 TIR yardımı Malatya’daki vatandaşlarımıza ulaştırdı.

18 FARKLI NOKTADA SICAK YEMEK VE ÇORBA DAĞITIMI YAPILIYOR

Depremin ilk gününden itibaren bölgeye gönderilen mobil aşevi TIR’ı ve çorba dağıtım araçlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımıza 18 farklı noktalarda 187 bin 500 kişilik çorba dağıtımı, 10.000 adet kumanya, 5.000 adet meyve suyu ile 5.000 adet kek dağıtımı yapıldı. Halihazırda 11 noktada çorba dağıtımı devam ederken, Malatya’daki Geri Gönderme Merkezi’ne kurulan çay evinde de günlük 1000 kişilik çay ikramı yapılıyor.

CENAZE NAKİL İŞLEMLERİ YAPILIYOR

Depremlerden sonra en zaruri ihtiyaçlardan biri olan cenaze nakil işlemlerini de gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 12 cenaze nakil aracı ile Malatya merkezde 275, Malatya’dan il dışına 31 cenazenin nakli gerçekleştirdi. Ayrıca Kahramanmaraş ilinden Van’a 1 cenazenin nakli ve Adıyaman merkezde 134, Adıyaman’dan il dışına ise 17, Hatay merkeze 5, Hatay ilinden Van’a ise 3 cenazenin nakil işlemi olmak üzere toplam 466 cenazenin nakil işlemleri yapılarak, cenazelerin zamanında defnedilmesi sağlandı.

KONTEYNER, SEYYAR BANYO, SEYYAR WC TAŞIMA VE KURULUMU GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Arama-kurtarma çalışmalarının ardından afetzede vatandaşların geçici yerleşimlerinin sağlanması ve zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için de var gücüyle çalışan belediye ekipleri, Stadyumdan konteyner kente 102 konteyner taşıma, 10 farklı noktaya 7 adet seyyar banyo, 12 adet seyyar WC kurulumu gerçekleştirerek, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ)  Genel Müdürlüğü eliyle çadır ve konteyner kentlerin altyapısının hazırlanması da  sağlandı.

ENKAZDAN ÇIKARILAN HAYVANLARIN DA TEDAVİLERİNİ YAPTIK

‘Her can bizim için değerlidir’ şiarıyla hareket eden Van Büyükşehir Belediyesi, deprem Bölgesi Malatya’da 1364 sahipsiz sokak hayvanına yönelik aşı, antibiyotik, iç-dış parazit, besleme ve tedavi çalışmaları yaptı. Ayrıca vatandaşlarımıza ait 129 küçükbaş, 27 büyükbaş, 46 kanatlı(tavuk-hindi) hayvanın aşıları ile antibiyotik ve vitamin tedavilerini yapan ekipler, 10 bin 100 kg mamayı sahipsiz sokak hayvanları için, 750 kg ekmeği yaban hayvanları için doğaya bırakırken, 112 sahipsiz sokak hayvanına cerrahi müdahalede bulunarak, tedavilerini yaptı.


KADIN PERSONELİMİZ DE AFETZEDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA

Kadın personelleriyle de afetzede vatandaşların yanında olan Van Büyükşehir Belediyesi, bir yandan vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlarken, bir yandan geçici barınma alanlarının temizlik ve ihtiyaçlarını tespitini gerçekleştirdi. Bu kapsamda Çadır kent ve konteyner kentlerde kalan 57 bin 777 afetzede vatandaşımızın ihtiyaç listeleri hazırlanarak gıda kolisi, temizlik malzemesi, kıyafet, bebek maması, bebek bezi ve kadın hijyen malzemeleri yardımı yapıldı.  Ayrıca Doğanşehir, Pütürge, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde bulunan vatandaşlarımıza da gıda kolisi, temizlik malzemesi, kıyafet, bebek maması, bebek bezi ve hijyen kitleri yardımı yapılıyor.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARINDA AKTİF OLARAK ÇALIŞIYORUZ

Deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için de aralıksız çalışan ekipler, enkaz kaldırma çalışmalarını 35 kamyon, 7 Loder, 7 Ekskavatör ile yürütüyor. Arama-kurtarma çalışması tamamlanan ve savcılık tarafından izin verilen binaların enkazlarını kaldırılması için titiz bir yürüten belediyeye ait iş makineleri çok sayıda noktada enkaz kaldırma çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.


DEPREM BÖLGESİNDE ARAÇ SEVK VE KOORDİNASYON MERKEZİ KURDUK

Deprem bölgesindeki Malatya’da kurulan araç sevk ve koordinasyon merkezimizce 475 aracın sevk ve koordinesi sağlandı. 9 adet Şehir içi kamyonet ile kömür ve odun dağıtımı yapılırken, Mersin, Elazığ, Van, Tokat, Ankara ve Bitlis illerine de 523 depremzede vatandaşımızın taşınması sağlandı. Ayrıca Malatya'da Van Valiliği koordinasyonunda, Beydağı konteyner kentinde depremzedelere ücretsiz ulaşım desteği sağlanarak, Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla İl Göç İdaresi (Beydağı Konteyner Kenti) önünden başlayıp şehir merkezi ve AFAD/OSB'ye karşılıklı olarak saat başı ücretsiz olarak seferler düzenlenmektedir.

DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPAN ARAÇLARIN BAKIM-ONARIMI YAPILIYOR

Malatya’da kurduğumuz bakım-onarım atölyesinde, enkaz kaldırma, koteyner kent kurma ve yardım çalışmalarında görev alan iş makinesi ve araçların tamirlerini yaparak, yakıt ihtiyaçlarını karşılanıyor. Bu kapsamda atölyemizde 14 günlük sürede 277 iş makinesi ve aracın lastik, mekanik, elektrik arızaları ve bakım onarımı yapılarak, 475 araca ise 126.000 litre akaryakıt ikmali yapıldı.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve diğer kamu kurumlarından 104 inşaat mühendisi de deprem bölgesi Malatya il merkezi ve kırsal mahallelerde hasar tespit çalışması yapıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Türkiye'nin Yükselen Hosting Markası Verigom

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’den İran’a "Rising Lion" Operasyonu: Nükleer ve Askeri Hedeflere Hava Saldırısı 6 Karar Komutanı Öldürüldü

Anamur TSO’dan Mersin Ekonomi Zirvesi'ne Katılım: Anamur'un Sorunları Gündeme Taşındı

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

San Antonio’daki Aşırı Yağış ve Sel: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Graz, Avusturya’daki Okul Saldırısı—Milli Yasa Devam Ediyor

ABD—İran Nükleer Görüşmeleri Yeniden Başlıyor

ABD Ordusunun 250. Kuruluş Yıldönümü Geçit Töreni Planlanıyor

Meteoroloji Uyarısı: Britanya’da Altıncı Fırtına Alarmı

Amerika Borsalarında Soft Düşüş, Boeing Kaybı

ABD’den Taliban’a Maruz Kalan Afganlara Göçmen Belirlemesi

NYT Connections Bulmacasında #732 Çözümü Açıklandı

2025 Film Festivalleri Takvimi Açıklandı

Türkiye–Azerbaycan “Atatürk 2025” Tatbikatı Nahçıvan'da Başladı

Marmara’da Sismik Hareketlilik Tedirgin Ediyor

Resmi Gazete'de Yapı Denetimi Yönetmeliğinde Yenilik

IAEA İran’a Cevap Niteliğinde Sert Bildiri Yayımladı

Orta Doğu’daki Tansiyon Piyasalara Yansıdı

Air India Uçağı Ahmedabad'da Düştü: Bilanço Ağır

Graz, Avusturya’daki Okul Katliamı Milli Yas İlan Edildi

NATO Zirvesi Roma’da Toplandı: “Savunma Harcamaları Artmalı”

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü: Küresel Bilinç

Dünya Kupası Dart Turnuvası Frankfurt’ta Başladı

Air India Uçağı Ahmedabad’da Binaya Çarptı

Los Angeles’ta Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor

ESA’nın Solar Orbiter Misyonu Güney Güneş Kutbunu İlk Kez Gördü

Japonya’nın Tottori Karpuzu Başkent’te Tanıtıldı

Osaka Expo’sunda Finlandiya Günü Kutlamaları

Çin Uçak Gemisi Fujian Sarı Deniz’de Tatbikata Çıktı

Yükleniyor

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

Başkan Durmuş Deniz: "Bayram Kültürünü Yaşatmaya Kararlıyız"

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.