Tarih: 17.09.2022 10:36

Başkan Büyükkılıç: ″Kayseri’nin tüm ilçelerinin ayrı bir güzellikleri var″

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki,  İncesu Geleneksel Kültür Turizm ve Üzüm Festivali’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

İncesu’da yetişen üzümlerin sergilendiği etkinliklere; Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Eski Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Kayseri’nin tüm ilçelerinin ayrı güzellikleri var”

Üzüm Festivali’nde konuşan Başkan Büyükkılıç, yerel yöneticiler olarak, kırsal kesimi çok önemsediklerini ifade ederek, Kayseri’nin tüm ilçelerinin ayrı ayrı güzellikleri olduğunu belirtti.

Başkan Büyükkılıç, tarım ve hayvancılığı önemsediklerini herkesin bildiğini ifade ederek, “Her ilçemizin ayrı bir güzelliği var. Üzüm konusunda İncesu, rakipsiz görünüyor. O açıdan el ele vermek suretiyle ilçelerimizin hepsini ayağı kaldırmak suretiyle, tarım ve hayvancılık yapan dostlarımızın yanında yer almak suretiyle bunu lafta değil, bunu uygulamalarımızla yapıyoruz.” diye konuştu.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’i tebrik ederek, “İncesu denilince çeşit çeşit üzüm de geliyor aklıma. Yetiştiren kardeşlerimizin ellerine sağlık. Ödül alacak kardeşlerimize tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

İncesu’ya geldiğinde bambaşka duygular içerisinde olduğunu belirten Vali Çiçek, “Göreve geldiğim ilk hafta İncesu’ya gelmiştim, İncesu’ya ilk geldiğimde Arasta çarşısında gezerken bu külliyeyi gördüğümde adeta aşık olmuştum. O günden sonrada Büyükşehir Belediye’mizin yaptığı yatırımlarını burada takip ederek, başkanımızla buraya gelerek, İncesu’yun her zaman ayrı bir yeri olduğunu dile getirdik. İnşallah İncesu’ya bende İl valisi olarak daha birçok projede, tanıtımda beraber olacağız diyorum” dedi

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ise, “İncesu üzümü önemli, bölgenin ekonomisine ciddi katkı sağlayan, üretiminde çiftçilerin eline ciddi bir gelir getiren bir ürünün böyle pazarlanması, böyle bir festivale konu edilmesi, tanıtılması, belediyemizin de böyle bir görevi üstlenmiş olması çok önemli ve değerli. Belediye başkanımız güzel bir organizasyon gerçekleştirmiş. Kendisini tebrik ediyor, bol bereketli ve kazançlı bir dönem diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, İncesu Üzüm Festivali’nin Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Külliyesi gibi tarih kokan bir yerde olduğunu ifade etti.

Programın sonunda 2 gün sürecek olan İncesu Üzüm Festivali’nde, İncesu’da yetişen üzümler sergilendi. En iyi 5 üzüm sahibi ödül aldı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —