Tarih: 14.09.2022 10:01

 “İzmirli” markası Terra Madre Anadolu’da tanıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzTarım’ın “İzmirli” markası, uluslararası katılımcıları ağırlayan Terra Madre Anadolu Fuarı’nda tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 bin 658 çobana ulaşarak Türkiye’nin ilk çoban haritasını çıkardı. Koyun ve keçi sütünü üreticilerden piyasanın iki katına satın alarak üretim için çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ürünleri 2-11 Eylül tarihlerinde düzenlenen Terra Madre Anadolu Fuar’ında tüketiciye tanıttı.

İzTarım Genel Müdürü Murat Onkardeşler, İzmirli markasıyla ihracat için ilk adımların Terra Madre Anadolu’da atıldığını belirterek, “Yakın zamanda ihracatın ilk müjdelerini vereceğiz. İlk konteynerimizi bu yıl bitmeden göndeririz. Terra Madre’de ihracat ekibimizle birlikte, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri Dubai merkezli girişimcilerle ciddi görüşmeler yaptık.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka bir tarım mümkün” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Onkardeşler, “İzmirli, markasını kurma amacımız; kuraklıkla mücadele ve güvenli gıdayı tüketiciyle buluşturmaktı. Küçük üreticiyi desteklerken eti, sütü, buğdayı piyasanın iki katına alıyoruz. ” ifadesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —