Tarih: 17.03.2024 13:59

Üsküdar Belediyesi'nin Desteğiyle "Hilye-i Saadet" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Üsküdar Belediyesi, Nakkaş Tezyini Sanatlar Merkezi'nin katkılarıyla düzenlenen "Hilye-i Saadet" sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin küratörlüğünü Erkan Doğanay üstlendi.

Sergide, hüsnühat sanatının en güzel örnekleri arasında yer alan hilye eserleri sergilendi. Sergi, 5 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer açılışta yaptığı konuşmada, Üsküdar'ın kültürel mirasına sahip çıkmanın önemine değinerek, serginin şehirdeki sanatsal ve akademik birikimi yansıttığını belirtti. Şanlıer, serginin ramazan ayının bereketine katkı sunacağına inandığını dile getirdi.

Hattat Semih İrteş ise sergide Nakkaş Tezyini Sanatlar Merkezi'nin yetiştirdiği sanatçıların eserlerinin yer aldığını ifade etti. Serginin, hattatların en güzel hilye-i şeriflerine ev sahipliği yaptığını vurgulayan İrteş, toplam 42 eserin sergilendiğini ve ziyaretçilerin sergiyi 5 Mayıs'a kadar görebileceğini belirtti.

Bu anlamlı sergi, Üsküdar'ın kültürel hayatına önemli bir katkı sağlarken, sanatseverlerin ilgisini çekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —