-
BIST 100
16226,66%-0,16
-
DOLAR
44,21% 0,07
-
EURO
51,10% 0,14
-
GRAM ALTIN
6934,03% -2,51
-
Ç. ALTIN
11467,55% -1,01
Uşak Şehir Tiyatrosu İstanbul'dan ödülle döndü
Uşak Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu, Tiyatro Gazetesi’nin İstanbul’da düzenlediği Uluslararası 8. Anadolu Tiyatro Ödülleri Programından “Yılın Tiyatro Adamı Ödülü’nü” alarak döndü.
İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödül Töreni’ne 9 ülkeden ve Türkiye’den 17 ilden tiyatro sanatına katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlar katıldı. Uşak Belediyesi’nin himayesinde Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu’nun ülke tiyatrosuna sunduğu katkı Yılın Tiyatro Adamı Ödülü ile taçlandı. Törende tiyatro alanında oluşturulan kurumsal yapı ve kentte tiyatroya yönelik hayata geçirilen ilkler vurgulandı.
MURAT ÇUBUKÇU’DAN DUYGULANDIRAN SÖZLER
Ödül töreni sonrası mutluluğunu belirten Murat Çubukçu “Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2016 yılında kuruldu ve gönüllülüğü esas alarak başladı. 2019 yılında Mehmet Çakın Başkanımızın gelmesiyle topluluğumuz profesyonelliğe ulaştı. İlk başlarda zor zamanlar geçirdik, global sorunumuz olan pandemiyle mücadele ettik. Tabi biz yine de durmadık ve şehir tiyatrosu oyuncumuz Ahmet Büyükuğurlu severek sahneye taşıdığımız Bizim Sandık adlı çok güzel bir oyunu yazdı. Sürekli sosyal medya içerikleri ürettik ve her daim seyirci kitlemize hitap etmeye çalıştık. Uşak izleyicisi, şehir tiyatrosu oyuncuları ve destekçilerimiz bizi bugünlere taşıdı.” dedi.
Sözlerinde aldığı ödüle de değinen Çubukçu sahne önü ve arkasında bulunan tüm ekip arkadaşlarının bu ödülde payı olduğunu belirterek, “Burada en büyük pay bizi, sanatı ve sanatçıyı destekleyen Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze ait. Beni destekleyen eşim ve çocuklarıma ait. Ödül töreninde sahneye çıktığımda da belirttim, bu ödül benim değil bizim. Ülkemizde böyle bir ödüle layık görülmek ayrı bir keyif. Ama altını çizmek gerekirse biz daha olmadık, olduk demek öldük demektir. O yüzden çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
ŞEHİR TİYATROSUNDAN HEYECANLANDIRAN SÜRPRİZ
Yeni sezonda festivallerin ve 3 oyunda prömiyerin vatandaşlarla buluşacağını belirten Murat Çubukçu, tiyatro ekibinin üzerinde çalıştığı, farklı konseptler barındıran doğaçlama formatındaki gösterinin de Mayıs ayında sahneye taşınacağını duyurdu.
BAŞKAN ÇAKIN’A TEŞEKKÜR MESAJI
Bizim Sandık adlı tiyatro oyununun yazarı Ahmet Büyükuğurlu, “2016 yılından bu yana Uşak’ta tiyatro oynuyorum. İlk geldiğimde burada gönüllü olarak başladım, gece saat 4’e 5’e kadar sahne dekorlarımızı kendimiz yapardık. Aynı günün sabah 9’unda tekrar gelip prova yapıp akşam oyuna çıkardık. O zaman tek işimiz oyunculuk değildi. 2019 yılında Mehmet Başkanımızın gelmesiyle yönetmeliğimiz çıktı, sonrasındaysa ayakları yere sağlam basan bir tiyatro topluluğu olduk. Oyuncu alımları, kostümcü alımları yaptık ve artık dekorlarımızı bir dekoratöre tasarlatır olduk. Çok zor zamanlardan bugünlere ulaştık. Başkanımıza kendi adıma ve tiyatromuz adına bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
Yükleniyor

